Modern technológia a gyors és következetes vásárlásért

Modern technológia a gyors és következetes vásárlásért

Indonéziában a lakosság számából adódóan elkerülhetetlen, hogy vásárlás során az ember hosszú sorokkal találja szemben magát. Egy több, mint 260 millió lelket számláló ország esetében ez teljesen normális, a boltok számára viszont éppen ezért minden hétköznap hatalmas kihívást jelent.

Kiemelten fontos feladatot jelent tehát a vásárlási folyamat egyszerűsítése és felgyorsítása. A SaveMax nevű üzletlánc a probléma megoldását POS (Point of Sale) termináljainak innovációjában találta meg.

2D szkennerekkel a gyorsabb és egyszerűbb munkáért

Mikor a SaveMax üzletlánc a POS rendszerek fejlesztése mellett döntött, a Zebra DS7708 pultszkennere, valamint a DS4308 típusú, kézi vonalkódolvasója mellett tette le voksát. Hogy miért? A válasz nem csupán az eszközök sokoldalú felhasználási lehetőségében, de masszivitásában egyaránt keresendő. Ezek az eszközök ugyanis alkalmasak valamennyi egy- és kétdimenziós vonalkód irányfüggetlen dekódolására, akár 76 centiméteres távolságból is.

A digitális képalkotó eljárásnak köszönhetően lehetőséget biztosítanak a kódok fényes felületekről történő leolvasására, a fólia alatti, vagy sérült kódok szkennelésére, valamint képesek vonalkódokat akár LCD, vagy mobiltelefon kijelzőről is leolvasni. Mind a pultszkennert, mind a kézi olvasót intenzív, mindennapos igénybevételre tervezték.

Növekvő produktivitás, növekvő vásárlói elégedettség

A szkennerek ezen kívül egyszerűen programozhatók, konfigurálhatók, és könnyedén is kezelhetők. Ez megkönnyíti a pénztárosok munkáját, és a hagyományos lézerszkennerek használatához képest a vásárlási folyamat felgyorsulását eredményezi. A növekvő produktivitás pedig olyan növekvő vásárlói elégedettséghez vezet, amit Joanito Iwan Tamsil, a SaveMax információs- és technológiai igazgatója szerint lehetetlen lett volna elérni a korábban alkalmazott lézeres szkennerek használatával.

„Szeretnénk, ha az általunk alkalmazott Point of Sale technológia jövőbiztos lenne, és erre a hatodik generációs 2D szkennerek a leginkább alkalmasak. Egyszerűen produktívabbak, mint a korábbi 1D lézerszkennerek.” –mondta Tamsil, aki azt is hozzátette, hogy a DS7708 pultszkenner olyannyira hatékonynak bizonyult, hogy nem sokkal később üzleteikben a DS4308-as kézi vonalkódolvasó használatát is bevezették, tovább egyszerűsítve a pénztárosok munkáját.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés