A Zebra termékeivel növekszik az európai raktárak produktivitása

A Zebra termékeivel növekszik az európai raktárak produktivitása

A világ egyik vezető sportmárkája, az ASICS az elmúlt időszakban közel 10 százalékkal növelte termelékenységét európai raktáraiban. A cég a fellendülést a Zebra által fejlesztett, többfunkciós, Android alapú technológia telepítésével valósította meg.

Megújuló európai raktárak

Az ASICS Europe BV az ASICS Corporation európai leányvállalata. Az 1949-ben alapított cég a futócipők és egyéb atlétikai ruházat, valamint kiegészítők piacán tölt be vezető szerepet. A Japán illetőségű vállalatnak Európában két nagy raktára is található, az egyik Franciaországban, a másik pedig Németországban. A Zebrával való közös együttműködésük sem mai történet, sok éves múltra tekint vissza.

Az ASICS a közelmúltban frissítette raktárkezelő rendszerét, mely intézkedés legfőbb célja a raktározási folyamatok teljes megújítása, modernizálása volt, magába foglalva a jövőbe mutató, Android alapú technológia integrálását a munkafolyamatok egyszerűsítése és meggyorsítása érdekében. A legnagyobb kihívást a cég számára az jelentette, hogy a jövőben raktározási folyamataikat egyetlen eszközzel, átfogóan tudják kezelni. A megoldást végül a Zebra TC8000 mobil terminálja jelentette, melynek végleges telepítését egy sikeres kísérleti fázis előzte meg az ASICS európai raktáraiban.

Futurisztikus megoldás segíti a fejlődést

A kísérleti fázis lezárulásával a beszállítást, a raktárkészleteket és az állománymozgások figyelését is a Zebra által fejlesztett TC8000 mobil terminál segíti. A TC8000 nagy hatótávolságú szkennereit a targoncán dolgozó, míg a rövid hatótávolságúakat a gyalogos munkások használják a készlet nyilvántartása céljából. A rendszeren futó SimulScan nevű szoftver lehetővé teszi, hogy a dolgozók egyetlen leolvasással több vonalkódot is egyszerre vihessenek be a rendszerbe, ezáltal is gyorsítva a munkafolyamatot. A TC8000 ezen kívül vezeték nélküli technológia segítségével csatlakozik az SCICS WMS-rendszeréhez, lehetővé téve a raktárakban zajló tevékenységek folyamatos, valós idejű monitorozását is.

Kevesebb terhelés, nagyobb produktivitás

A TC8000-es szkennerek bevezetése egyszerre növelte a dolgozók hatékonyságát és csökkentette terheltségüket. A technológia egyszerű kezelhetőségének köszönhetően a raktárban dolgozó munkásoknak gyorsan és hatékonyan sikerült alkalmazkodniuk az új eszközök használatához. A időszak végére a szkennerek a korábbi, papíralapú megoldáshoz képest közel 10%-os fellendülést eredményeztek a produktivitásban.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés