Az ipari logisztikával foglalkozó francia cég is a Zebra eszközeivel könnyíti meg a raktári munkát

Az ipari logisztikával foglalkozó francia cég is a Zebra eszközeivel könnyíti meg a raktári munkát

A KS Services Group Franciaország egyik legnívósabb logisztikával foglalkozó vállalata. A cég 1991-ben alakult, azóta több, mint 500 alkalmazottat foglalkoztat és folyamatosan növekszik. Küldetésük az ügyfeleik szállítmányozási feladatainak hatékony és gördülékeny megoldása.

A közelmúltban a KS Services célként tűzte ki a raktáraiban használt WMS irányítási rendszer megújítását. Az új technológiával szemben magas elvárásokat támasztottak. A cég olyan WMS alapú rendszer kiépítését tervezte, mely az összes ügyfél részére képes egyszerre kezelni a kis- és nagykereskedelmi, az egyedi, valamint az utolsó pillanatban beérkező megrendeléseket is. Mindezt minél gyorsabban és minél hatékonyabban.

A vállalat végül a WMS rendszer kezelése és a munkafolyamat optimalizálása céljából is a Zebra TC55- ös, ipari felhasználásra készült, érintőképernyős eszköze mellett döntött. A TC55 a raktári munkavégzéshez szükséges strapabíróságot és menedzselhetőséget kombinálja egy okostelefon sokoldalúságával és egyszerűségével, ráadásul könnyedén alkalmazható a vállalat által használt JustLogsIT online adminisztrációs szoftverrel. Ezen kívül a Z4M ipari címkenyomtatót is felvették kelléktárukba. Az új eszközökre történő átállás technológiai szempontból és a munkaerő betanítását tekintve nagyjából egy hónapot vett igénybe, az eredmények pedig önmagukért beszélnek.

A kézi adatgyűjtő segítségével a cég raktáraiban jelentősen felgyorsult a munkafolyamat. A TC55 nem csupán stabil és megbízható eszköznek bizonyult, de mint kiderült, az adatfeldolgozási sebessége is kiemelkedő. A rendszer egyszerűségének köszönhetően a dolgozók is könnyedén képesek használatához alkalmazkodni, ami termelékenységükben egy hónap leforgása alatt nagyjából 1,5%-os növekedést eredményezett. Ez az árufeldolgozás során a szkennelési folyamat nagyjából fél perces felgyorsulását jelenti egy termék esetén.

A folyamat olyannyira működőképesnek bizonyult, hogy a KS Services a jövőben szeretné kiterjeszteni az eszköz használatát raktárain kívülre is, és további Zebra eszközök használatával tervezik modernizálni és felgyorsítani az ügyfelek kiszolgálásának folyamatát.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés