Így növelik a mobil adatgyűjtők az eladók és raktárosok munkájának hatékonyságát

Így növelik a mobil adatgyűjtők az eladók és raktárosok munkájának hatékonyságát

Ha dolgozóinkat egy hordozható kézi számítógéppel vagy tablettel látjuk el, kissé olyan, mintha szupererővel ruháznánk fel őket. A mobil adatgyűjtők legnagyobb előnye ugyanis, hogy raktárakban és üzletekben is képesek akár több, különálló eszköz feladatát átvenni, és teljes értékűen ellátni.

Ezáltal nem csak gördülékenyebbé és eredményesebbé, de biztonságosabbá is teszik a mindennapi munkát. Most azt is megmutatjuk, hogyan!

A mobiltechnológia segíti a kommunikációt és az együttműködést

A folyamatos kommunikáció és kooperáció egy kereskedelemmel vagy raktározással foglalkozó cég életében a mindennapi munka alapját jelentik. Nem csak a személyzet és a kuncsaftok, de a dolgozók közt is fontos, hogy biztosított legyen a folyamatos, zavartalan információáramlás lehetősége.

A modern, multifunkciós mobileszközök úttörőnek számítanak abból a szempontból, hogy gyakorlatilag minden olyan eszközt egyesítenek egyetlen készülékben, mely a zavartalan kommunikáció szempontjából nélkülözhetetlen lehet.

Az ipari tabletek vagy épp az olyan mobil kompjúterek, mint a Zebra TC20-as modellje egyszerre alkalmasak az írásban vagy videón keresztül történő online kommunikáció, illetve a telefonbeszélgetések lebonyolítására is.
Ez a tulajdonság rengeteg bosszúságtól kíméli meg például a raktárban vagy terepen dolgozó munkaerőt, hiszen nincs szükség két-három különböző kütyü folyamatos hurcolására, minden hasznos funkció egyetlen mobileszközben adott a munkavégzés közben felmerülő feladatok, problémák megoldására.

De abban az esetben is rendkívül hasznos lehet egy mobil kompjúter, ha épp egy vásárló kérésére kell ellenőriznünk azt, hogy egy adott termékből akad-e még a raktárban. A digitális adatbázissal összekötött mobileszközzel ez pillanatok alatt megoldható, és nincs többé szükség arra, hogy az eladóteret elhagyva a raktár polcai közt, tanácstalanul keresgéljünk hosszú perceken át.

Partnerünk a hosszú távú költségek minimalizálásában

Habár egy mobil adatgyűjtő vagy ipari tablet beszerzése elsőre költségesnek tűnhet, gondolnunk kell arra is, hogy hosszabb távon milyen előnyökkel jár, ha cégünk a korábban használt technológiák helyett a mobileszközök alkalmazása mellett dönt.

Fentebb már említettük, hogy egy mobil kompjúter vásárlásával tulajdonképpen nem olyan eszközre ruházunk be, melyet kizárólag egy adott célra használhatunk. Sokkal inkább úgy kell elképzelnünk ezt, mintha több, egy testben egyesített, külön-külön is hasznos készüléket vásárolnánk.

Mobil adatgyűjtőn vagy ipari tabletünk egyszerre funkcionálhat vonalkódolvasó, telefon, GPS, és akár fényképezőgépként is, ezek a lehetőségek pedig a raktári és terepi munka során rendkívül jól jönnek, és feleslegessé teszik az egyéb, kevésbé praktikus eszközök beszerzését.

Mindezek mellett a megbízható, Android alapú technológia segít a raktárkészlet folyamatos, pontos nyilvántartásában, így elkerülhetővé válnak az olyan, felesleges kiadások, melyek a nem megfelelően vezetett leltárból, az esetleges hiányokból, vagy épp a túlzottan sok áru rendeléséből adódnak.

Egy jó mobil adatgyűjtő hosszú évekig hű munkatárs

Összegezve tehát a tapasztalatokat, elmondható, hogy a hordozható számítógépek és mobil adatgyűjtők gyorsabbá, pontosabbá és biztonságosabbá képesek varázsolni a mindennapi munkát, ezáltal hosszú távon hozzájárulnak vállalkozásunk produktivitásának növekedéséhez is.

Rugalmasságuknak és magas fokú kompatibilitásuknak köszönhetően pedig hosszú évekig használhatjuk őket, ezáltal nincs szükségünk arra, hogy kevésbé praktikus, rövidebb élettartamú eszközökre költsünk.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés