Vonalkód és RFID: érdemes fontolóra venni mielőtt választana

Vonalkód és RFID: érdemes fontolóra venni mielőtt választana

A vonalkód és az RFID címkék olyan választási lehetőségek, amelyeket a vállalatoknak a hatékonyság javítása érdekében kell meghozniuk. Melyek a leginkább költséghatékonyak és megbízhatóak hosszú távon a működéséhez?

Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni:

Vonalkód címke RFID tag
Látótávolságot igényel és a fényvisszaverődéstől függően a beolvasáshoz szükséges helyzetbe kell tartani Rálátás nélkül is olvasható, amíg a címke az olvasó rádiófrekvenciás tartományában van
Hatékonyan olvas, amikor az élelmiszerek és egyébb árucikkek keresztül haladnak az olvasandó területen Egy esemény helyszín bejárati kapuknál gyorsabban olvasható a hagyományos csuklópántoknál, ezáltal gyorsabb beléptetést tesz lehetővé
Azonnali információt biztosít a címkére nyomtatott adatok alapján a tétel azonosításához Néhány RFID címke olvasható és újraírható, így az információ megváltoztatható. Ez az újrafelhasználható funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testreszabják a címkét
Költséghatékony design és nyomtatás Az RFID címkék belső áramköröket igényelnek (chipek és antennák, ezek miatt drágábbak)

Az RFID címkék elektronikusan generált egyedi kódokat és vonalkódok szabványos protokollokat használnak. A leltárgyűjtési beállításoknál a vonalkód-címke felveheti az árucikkeket a terméktípus, a gyártó és a készletszint szerint. Az alkalmazottaknak kézzel kell ellenőrizniük az elemek specifikációit, például a színt, az árat és az egyes tételek vásárlási dátumát. Másrészről az RFID címkék képesek felvenni a 2000 bájtnyi információt és képesek lesznek olvasni az egyes elemek készletét is.

Például:
A vonalkód címke képes információt adni egy munkatársának, hogy hány darab A és B eszköz van raktáron, de egy RFID tag címke képes arra, hogy felfedje mindkét termék készletét, beérkezését, árát és a forgalmazót.

Végül, ha a nyomtató megfelelő, mind a vonalkód, mind az RFID címkék kiküszöbölhetik az emberi hibákat, és hozzájárulhatnak a vállalati hatékonysághoz, összehasonlíthatják az elemek kézzel történő elszámolását. Vonalkód vagy RFID megoldások megvásárlása a vállalkozás által igényelt adatok mélységétől és a rendszer használatának módjától függ. A fogyasztóknak az igények és pénzügyi korlátok alapján kell címkézniük.

Ha útmutatásra van szüksége, hogy melyik megoldást választja, bátran forduljon egy kollégáinkhoz és szívesen segítünk.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés