Több kütyü, több probléma? - Avagy valóban komplikáltabb modern eszközökkel dolgozni?

Több kütyü, több probléma? - Avagy valóban komplikáltabb modern eszközökkel dolgozni?

A technológia folyamatos fejlődése erőteljesen befolyásolja életünket. Ez alól a kereskedelem és a logisztika világa sem jelent kivételt.

A legújabb felmérések szerint a legtöbb raktártulajdonos úgy gondolja, hogy az IT / technológia fejlődése várhatóan egyre nagyobb kihívásokkal jár majd az elkövetkező években. Ez azonban nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Sőt, a megfelelő eszközök használata segít abban, hogy a munka egyszerűbb legyen, mint valaha, legyen szó akár saját raktár, akár üzlet üzemeltetéséről.

Tényleg szükség van az új eszközökre?

A napi megrendelések feldolgozása szinte lehetetlen modern adminisztrációs rendszer használata nélkül. Ezt leginkább azok tudhatják, akik a raktárakban zajló, érdemi munkát végzik. A vonalkódos rendszer használata ma már mindenhol alapvető dolognak számít, azonban egyre fontosabbnak számít az eszközök mobilitása is, valamint az, hogy készülékeink egyszerre több feladat ellátására is megfelelőek legyenek.

A mobil adatgyűjtők és egyéb, modern eszközök legnagyobb előnye, hogy egyszerre képesek felgyorsítani a munkafolyamatokat, és minimalizálni a hibalehetőségeket.

Egyszóval azt is mondhatnánk, a modernizáció elkerülhetetlen. Abban az esetben legalábbis mindenképp, ha szeretnénk a piaci igényekhez alkalmazkodva gyors, pontos, és megbízható munkát végezni.

Ezért éri meg a modernizációra áldozni

Sokan félnek attól, hogy a modern mobileszközök használat bonyolult, és túlzottan hosszú betanulási időszakot igényelhet a dolgozók számára. Ez azonban nem igaz, hiszen az Android operációs rendszerrel működő munkaeszközök rendkívül egyszerűen működnek, kezelésük akár pillanatok alatt elsajátítható.

A raktárosok másik aggodalma az eszközök teherbírása. Sokan törékeny, pehelykönnyű kütyüként gondolnak egy mobil számítógépre, azonban érdemes tudni, hogy jelen esetben kifejezetten olyan munkaeszközökről beszélünk, melyek arra lettek tervezve, hogy szélsőséges körülmények közt is megállják a helyüket. Éppen ezért az erős ütések mellett a víznek, a pornak, valamint a megszokottól eltérő időjárási körülményeknek is képesek ellenállni.

Ami pedig a legjobb, hogy a fenntartásuk is gazdaságosabb, mint a régebbi, elavult eszközöké. nem csak alkatrészeket találhatunk hozzájuk egyszerűbben, de a modern mobileszközökön futó operációs rendszer naprakészen tartása is gyerekjáték. Sőt, sok esetben a gyártó évekig tartó garanciát vállal a készülékekre, melybe a folyamatos karbantartás is beletartozik.

Sokba kerül, ha újítunk?

A legtöbben persze érthető módon az ár miatt aggódnak. Mégis mennyibe kerülhet egy teljes eszközparkot lecserélni, és hány év alatt térülhet meg egy ilyen volumenű beruházás? A válaszunk erre az, hogy olcsóbb, mint elsőre gondolnánk, és felgyorsuló munkatempónak, valamint a minimalizált hibalehetőségnek köszönhetően akár hónapok alatt hatékonyan megtérülhet.

Hogy miért nem kell horribilis összegekre gondolni, az egyértelmű: rengeteg, jelenleg használt eszközt akár egyetlen mobil adatgyűjtő is képes helyettesíteni, így nincs szükség arra, hogy vonalkód olvasóinkat, elavult GPS-rendszerünket, illetve régi kommunikációs eszközeinket külön-külön cseréljük.

A modern mobileszközök ára nyilvánvalóan magasabb, azonban tekintve sokoldalú tudásukat, valamint a bennük rejlő lehetőségeket, a beruházás jóval kifizetődőbb lehet, mint ahogyan azt eleinte gondolnánk.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés