Zebra-technológia segített a jótékony világrekord felállításában

Zebra-technológia segített a jótékony világrekord felállításában

144.000 darab könyvből épített 35 tonnás piramist az amerikai Bernie's Book nevű könyvesbolt, ezzel sikerült új világrekordot felállítania. A bolt akciójának célja az volt, hogy megmutassák, a könyveknek milyen jelentős szerepe van a gyermekek jellemfejlődésében, és felhívják a figyelmet a nélkülözésben élő családok problémáira. A világrekord felállításában a Zebra önkéntesei, valamint a legmodernebb technológiái is segítségül voltak.

A jó ügyért építkeztek

A Bernie’s Books dolgozói és a zebra-önkéntesek által épített piramis több, mint három méter magas, elkészítése pedig három napot vett igénybe. Abból a 144.000 darab könyvből készült, amit a könyvesbolt jótékony célokra szán, és rászoruló gyermekeknek szeretne eljuttatni. A közelmúltban ugyanis nyilvánosságra került tanulmányok szerint ugyanis a nélkülözni kényszerülő családok több, mint 61%-ánál a gyermekeknek egyáltalán nincsenek a személyiségfejlődést elősegítő könyveik.

A Zebra nem csupán önkéntes munkával, de technikai háttérrel is támogatta az akciót, ugyanis a hatalmas piramis-alakzatba pakolt könyvek mindegyikét vonalkódos címkékkel látták el, és egy nyilvántartásban rögzítették. Ezáltal a 144.000 darab kötet mindegyike eljuthat azokhoz a családokhoz, akiket a Bernie’s támogatni kíván az akcióval.

Minden korosztály örülni fog az ajándéknak

A könyvek szétválogatása már csak azért sem volt egyszerű feladat, mert az önkéntesek mindegyik kötetet az alapján válogatták ki, hogy mely korosztály számára milyen könnyen olvashatók és emészthetők. A válogatás során minden kategória minden kötete külön vonalkódot kapott, ezáltal könnyen kereshetővé és szortírozhatóvá váltak a kötetek.

A dolgozók és önkéntesek munkáját a Zebra vonalkód szkennerei és címkenyomtatói segítették, melyek kis- és nagykereskedelmi felhasználás esetén is képesek a hatékony, gyors, és legfőképp megbízható munkára, így a seattle-i rászoruló gyermekek hamarosan kezükbe vehetik a kifejezetten korosztályuk számára összeállított könyvekből álló, jótékonysági ajándékcsomagot.

A vonalkód szkennerek, nyomtatók, valamint címkék gyártásában is élen járó cég bízik abban, hogy eszközeivel a jövőben minél több, társadalmi szempontból hasonlóan fontos ügy megvalósulását tudják majd segíteni.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés