Így növelte termelékenységét egy autóipari cég a Datalogic eszközeinek segítségével

Így növelte termelékenységét egy autóipari cég a Datalogic eszközeinek segítségével

Az autóipar gyors átalakulása olyan igényeket támaszt az ellátással és logisztikával foglalkozó cégekkel szemben, melyeknek egyáltalán nem egyszerű megfelelni. Európa egyik legnagyobb gépjármű-logisztikai cégének azonban ez is sikerült. Hála a Datalogic eszközeinek.

A vállalat mindenféle trükk és varázslat nélkül, alig néhány hónap alatt több, mint húsz százalékkal növelte produktivitását. Most azt is megmutatjuk, mindezt hogyan sikerült elérni.

Digitális megújulás a folyamatosan változó igények kielégítése érdekében

Az Autotrade & Logistics Európa egyik vezető gépjármű logisztikával foglalkozó cége. Szinte az összes, kontinensen jelen lévő, nagyobb márka autóinak behozatalát, szállítását, tárolását és logisztikáját ez a vállalat végzi, mely egyértelmű, hogyrengeteg feladatot jelent.

A cég éppen ezért a közelmúltban egy komplex digitális átalakítási folyamaton esett át, melynek legfőbb célja a munka során alkalmazott eljárások megreformálása volt. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az üzletágakat olyan modern, megbízható technológiával szereljék fel, mely lehetővé a gyorsabb és hatékonyabb reakciót a folyamatosan fejlődő és egyre inkább átalakuló autóipar különleges igényeire.

A hatékonyság érdekében a cég munkafolyamatait a Datalogic eszközeivel optimalizálta. A járművek nyomon követésétől kezdve a kirakodáson át, egészen az elhelyezésig. Ez természetesen nem kis kihívást jelentett, azonban a hatékony fejlesztéseknek köszönhetően mára a termelékenység több, mint húsz százalékkal növekedett.

Manuális adminisztrációtól a digitális adatbázisig

A produktivitás maximalizálása érdekében az Autotrade & Logistics szakembereinek olyan módszerek bevetésére volt szükségük, melyek nem csak gyorsabbá, de hatékonyabbá is tették a logisztikai munkát. Annak érdekében, hogy az összes jármű nyomon követhető legyen, többek közt a manuális, papíralapú adminisztráció teljes felszámolására volt szükség.

Az új, digitális adatbázis kiépítéséhez pedig megfelelően modern, megbízható eszközöket kellett beszerezniük.

Ekkor jöttek képbe a Datalogic vonalkód olvasói, melyek segítségével a munkafolyamatok nem csak gyorsabbá és hatékonyabbá, de megbízhatóbbá is tehetők. A vonalkódos rendszer kiépítésével lehetővé vált a rakodási területek azonnali, valósidejű adatainak elérése, ami lényegesen felgyorsította a munkafolyamatokat és hozzájárult ahhoz, hogy a manuális adminisztrációból adódó esetleges hibák is elkerülhetőek legyenek.

Húsz százalékos növekvés a produktivitás terén

A digitális adminisztráció bevezetésével több, mint 15 százalékkal csökkent a járművek kezelési ideje, ami rengeteg, effektív munkaóra felszabadulását jelentette. A felmérések szerint ez az egy nap alatt feldolgozott autók számának nem kevesebb, mint 20 százalékos növekedésével járt együtt, mely igen komoly ugrást jelentett a cég számára a produktivitás szempontjából.

Az új rendszer lehetővé tette továbbá, hogy a vállalat a munkafolyamatainak minden állomásán, száz százalékban hiteles, valós idejű adatokat kapjon, mely szintén csökkenti a hibalehetőségek számát és az értékes munkaórák megspórolása mellett komoly anyagi veszteségek elkerülését is eredményezheti.

Végeredményben tehát elmondható, hogy a gépjármű-logisztikai és szállítási vállalkozásnak a Datalogic megoldásaival drasztikusan sikerült javítania az ellátási lánc hatékonyságát. Ennek köszönhetően a profit maximalizálása mellett a dolgozók munkáját is gyorsabbá és gördülékenyebbé tudták tenni.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés