2 értékelés
011-GE0E02-000
5+ munkanap
Standard garancia: 36 hónap

Godex GE300 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, USB, RS232, 10/100 Ethernet

3-5 munkanap

Tekercs átmérő

Címke belső átmérő 12,5 mm
 
Címke belső átmérő 19 mm
 
Címke belső átmérő 25 mm
 
Címke belső átmérő 40 mm
 

Festékszalag paraméterek

Cséve szélesség
110 mm
Max. TTR hossz
110 m
Max. TTR szélessége
110 mm
Min. TTR szélessége
30 db
Szalag rendezés
Középre
Tekercsátmérő
40 mm
Tekercselés
Out

Nyomtatási mód

Direkt termál nyomtatás
 
Fej típusa
Flat
Felbontás
200 dpi
Médiaszenzor
Állítható
Reflektív
 
Termál transzfer nyomtatás
 
Transzmisszív
 

Interfész

Ethernet - Hálózati port
 
RS232 - Soros port
 
USB - Univerzális port
 

Extra opció

Folyamatos kellékanyag
 
Linerless (hordozó nélküli nyomtatás)
 

Garanciális adatok

Garancia
36 hónap
Garancia nyomtatófej
6 hónap

Kijelző

Kijelző leírás
Nem
Kijelző típusa
Nem

Kompatibilitás

Linux/Unix
 
Windows
 

Címke paraméterek

Max. címke magasság
1727 mm
Max. címke szélesség
25,4 mm
Max. címke vastagság
0,2 µ
Max. nyomtatási hosszúság
1727 mm
Max. nyomtatási sebesség
127 mm/sec
Max. nyomtatási szélesség
108 mm
Max. tekercs átmérő
127 mm
Min. címke magasság
4 mm
Min. címke szélesség
118 mm
Min. címke vastagság
0,076 µ
Napi nyomtatási mennyiség
3000 db

Méret

Nyomtató magassága
251 mm
Nyomtató mélysége
200 mm
Nyomtató szélessége
164 mm

Godex GE300 asztali tekercses címkenyomtató

A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatásban szerzett tapasztalatai alapján a GE300 asztali nyomtatóval új követelményeket állított fel a felhasználóbarát felület és a megfizethetőség érdekében.

Kivételesen könnyen kezelhető és kompakt nyomtató a mindössze 164 mm szélességével és 251 mm magasságával. Egyszerűen telepíthető és gyorsan használatba vehető.

A Godex GE300 címkenyomtató színe fekete és habár nem gyakorol hatást a készülék teljesítményére vagy funkcióira, mégis fontos lehet. Ha az irodában lévő többi eszköz színével azonos színű címkenyomtatót választunk, akkor az összhangban lesz a többi eszközzel, így egységes lesz az iroda berendezése, ami több szempontból is előnyös.

Egyrészt a professzionalizmus látszatát kelti. Képzelj csak el egy irodát, ahol minden szekrény és nyomtató más-más színű. Nem az lenne az első gondolatom, hogy ebben a helyiségben minden rendben megy. Másrészt pedig az egységes megjelenés a dolgozókban is harmóniát teremt. A harmóniában lévő dolgozó pedig sokkal nyugodtabb és hatékonyabban dolgozik.

A Godex GE300 címkenyomtató magassága 251 mm, mélysége 200 mm, a szélessége pedig 164 mm. A nyomtató kiválasztásánál szükséges tudni, hogy hol szeretnénk elhelyezni azt, hiszen ha túl nagy címkenyomtatót választunk, akkor nem biztos, hogy elfér ott, ahova szánjuk azt. Kisebb címkenyomtatóknál előfordulhat, hogy mondjuk egy íróasztal egyik polcára szeretnénk rakni azt. Ilyenkor előzetesen bizonyosodjunk meg arról, hogy a választott nyomtató befér-e oda. A nagyobb nyomtatóknál pedig – ha mondjuk az íróasztalon szeretnénk használni – túl sok helyet foglalhat el, így akadályozhatja a többi munkafolyamatot.


A GE300 címke nyomtatási képességei

A Godex asztali címkenyomtatók jól ismertek a tartósságukról, a gyors nyomtatási sebességről (127 mm/másodperc). Ezeket a hosszú élettartam és páratlan megbízhatóság jellemzi. A 011-GE0E02-000 cikkszámú nyomtató, a már évtizedek óta bevált flat nyomatátviteli technológiát használja a címkék előállításához. A GE300 épít a több 10 éves tapasztalatra és hagyományra, a legfejlettebb, legátfogóbb jellemzőkkel Godex nyomtatósorozat kínálatában. A Godex címke nyomtatók a legnagyobb ígénybevételhez igazodnak kis- és középvállalati körülmények között. Gyakorlatilag kiküszöbölik a nyomtatóhiba által okozott kiesési időt.

A Godex GE300 transzmisszív módon végzi a címkék nyomtatását, mely lényege, hogy a címke hátulról van megvilágítva, így az aktív szegmensek láthatóvá válnak. Ez azért fontos, mert a nyomtató így tudja érzékelni a címkék közötti réseket. Mikor lehet hasznos a transzmisszív nyomtatási mód? Ez a technológia olyan környezetben lehet hasznos, ahol rosszak a fényviszonyok, mint például egy ablaktalan, zárt helyiségben, vagy akár egy raktár sötétebb helyiségében.

A Godex GE300 címkenyomtató flat típusú nyomtatófejjel rendelkezik, mely a nyomtatás alatt folyamatosan érintkezik a szalaggal. Nagy előnye, hogy magasabb DPI nyomtatására képes, mint más típusú nyomtatófejek, viszont lassabban nyomtat.


A Godex GE300 címkenyomtató a termál transzfer nyomtatási módszert alkalmazza, mely a nyomtatás során a címke és a nyomtatófej között egy festékszalag fut, amelyről hő hatására kerül át a szöveg vagy ábra a címkére.

A termál transzfer nyomtatás előnyei:

 • sokáig olvasható marad a címke
 • különböző felületekre is lehet nyomtatni (papír, műanyag, textil)
 • a festékszalag és a címke együtt fogy (termó címke esetén csak a címke)

A termál transzfer nyomtatás során a gépben nem csak a címkét kell pótolni, hanem papír vagy műanyag alapanyag esetén a festékszalagot is kell benne cserélni. 


Milyen festékszalag használható a GE300 nyomtatóba?

Csendes, megbízható működés és intuitív kialakítás teszi a GE300 nyomtatót a legkülönbözőbb iparágakban a legmegfelelőbb címke nyomtatójává. A 011-GE0E02-000 cikkszámú nyomtató, 12,7 mm (0,5 hüvelyk) belső tekercsátmérő konfigurációban kapható. A nyomtató akár 110 mm széles és 110 méter hosszú festékszalagot is támogat, és akár a már kialakított nyomtatási környezetbe illeszkedhet a Godex firmware-nek köszönhetően. A 12,7 mm (0,5 hüvelyk) konfiguráció kompatibilis a 110 méteres festékszalag hosszúsággal. A hosszabb, nagyobb kiszerelésű festékszalagok támogatása miatt az állásidő csökken. A festékszalagok akár más tekercses címke nyomtatókkal is megoszthatók, hogy még nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot biztosítsanak.

A szalag rendezés a címkenyomtatók esetében lehet bal, közép illetve jobb. Ezt azt jelenti, hogy a cséve melyik területén helyezkedik el a szalag. Előfordul ugyanis, hogy olyan cséve fér csak egy gépbe, ami szélesebb mint maga a festékszalag, ami a csévére fel van tekerve. A 011-GE0E02-000 cikkszámú eszköz kiépítése középre rendezett a festékszalag szempontjából.

A cséve szélessége 110 mm. Arra kell figyelni vásárlásnál, hogy maximum olyan szélességű címkét vásároljunk, amekkora kezelésére a Godex GE300 címkenyomtató képes, a szélesebb papír ugyanis nem fog beférni a gépbe.


Beépített interfészekkel kapcsolódhat

Maximálisan 3 port van beépítve: USB, soros (RS232), Ethernet. A felhasználó által könnyedén telepíthető USB-port kábellel a GE300 tekercses nyomtató. Egyszerűen, bármilyen környezetbe illeszthető. Az adatátvitel ezáltal egyszerűbb és gyorsabb lesz, a munkára és a nyomtatásra szánt idő rövidül.

A Godex GE300 címkenyomtató RS232 soros porttal is el van látva, ami egy régóta használt, távközlésben használatos adatátviteli szabvány. A soros port egy széles körben elterjedt szabvány, mely a számítógépeknél a mai napig használt – igaz egyre kisebb a jelentősége. A soros porttal ellátott Godex GE300 nyomtatót így ezen a porton keresztül is csatlakoztatni tudod a számítógéphez, ami akkor lehet egy jó megoldás, ha régebbi típusú gépről van szó, aminek az alaplapján még nincsen mondjuk USB, vagy Ethernet port.

Az Ethernet hálózati port az a csatlakozó, ahova az internet kábelt tudjuk csatlakoztatni. Ez a legegyszerűbb és a legmegbízhatóbb módja annak, a címkenyomtatót a hálózathoz csatlakoztassuk.

Mik az előnyei a Ethernet portnak?

 • megbízható és stabil kapcsolat
 • magas sávszélesség

A Godex GE300 címkenyomtatóba akkor éri meg Ethernet porton keresztül csatlakoztatni az internetet, ha a nyomtatónak megvan a fix helye és könnyen elvezethető oda a kábel. Érdemes figyelni a kábelezésnél, hogy az ne akadályozza a munkavégzést, hiszen balesetet is okozhat. A kábel sérülékeny lehet, úgy kell tehát elvezetni, hogy ne érjék különböző hatások (munkagépek, dolgozók rálépnek, túl alacsony vagy magas hőmérséklet).

Az USB a legelterjedtebb számítógépes csatlakozó, aminek számos előnye van:

 • minden modern operációs rendszer támogatja
 • gyors adatátvitel
 • egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható

Az univerzális USB port egy olyan USB csatlakozó, ahova több USB eszköz is csatlakoztatható, hiszen több aljzat is van a portba építve. Kifejezetten akkor lehet hasznos, ha a címkenyomtatóra több eszközt is szeretnénk egyszerre csatlakoztatni. Egy irodában vagy raktárban akár több számítógépet is lehet például egy címkenyomtatóra csatlakoztatni, így több gépről is lehet végezni a nyomtatást anélkül, hogy várni kellene arra a gépre, ami csatlakoztatva van a nyomtatóhoz.


Godex GE300 nyomtató operációs rendszer kompatibilitás

A Windows egy mindenki számára jól ismert operációs rendszer, amely több évtizedes múlttal rendelkezik. 

A Windows operációs rendszert támogató címkenyomtatók előnyei a következők:

 • Stabil rendszer
 • Mindenki számára ismerős kezelőfelület
 • Felhasználóbarát 

A Windows a legelterjedtebb és legismertebb operációs rendszer nemcsak Magyarországon, hanem Európa szerte. Ma már az elektronikai eszközök nagy része képes a Windows rendszerrel együtt dolgozni. A Godex címkenyomtatók tekintetében is a legtöbb modell kompatibilis a Windows operációs rendszerrel, így ahol ezt a rendszert használják, ott lényegében szinte az összes GE300 címkenyomtató használható.

A Godex GE300 támogatja a Linux-ot, mely egy nyílt forráskódú operációs rendszer

Miért jó a nyílt forráskódú operációs rendszer?

A Linux forráskódjába a felhasználó – a megfelelő tudás birtokában – szabadon belenyúlhat, személyre szabhatja az operációs rendszer működését, megjelenését. A Linux egyre szélesebb körökben válik népszerűvé. Vannak olyan területek, ahol kiemelkedő szerepet játszik a Linux operációs rendszer. Webszerverek és szuperszámítógépek működtetésénél sokszor már kifejezetten ezt a rendszert alkalmazzák. A GE300 címkenyomtató kompatibilis a Linux rendszerrel, így olyan számítógépeket is csatlakoztathatunk a nyomtatóhoz, amelyek ezt az operációs rendszert használják.

A Linerless címkenyomtatók nagy előnye, hogy a nyomtatás során nem keletkezik papírhulladék, hiszen itt a kinyomtatott címke nem egy papíron van, amiről le kell szedni. Így rengeteg időt lehet megspórolni, így sokkal gyorsabb a munka. Ráadásul a nyomtató papírhulladékot sem termel, ami környezetvédelmi szempontból is roppant vonzóvá teszi a Godex GE300 nyomtatókat.

Bár a Godex gyártó saját kellékanyagaival optimális nyomtatást kínál az GE300 eszközhöz, állítható média-érzékelőjével lehetséges gyakorlatilag az összes gyártó bármilyen tekercses címkéjének nyomtatása 108 mm szélességig.


Megfizethető áron, modern funkciókkal

A GE300 címkenyomtató intelligens megoldást jelent a kis- és középvállalkozások számára, amelyek a címkézési műveletek termelékenységének javítását célozzák meg. Az eszköz fogyasztói ára és a használata is gazdaságos, a GE300 nyomtató nagyszerű választás azok számára, akik a tekercses termál címkék nyomtatását szeretnék bevezetni, illetve azok számára, akik a drágább tintasugaras vagy lézeres címkézési módszerekről szeretnének áttérni.

A Godex GE300 felbontása 200 DPI (dot per inch) ami azt jelzi, hogy 1 inch területen hány darab festékpont (dot) helyezkedik el. Mit jelent a magasabb DPI a Godex készülékek esetében?

Minél magasabb a DPI, annál több pont helyezkedik egy 1 inch területen, így a magasabb DPI szám jobb minőségű felbontást jelent a nyomtatónál. A jobb felbontást pedig jobb képminőséget jelent. A jobb képminőség olvashatóbbá és szebbé teszi a kinyomtatott címkét, ami jótékony hatást gyakorol az eladni kívánt termék megjelenésére. A 200 dpi-s nyomtatási felbontással több felhasználási terület is alkalmazható. Akár 4 pontos betűméret is nyomtatható. A kiemelkedő képminőség lehetővé teszi a kis 2 dimenziós vonalkóddal vagy grafikákkal ellátott címkék nyomtatását, például logó, piktogram vagy ikon-ok.

A por és egyéb részecskék elleni védelem rendkívül fontos egy címkenyomtató esetében. A Godex GE300 címkenyomtató IP védettséggel van ellátva. Ezeket az eszközöket sokszor használjuk poros helyiségekben, ahol elkerülhetetlen az, hogy szennyeződés érje a címkenyomtatót. A címkenyomtató belsejében a felgyülemlett por gátolhatja az alkatrészek zavartalan működését, ami a nyomtató hibás működéséhez vagy akár teljes leállásához vezethet.

Az IP-védettség (International Protection Marking) a műszaki berendezések áramköreit és belső alkatrészeit védő burkolat környezeti behatások elleni védettségét jelöli. Egy elektronikai eszköz IP besorolása általában két számjegyből áll. Az első szám jelöli a por és más egyéb részecskék elleni védelem szintjét, a második szám pedig a vízállóság szintjét mutatja. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent.

A Godex GE300 rendelkezik Flash memóriával, melynek mérete 8 MB. Ez a típusú memória egy megmaradó, nem felejtő memória, ami gyors olvasási- és hozzáférési sebességet biztosít. De mit is jelent a nem felejtő memória Godex termékek esetében?

A nem felejtő memória lényege, hogy a készülék (011-GE0E02-000) kikapcsolása során sem ürül ki a memória, hiszen a Flash (8 MB) memóriának nincs szükséges egyéni áramellátásra az adattároláshoz. Minél nagyobb a Flash memória, annál több fontos adatot tud ebben a memóriában tárolni az eszköz. A Flash memória nem tartalmaz mozgó alkatrészt, aminek köszönhetően jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak, mint például a rázkódás vagy az egyéb tárggyal való ütközés. 

A GE300 belső memóriájának mérete 16 MB, A RAM (Random Access Memory) egy tetszőleges hozzáférésű, írható-olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a végrehajtandó feladatokat illetve a feldolgozásra váró adatokat is. Minél több egy eszköz RAM-ja, annál több ilyen művelet tárolására illetve végrehajtására képes. Meddig tárolja a RAM az adatokat a Godex GE300 termékek esetében?

A RAM – a Flash memóriával ellentétben – csak addig tárolja az adatokat, amíg a készülék áram alatt van. Ha például a címkenyomtatón beállítunk három különböző programot, a nyomtató leállítása után eltűnnek ezek a beállítások. Így ha nem mentettük el őket mondjuk egy másik memóriába (Flash), akkor újra be kell majd állítani őket. A RAM egyébként egy sokkal gyorsabb memória, így az ezen tárolt adatok és információk elérése sokkal gyorsabb mint például a merevlemezről való beolvasás. Épp ezért szokták a RAM-ot a processzor (CPU) legjobb segítségének nevezni.


Hasonlóan hangzik, de mégsem ugyanaz: mi a különbség a RAM és a ROM között?


A Godex különböző megoldásokat is kínál a garanciákat tekintve

A Godex GE300 címkenyomtatóra a gyártó 36 hónap standard, minden vásárláshoz járó garanciát vállal, melyhez opciónálisan kiválasztható az az ajánlat, ami a legjobban illeszkedik a vállalat költségvetéséhez és üzleti igényeihez. Ezt garancia kiterjesztésnek hívjuk, melyről bővebben az alábbi hivatkozáson olvashat.

A nyomtatófejére külön 6 hónap garancia van, melyre extra vagy rejtett költség nem kerül felszámolásra.

A címkenyomtató 011-GE0E02-000 cikkszámú modell csomagjában az alábbiak találhatóak:
Godex GE300 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, USB, RS232, 10/100 Ethernet

Segítségre van szüksége a tekercses címkenyomtató kiválasztásához?
Olvassa el Címke nyomtató vásárlási útmutatónkat vagy keressen bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.
Betöltés
×

Nyomtatási mód

Tekercs átmérő

Interfész

Kompatibilitás

Extra opció

Vásárlóink értékelései


 1. 4/5
  Jól működik a nyomtató, elégedettek vagyunk!
 2. 5/5
  Az előző címke nyomtatóhoz képest halkabb és gyorsabb

Értékelje a “Godex GE300” terméket

Az Ön E-mail címe nem kerül megjelenítésre.
A * jelölt mezők megadása kötelező!

Legjobb ár-érték arány
Kiemelkedő ügyfélszolgálat
Műszaki szakértelem