Minden alkatrész a megfelelő helyen, megfelelő időben – így szervezi a logisztikát a Porsche osztrák központja

Minden alkatrész a megfelelő helyen, megfelelő időben – így szervezi a logisztikát a Porsche osztrák központja

Az autóiparban hatalmas a jelentőséggel bír, hogy az alkatrészgyártó cégek időben szállítsák az autógyárak számára termékeiket. A kelet-európai piacon ezt a feladatot több márka és modell esetében is a Porsche osztrák alkatrészelosztó központja végzi.

A rájuk nehezedő felelősség pedig nem kicsi, a Zebra által korábban publikált tanulmány szerint legalábbis egyáltalán nem. A vállalat ugyanis az osztrák piac mellett szinte egész Délkelet-Európában felügyeli a márkanév-portfóliót. Nagy- és kiskereskedelem terén egyaránt.

A Porsche Konstruktionen GmbH & Co KG Alkatrészelosztó Központja (PDC) tehát nem csak Ausztriában, de tizenegy másik országban is felelős a pótalkatrészek raktározásáért és szállítmányozásáért.

Azt mondhatjuk tehát, hogy a gördülékenyen működő logisztikai megoldások elengedhetetlenek a siker érdekében. Hogy ügyfeleiket havi több, mint 600.000 darab alkatrésszel szolgálják ki, a cégnek hatékonyan működő adminisztrációs rendszerre van szüksége, melynek kiépítéséhez a vonalkódokat és a Zebra eszközeit választották.

Vonalkódokkal a tökéletes átláthatóság érdekében

Hogyan működhet egy ilyen hatalmas logisztikai hatékonyan, csúszások nélkül? Hogyan képes egyetlen raktár több országot is ellátni több márka több modelljéhez tartozó pótalkatrészekkel mindenféle fennakadás nélkül? Természetesen úgy, hogy az összes bejövő és kimenő alkatrészt, a tárcsafékektől a gyújtógyertyáig vonalkódokkal jelölik.

Vonalkód-címkék használata nélkül az ilyen nagyságrendű elosztórendszer irányítása gyakorlatilag megvalósíthatatlan lenne. A vonalkódok segítenek ugyanis abban, hogy a legapróbb pótalkatrész is bekerüljön a digitális rendszerbe, melynek segítségével a cég az adminisztrációs és logisztikai feladatokat végzi

Ahhoz pedig, hogy a központ képes legyen megbirkózni napi több százezer címke legyártásával, igazán nagy teljesítményű nyomtatóra van szükség. Olyanra, ami egyszerre felhasználóbarát, mégis garantálja a nagy nyomtatási sebességet és mennyiséget is.

Zebra nyomtatóval a tökéletes minőség és az ipari mennyiség érdekében

A Porsche alkatrészelosztó központja a feladatra a Zebra 200XiIIIPlus nyomtatót választotta. Nem véletlenül, hiszen az eszközt kifejezetten arra tervezték, hogy nagy, napi igénybevétel mellett, akár folyamatosan üzemeltetve is megállja a helyét a gáton. A mennyiség azonban nem megy a minőség rovására, hiszen a 200XiIIIPlus 300 vagy 200 DPI felbontással egyaránt képes az ipari vonalkódok, egyéb címkék nyomtatására.

Ezenkívül majdnem annyira felhasználóbarát, mintha csak egy asztali gépet használnánk. A kellékanyagok cseréje nem igényel informatikai támogatást, a nyomtató pedig automatikusan figyelmezteti a felhasználót arról, ha a tintaszalagok vagy a nyomtatófejek cseréje szükségessé válik.

A pótalkatrészekre való igény az elmúlt években úgy tűnik, egyre csak tovább nő Kelet-Európában. Előre láthatólag tehát az iparágban egyre több Zebra nyomtatót fognak majd használni.

Nincs ez másként hazánkban sem, hiszen 2008 óta a magyar importőr, a Parts Center is felszerelkezett a nagyteljesítményű, ipari eszközökkel annak érdekében, hogy a beérkező és a kimenő árukat a lehető legnagyobb pontossággal tudja kezelni. Azóta eltelt 12 év, és a töretlen siker azt mutatja, hogy a zebra eszközei egyértelműen jó választásnak bizonyultak.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés