Hogyan tegyük hatékonyabbá a munkát vonalkódos leltárazással?

Az árukészlet nyilvántartása és a tárgyi eszközök pontos adminisztrációja nem csak a kereskedők és a raktárosok számára jelent fontos feladatot. A leltár a legtöbb iparág szerves részét jelenti. Így fontos, hogy minden esetben hatékonyan és a lehető legtöbb hibalehetőség kizárásával kell az elvégeznünk.

Ahhoz, hogy a leltár mindig hatékony és legfőképp hibátlan legyen, nincs szükség túlárazott űrtechnológiára.  A legjobb megoldást a vonalkódos rendszer bevezetése jelenti, melynek hatékony működéséhez csupán néhány eszközre lesz szükséged. 

Most azt is megmutatjuk, egész pontosan mire!

Mire van szükség a tökéletes vonalkódos rendszer kiépítéséhez?

Címkenyomtató

Nyilvántartásunk alapját azok a leltárcímkék jelentik, melyek segítségével árucikkeinken, termékeinken elhelyezhetjük vonalkódjainkat. Annak érdekében, hogy munkánkat a lehető legkevesebb hibalehetőséggel, gördülékenyen és hatékonyan végezhessük, fontos, hogy mindig megfelelő minőségű címkékkel dolgozzunk.

Ennek érdekében több, különböző célra tervezett címkenyomtató közül is választhatunk. A vonalkódos adminisztrációra azonban a legjobb megoldást azok az eszközök jelentik, melyeket a gyártójuk kifejezetten vonalkódok készítésére tervezett.

Az egyik legmegbízhatóbb eszköz a Zebra ZD420T címkenyomtató, mely a címkék kisebb és nagyobb mennyiségben történő nyomtatására egyaránt tökéletes minőségben alkalmas. Éppen ezért üzletekben és irodákban éppúgy használható, mint kisebb vagy nagyobb raktárakban, logisztikai cégek telephelyein.

Címke alapanyag

A legjobb címkenyomtató sem tud hatékonyan működni anélkül, hogy a megfelelő alapanyagokat választanánk üzemeltetéséhez. A vonalkódok nyomtatása esetén fontos, hogy olyan címkére nyomtassunk, mely nem csak tartós, de a végeredmény megfelelő minőségben, kellőképp kontrasztosan látszik. 

Ilyen módon a szkennelésre használt eszközök gond nélkül tudják leolvasni vonalkódjainkat, és biztosak lehetünk benne, hogy nem ejtünk hibát az adminisztrációs feladatok elvégzése során.

A fentebb említett címkenyomtatóhoz tökéletes megoldást jelent az 50*25 mm-es papír etikett címkénk, melyet kifejezetten raktári feladatok ellátására terveztünk. Nem csak a prémium nyomtatási minőséget, de a tartós, időtálló végeredményt is garantálja.

Vonalkód olvasó

A vonalkódos rendszer kulcsfontosságú eszköze a vonalkód olvasó, melynek kiválasztása szintén céljainktól és munkakörülményeinktől függ. Logisztikai és leltározási feladatokra azonban érdemes a kötött, asztali és vezetékes megoldások helyett olyan eszközt választanunk, mely lehetővé teszi a magas fokú mobilitást, és a raktár teljes területén könnyedén tudunk mozogni vele.

Erre a célra leginkább az olyan mobil adatgyűjtők felelnek meg, mint a Zebra TC20 mobil számítógépe, mely igazi, kompakt megoldást jelent a vállalkozások számára. Egy eszközként biztosítja a vonalkódok gyors és hatékony leolvasását, és kommunikációs a kommunikációs feladatok ellátását is garantálja.

Az Android rendszerrel működő adatgyűjtő gyorsan és hatékonyan frissíthető, valamint egyszerűen kompatibilissé tehető az általunk használt raktérkezelő szoftverekkel is. Mindezek mellett kialakítása is garantálja az egyszerű kezelhetőséget, valamint azt, hogy hosszú időn át jó társunk legyen a mindennapos munka során.

Szoftver

És ha már szó esett a raktárkezelő programról, ejtsünk néhány szót a megfelelő szoftveres megoldásokról is. A leltárral járó feladatok ellátására érdemes olyan programot választanunk, melyet kifejezetten arra terveztek, hogy mind az adatbevitelt, mind pedig a munka során használt eszközeink kezelését egyszerűbbé és hatékonyabbá tegye.

A DigiCloud Scan kliens szoftvert kifejezetten arra a célra fejlesztettük, hogy alkalmas legyen a vonalkódokkal kapcsolatos feladatok ellátására és az adminisztrációs rendszer eszközeinek kezelésére. A program lehetőséget biztosít önálló adatok hatékony begyűjtésére, de extra funkcióként felhőalapú raktár szoftverünk szerves részét is képezheti. Az applikáció minderre online vagy offline működés mellett is képes.

Cikk letöltése PDF formátumban

Kapcsolódó csomag ajánlatok

Hogyan tegyük hatékonyabbá a munkát vonalkódokkal

0 Ft
(Bruttó ár: 0 Ft)
VÁSÁRLÁS

Érdeklődés és árajánlatkérés