Nem is gondolná, mennyi mindenre jó egy mobil adatgyűjtő!

Nem is gondolná, mennyi mindenre jó egy mobil adatgyűjtő!

Rengeteg hazai vállalkozás akad, akik a fontos, adminisztrációs feladatok nagy részét még mindig a megszokott, papíralapú megoldások szerint végzik. Ez azonban rendkívüli időt és felesleges erőforrásokat emészt fel, melyek nagy része egy hasznos kis eszköz beszerzésével könnyedén megspórolható lenne.

Egy PDA, azaz mobil adatgyűjtő szinte minden munkakörben képes megkönnyíteni a mindennapos feladatokat, ezáltal egyszerre gördülékenyebbé és produktívabbá téve a munkát. Ha eddig nem tudta, miért lenne érdemes beszereznie egyet, ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány érvet, melyek a PDA használata mellett szólnak. Lássuk!

Kommunikáció egyszerűsítése

A hordozható adatgyűjtők egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerre több platformon működő kommunikációs eszközként használhatók. Segítségükkel villámgyorsan küldhetünk e-mailt, telefonálhatunk, vagy vehetjük fel a kapcsolatot kollégáinkkal bármilyen céges kommunikációs csatornán.

Az online kommunikációhoz nincs másra szükségünk, mint vezeték nélküli kapcsolatra. De PDA-nkat akár számítógépünkkel is összeköthetjük, így az eszközön tárolt adatokat akár Wi-Fi kapcsolat nélkül is könnyedén szinkronizálhatjuk a céges adatbázissal.

Hatékony adatgyűjtés és feldolgozás

A raktári és bolti munka során elkerülhetetlen készletünk megfelelő nyilvántartása. A vonalkódos adatbázis kiépítését azonban sok kisvállalkozás bonyolultnak érzi, éppen ezért nem feltétlenül vágnak neki a feladatnak. Egy mobil adatgyűjtő és egy megbízható vonalkód kezelő alkalmazás azonban biztosítja azt, hogy soha többé ne kelljen fájnia a fejünknek a nyilvántartás miatt.

Egy PDA ugyanis egyszerre használható kézi számítógép, valamint vonalkód szkennerként is, ilyen módon pedig akár egyetlen eszköz segítségével hatékonyan kezelhetjük raktárkészletünket és intézetjük az üzlet működéséhez elengedhetetlen adminisztrációs feladatokat.

Sosem fog megfeledkezni semmiről

Egy PDA, amellett, hogy kiválóan alkalmas az adatgyűjtéssel és adminisztrációval járó feladatok teljes körű ellátására, az egyszerű, mindennapi teendőkben is segítségükre lehet. Könnyedén szinkronizálhatjuk vele online naptárainkat, így mindig időben értesülhetünk a munka szempontjából fontos eseményekről.

Sőt, ha épp olyan felületre van szükségünk, ahol jegyzetelnünk, egy PDA kiválóan alkalmas az ilyen jellegű, hétköznapi feladatok ellátására is, hiszen Androidos kezelőfelületének hála rengeteg hasznos alkalmazást futtathatunk rajta.

Szinte minden fontos teendőt egyetlen eszközzel kezelhet

Egy PDA ára sokak számára magasnak tűnhet, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy pénzünkért cserébe egy sok egyéb eszközt kiváltó, multi-funkciós eszközt kapunk. Ha hosszú távra tervezünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy már csak a szervizköltséget tekintve is jóval kifizetődőbb beruházni egy mobil adatgyűjtőre, mintsem minden egyes célnak megfelelően, külön-külön kütyüt vásárolnunk.

Egy PDA ára egyszerre válthat ki egy okostelefont, egy mobil vonalkód olvasót, egy navigációs rendszert, és sok egyéb, kevesebb tudással rendelkező okoseszköz helyettesítésére is képes. Éppen ezért, ha komoly vállalkozásfejlesztésben gondolkodunk, és hosszabb távra tervezünk, érdemes összevetnünk a lehetséges kiadásokat.

Végeredményben biztosak lehetünk abban, hogy egy olyan, jó minőségű eszköz, mint egy Zebra PDA, nyertesen fog kikerülni a versenyből az olcsóbb, ámde jóval kevesebb feladat ellátására képes gépektől.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés