Így dolgozhatnak mobil adatgyűjtőkkel hatékonyabban és biztonságosabban a futárcégek

Így dolgozhatnak mobil adatgyűjtőkkel hatékonyabban és biztonságosabban a futárcégek

A kereskedelmi lánc egyik legfontosabb szereplői a szállítási és logisztikai munkavállalók. Rengeteg múlik azon, milyen módon, milyen minőségben végzik munkájukat, melyhez az általuk használt munkaeszközök tudása is nagyban hozzájárul.

Az elmúlt hónapokban a világon végigsöprő COVID-19 járványnak köszönhetően a fogyasztói igények nagy része megváltozott. Az egyre növekvő online vásárlásoknak miatt a logisztikai cégek munkája fontosabbá vált, mint korábban valaha. A vírusnak köszönhetően azonban már nem csak a gyorsaságra és a hatékonyságra, de a higiéniára is kiemelt figyelmet kell fordítania a futároknak.

Így kezelhető hatékonyan a növekvő rendelésszám

A tavaszi hónapokban felpörgő koronavírus a legtöbb vállalkozást váratlanul érte. Sokaknak hirtelen, szinte egyik napról a másikra kellett alkalmazkodni a változásokhoz, és a hagyományos üzletben történő árusítás helyett részben (vagy akár teljes egészében) átállni az online értékesítésre. Ez pedig a pontos adminisztráció mellett a gyorsabb és hatékonyabb kiszállítás igényét is magával hozta.

A futárcégeknek fel kellett készülniük a feladatra, és a hatékony munka érdekében olyan eszközökkel kellett felvértezniük dolgozóikat, melyek nem csak gyorsak és hatékonyak, de egyszerűen is kezelhetők, és képesek egyszerre akár több készülék feladatait is ellátni. A feladatra pedig leginkább az olyan, modern mobileszközök felelnek meg, melyek az adminisztrációs célok mellett kommunikációs, vagy akár navigációs eszközként is használhatók, és könnyedén összekapcsolhatók bármilyen vállalati rendszerrel.

Az Android operációs rendszerrel működő adatgyűjtők és mobil számítógépek kezelése rendkívül egyszerű, használatuk pedig nem csak a vírushelyzet idején, de hosszú távon is képes hozzájárulni a produktivitás növekedéséhez.

Egyre fontosabb a higiénia

A COVID-19 járvány legsúlyosabb időszakában különösen fontos szerepet játszottak azok a logisztikai dolgozók, akik kórházi eszközökkel és kiegészítőkkel érintkeztek. Számukra például kiemelten nagy jentőséggel bír, hogy munkájukat ne csak gyorsan és hatékonyan, de a lehető legbiztonságosabban is végezhessék.

Az eszközök fertőtleníthetősége azonban nem csak az egészségügy területén dolgozók számára fontos. A vírus elleni hatékony védekezés érdekében egy egyszerű logisztikai cégnél dolgozó futárnak éppúgy ügyelnie kell a higiéniára, mint kórházi segédeszközöket szállító kollégáinak. A munkaeszközök folyamatos fertőtlenítése pedig egy egyszerűbb kialakítású eszköz borítását könnyedén megviselheti.

Ez kevésbé képes gondot okozni az eleve masszív házzal épített, ipari felhasználású eszközök esetében, egy hétköznapi felhasználásra kialakított adatgyűjtőt azonban könnyedén tökre tehet. A fertőtlenítőszer akár pár nap alatt is megrongálhatja a borítást, a réseken befolyva pedig akár a hardverben is komoly károkat okozhat.

A nagyobb gyártók többsége éppen ezért az elmúlt időszakban átállt az olyan készülékek gyártására, melyek borítása könnyen tisztítható és hatékonyabban áll ellen a fertőtlenítőszerek által okozott, korai elhasználódásnak.

A Honeywell például már átállt a higiéniai szempontból könnyen kezelhető eszközök gyártására, és több szkennerük mobil adatgyűjtőjük kialakítása lehetővé teszi a gyorsabb és biztonságosabb, rendszeres fertőtlenítést.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés