3+1 ok, amiért neked is érdemes vonalkódot használnod

3+1 ok, amiért neked is érdemes vonalkódot használnod

Gyakran gondolkodsz azon, hogy vállalkozásod működéséhez érdemes lenne beszerezned egy saját címkenyomtatót és egy vonalkódolvasót, azonban nem tudod, valóban megérné-e a beruházás? Ne gondolkodj tovább! A vonalkódok használata nem csak a Te, hanem alkalmazottaid életét is könnyebbé teheti, és rengeteg módon segíthet az átlag produktivitás növelésében. Hogy hogyan? Most néhány egyszerű példán keresztül megmutatjuk neked!

Csökkenti a hibalehetőséget

A kézi adatbevitel rengeteg hibalehetőséget rejt magában. Adminisztrációs munka során már egyetlen elütés is okozhat problémát. Az ilyen jellegű gondok elkerülésére kiváló megoldást jelent a vonalkódok és leolvasók használata, hiszen a kódolt adatok megbízhatóan tárolják az adott termék vagy raktári cikk információit, leolvasásuk pedig gyors és egyszerű feladat.

Csökkenti az alkalmazottak betanítási idejét

Mivel a kézi vonalkódolvasók működésének elsajátítása alig telik többe néhány percnél, így az új munkaerő betanításának ideje is lényegesen lecsökkenthető. A vonalkód-technológia használatának köszönhetően ráadásul a raktárosoknak és az eladóknak lényegesen kevesebb információt kell észben tartaniuk, vagy manuálisan rögzíteniük, hiszen az árucikkek kódolt adataiból rengeteg lényeges dolog megtudható.

Költséghatékony

A vonalkódok tervezése és nyomtatása egyaránt olcsón, mondhatni fillérekből kivitelezhető folyamat. A legtöbb vonalkód tervező szoftver használata egyszerű és könnyen tanulható, ha pedig a saját címkenyomtatóval rendelkezünk, naponta akár több ezer vonalkódot is nyomtathatunk raktárkészletünk, vagy polcra kerülő árucikkeink jelölésének érdekében.

Sokoldalú

Habár sokan úgy gondolják, a vonalkódok felhasználási területét csupán a kereskedelem jelenti, a valóság az, hogy a technológia ennél jóval szélesebb körben is hatékonyan alkalmazható. A raktárkészlet jelölése mellett a vonalkódokat az egészségügyben, a szórakoztatóiparban, és az élet rengeteg egyéb, hétköznapi területén is hatékonyan használhatjuk.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés