0 értékelés
99-068A001-0303
5+ munkanap
Standard garancia: 12 hónap

TSC MB240T címkenyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), max címke szélesség: 120 mm, max nyomtatási szélesség: 108 mm, max tekercs átmérő: 203mm, max nyomtatási sebesség: 203 mm/s, USB, RS232, Ethernet, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), EPL, ZPL, ZPLII, DPL, RAM: 64 MB, Flash: 128 MB, kijelző (érintőkijelző), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (UK)

3-5 munkanap

Tekercs átmérő

Címke belső átmérő 25 mm
 
Címke belső átmérő 40 mm
 
Címke belső átmérő 76 mm
 

Nyomtatási mód

Direkt termál nyomtatás
 
Fej típusa
Flat
Felbontás
200 dpi
Médiaszenzor
Állítható
Reflektív
 
Termál transzfer nyomtatás
 
Transzmisszív
 

Interfész

Ethernet - Hálózati port
 
RS232 - Soros port
 
USB - Univerzális port
 
USB host
 
WiFi
 

Extra opció

Folyamatos kellékanyag
 
Linerless (hordozó nélküli nyomtatás)
 
PEEL - Címke leválasztó
 
RTC - Real time clock
 

Garanciális adatok

Garancia
12 hónap
Garancia nyomtatófej
6 hónap

Kompatibilitás

IOS és macOS
 
Linux/Unix
 
Windows
 

Kijelző

Kijelző leírás
3.5” touch HVGA color LCD
Kijelző típusa
LCD

Címke paraméterek

Max. címke magasság
25400 mm
Max. címke szélesség
120 mm
Max. címke vastagság
0,28 µ
Max. nyomtatási hosszúság
25400 mm
Max. nyomtatási sebesség
203 mm/sec
Max. nyomtatási szélesség
108 mm
Max. tekercs átmérő
203 mm
Min. címke magasság
5 mm
Min. címke szélesség
20 mm
Min. címke vastagság
0,06 µ
Napi nyomtatási mennyiség
10000 db

Festékszalag paraméterek

Max. TTR hossz
450 m
Max. TTR szélessége
110 mm
Min. TTR szélessége
40 db
Szalag rendezés
Középre
Tekercsátmérő
203 mm
Tekercselés
Out

Méret

Nyomtató magassága
274 mm
Nyomtató mélysége
436 mm
Nyomtató szélessége
248 mm

TSC MB240T ipari tekercses címkenyomtató

A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatásban szerzett tapasztalatai alapján a MB240T ipari nyomtatóval új követelményeket állított fel a felhasználóbarát felület és a megfizethetőség érdekében.

Kivételesen könnyen kezelhető és kompakt nyomtató a mindössze 248 mm szélességével és 274 mm magasságával. Egyszerűen telepíthető és gyorsan használatba vehető.

A TSC MB240T címkenyomtató színe fekete és habár nem gyakorol hatást a készülék teljesítményére vagy funkcióira, mégis fontos lehet. Ha az irodában lévő többi eszköz színével azonos színű címkenyomtatót választunk, akkor az összhangban lesz a többi eszközzel, így egységes lesz az iroda berendezése, ami több szempontból is előnyös.

Egyrészt a professzionalizmus látszatát kelti. Képzelj csak el egy irodát, ahol minden szekrény és nyomtató más-más színű. Nem az lenne az első gondolatom, hogy ebben a helyiségben minden rendben megy. Másrészt pedig az egységes megjelenés a dolgozókban is harmóniát teremt. A harmóniában lévő dolgozó pedig sokkal nyugodtabb és hatékonyabban dolgozik.

A TSC MB240T címkenyomtató magassága 274 mm, mélysége 436 mm, a szélessége pedig 248 mm. A nyomtató kiválasztásánál szükséges tudni, hogy hol szeretnénk elhelyezni azt, hiszen ha túl nagy címkenyomtatót választunk, akkor nem biztos, hogy elfér ott, ahova szánjuk azt. Kisebb címkenyomtatóknál előfordulhat, hogy mondjuk egy íróasztal egyik polcára szeretnénk rakni azt. Ilyenkor előzetesen bizonyosodjunk meg arról, hogy a választott nyomtató befér-e oda. A nagyobb nyomtatóknál pedig – ha mondjuk az íróasztalon szeretnénk használni – túl sok helyet foglalhat el, így akadályozhatja a többi munkafolyamatot.


A MB240T címke nyomtatási képességei

A TSC ipari címkenyomtatók jól ismertek a tartósságukról, a gyors nyomtatási sebességről (203 mm/másodperc). Ezeket a hosszú élettartam és páratlan megbízhatóság jellemzi. A 99-068A001-0303 cikkszámú nyomtató, a már évtizedek óta bevált flat nyomatátviteli technológiát használja a címkék előállításához. A MB240T épít a több 10 éves tapasztalatra és hagyományra, a legfejlettebb, legátfogóbb jellemzőkkel TSC nyomtatósorozat kínálatában. A TSC címke nyomtatók a legnagyobb ígénybevételhez igazodnak ipari körülmények között. Gyakorlatilag kiküszöbölik a nyomtatóhiba által okozott kiesési időt.

A TSC MB240T transzmisszív módon végzi a címkék nyomtatását, mely lényege, hogy a címke hátulról van megvilágítva, így az aktív szegmensek láthatóvá válnak. Ez azért fontos, mert a nyomtató így tudja érzékelni a címkék közötti réseket. Mikor lehet hasznos a transzmisszív nyomtatási mód? Ez a technológia olyan környezetben lehet hasznos, ahol rosszak a fényviszonyok, mint például egy ablaktalan, zárt helyiségben, vagy akár egy raktár sötétebb helyiségében.

A TSC MB240T címkenyomtató flat típusú nyomtatófejjel rendelkezik, mely a nyomtatás alatt folyamatosan érintkezik a szalaggal. Nagy előnye, hogy magasabb DPI nyomtatására képes, mint más típusú nyomtatófejek, viszont lassabban nyomtat.


A TSC MB240T címkenyomtató a termál transzfer nyomtatási módszert alkalmazza, mely a nyomtatás során a címke és a nyomtatófej között egy festékszalag fut, amelyről hő hatására kerül át a szöveg vagy ábra a címkére.

A termál transzfer nyomtatás előnyei:

 • sokáig olvasható marad a címke
 • különböző felületekre is lehet nyomtatni (papír, műanyag, textil)
 • a festékszalag és a címke együtt fogy (termó címke esetén csak a címke)

A termál transzfer nyomtatás során a gépben nem csak a címkét kell pótolni, hanem papír vagy műanyag alapanyag esetén a festékszalagot is kell benne cserélni. 


Milyen festékszalag használható a MB240T nyomtatóba?

Csendes, megbízható működés és intuitív kialakítás teszi a MB240T nyomtatót a legkülönbözőbb iparágakban a legmegfelelőbb címke nyomtatójává. A 99-068A001-0303 cikkszámú nyomtató, 12,7 mm (0,5 hüvelyk) belső tekercsátmérő konfigurációban kapható. A nyomtató akár 110 mm széles és 450 méter hosszú festékszalagot is támogat, és akár a már kialakított nyomtatási környezetbe illeszkedhet a TSC firmware-nek köszönhetően. A 12,7 mm (0,5 hüvelyk) konfiguráció kompatibilis a 450 méteres festékszalag hosszúsággal. A hosszabb, nagyobb kiszerelésű festékszalagok támogatása miatt az állásidő csökken. A festékszalagok akár más tekercses címke nyomtatókkal is megoszthatók, hogy még nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot biztosítsanak.

A szalag rendezés a címkenyomtatók esetében lehet bal, közép illetve jobb. Ezt azt jelenti, hogy a cséve melyik területén helyezkedik el a szalag. Előfordul ugyanis, hogy olyan cséve fér csak egy gépbe, ami szélesebb mint maga a festékszalag, ami a csévére fel van tekerve. A 99-068A001-0303 cikkszámú eszköz kiépítése középre rendezett a festékszalag szempontjából.

A cséve szélessége 0 mm. Arra kell figyelni vásárlásnál, hogy maximum olyan szélességű címkét vásároljunk, amekkora kezelésére a TSC MB240T címkenyomtató képes, a szélesebb papír ugyanis nem fog beférni a gépbe.


Beépített interfészekkel kapcsolódhat

Maximálisan 5 port van beépítve: USB, USB host, soros (RS232), Ethernet, WiFi. A felhasználó által könnyedén telepíthető USB-port kábellel a MB240T tekercses nyomtató. Egyszerűen, bármilyen környezetbe illeszthető. Az adatátvitel ezáltal egyszerűbb és gyorsabb lesz, a munkára és a nyomtatásra szánt idő rövidül.

A TSC MB240T címkenyomtató RS232 soros porttal is el van látva, ami egy régóta használt, távközlésben használatos adatátviteli szabvány. A soros port egy széles körben elterjedt szabvány, mely a számítógépeknél a mai napig használt – igaz egyre kisebb a jelentősége. A soros porttal ellátott TSC MB240T nyomtatót így ezen a porton keresztül is csatlakoztatni tudod a számítógéphez, ami akkor lehet egy jó megoldás, ha régebbi típusú gépről van szó, aminek az alaplapján még nincsen mondjuk USB, vagy Ethernet port.

A TSC MB240T rendelkezik WiFi porttal, így csatlakozni tud WiFi hálózatokhoz. A WiFi egy vezeték nélküli, mikrohullámú kommunikációt megvalósító szabvány. A WiFi segítségével kétirányú kapcsolatot lehet létesíteni egymástól távol (akár 50 méteres távolságra) lévő elektromos eszközök között.

És miért jó, ha egy címkenyomtató tud csatlakozni egy WiFi-hálózathoz?

Ebben az esetben nem szükséges a címkenyomtatóba kábel segítségével csatlakoztatni az internetet, hanem a WiFi-hálózatra lehet csatlakoztatni, akár az okostelefont vagy egy tabletet.A címkenyomtató WiFi hálózatra való csatlakoztatásával más eszközökről – számítógépekről, tabletről vagy akár okostelefonról – is lehet feladatokat adni a címkenyomtatónak, ami nagy kényelmet nyújt. 

A WiFi előnyei:

 • vezeték nélküli technológia
 • nagy hatótávolság
 • stabil kapcsolat
 • magas adatátviteli sebesség

A WiFi-hálózatok egyetlen hátránya talán az instabilitás, hiszen ha valamilyen oknál fogva a központi egység (router vagy modem) meghibásodik vagy leáll, akkor a WiFi-hálózat és ezáltal az internetkapcsolat is megszűnik.

Az Ethernet hálózati port az a csatlakozó, ahova az internet kábelt tudjuk csatlakoztatni. Ez a legegyszerűbb és a legmegbízhatóbb módja annak, a címkenyomtatót a hálózathoz csatlakoztassuk.

Mik az előnyei a Ethernet portnak?

 • megbízható és stabil kapcsolat
 • magas sávszélesség

A TSC MB240T címkenyomtatóba akkor éri meg Ethernet porton keresztül csatlakoztatni az internetet, ha a nyomtatónak megvan a fix helye és könnyen elvezethető oda a kábel. Érdemes figyelni a kábelezésnél, hogy az ne akadályozza a munkavégzést, hiszen balesetet is okozhat. A kábel sérülékeny lehet, úgy kell tehát elvezetni, hogy ne érjék különböző hatások (munkagépek, dolgozók rálépnek, túl alacsony vagy magas hőmérséklet).

Az USB a legelterjedtebb számítógépes csatlakozó, aminek számos előnye van:

 • minden modern operációs rendszer támogatja
 • gyors adatátvitel
 • egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható

Az univerzális USB port egy olyan USB csatlakozó, ahova több USB eszköz is csatlakoztatható, hiszen több aljzat is van a portba építve. Kifejezetten akkor lehet hasznos, ha a címkenyomtatóra több eszközt is szeretnénk egyszerre csatlakoztatni. Egy irodában vagy raktárban akár több számítógépet is lehet például egy címkenyomtatóra csatlakoztatni, így több gépről is lehet végezni a nyomtatást anélkül, hogy várni kellene arra a gépre, ami csatlakoztatva van a nyomtatóhoz.


TSC MB240T nyomtató operációs rendszer kompatibilitás

A Windows egy mindenki számára jól ismert operációs rendszer, amely több évtizedes múlttal rendelkezik. 

A Windows operációs rendszert támogató címkenyomtatók előnyei a következők:

 • Stabil rendszer
 • Mindenki számára ismerős kezelőfelület
 • Felhasználóbarát 

A Windows a legelterjedtebb és legismertebb operációs rendszer nemcsak Magyarországon, hanem Európa szerte. Ma már az elektronikai eszközök nagy része képes a Windows rendszerrel együtt dolgozni. A TSC címkenyomtatók tekintetében is a legtöbb modell kompatibilis a Windows operációs rendszerrel, így ahol ezt a rendszert használják, ott lényegében szinte az összes MB240T címkenyomtató használható.

Az iOS és macOS az Apple által fejlesztett operációs rendszerek. Mindkettő az Apple saját tervezésű eszközeihez, az iPhone-hoz és az Apple számítógépekhez fejlesztette az Apple.

Az Apple operációs rendszerek előnyei:

 • Gyors, gördülékeny működés
 • Egyszerű kezelőfelület
 • Stabil, zárt rendszer

Az iOS-szel és a macOS-szel együttműködő TSC címkenyomtatók jó szolgálatot nyújtanak olyan irodákban vagy raktárakban, ahol Apple termékeket is használnak a dolgozók. A MB240T nyomtatókra ugyanis csatlakoztatni lehet az iOS és macOS operációs rendszerrel működő eszközöket is.

A TSC MB240T támogatja a Linux-ot, mely egy nyílt forráskódú operációs rendszer

Miért jó a nyílt forráskódú operációs rendszer?

A Linux forráskódjába a felhasználó – a megfelelő tudás birtokában – szabadon belenyúlhat, személyre szabhatja az operációs rendszer működését, megjelenését. A Linux egyre szélesebb körökben válik népszerűvé. Vannak olyan területek, ahol kiemelkedő szerepet játszik a Linux operációs rendszer. Webszerverek és szuperszámítógépek működtetésénél sokszor már kifejezetten ezt a rendszert alkalmazzák. A MB240T címkenyomtató kompatibilis a Linux rendszerrel, így olyan számítógépeket is csatlakoztathatunk a nyomtatóhoz, amelyek ezt az operációs rendszert használják.

A PEEL funkcióval ellátott címkenyomtatók – mint amilyen a TSC MB240T – segítségével a kinyomtatott címkék leválasztásával nem kell foglalkozni, hiszen a gép úgy nyomtatja ki azt, hogy le is választja a kész címkét a papírról. És hogy ez miért olyan jó?Aki tépett már le címkét egy nyomtatóról, az biztosan járt már úgy, hogy beletépett a már kész címkébe, ami így használhatatlanná vált. Ez óriási pazarlás is, hiszen az így tönkrement címkét újra kell nyomtatni. A PEEL címkeleválasztó lényegében megszünteti az ilyen eseteket, így rendkívül gazdaságos és gyorsabbá is teszi a munkavégzést.


Az RTC (Real time clock) azért nagy előnye a 99-068A001-0303 cikkszámú nyomtatónak, mert ennek a funkciónak köszönhetően rendelkezik egy saját, belső órával, így nincs szüksége a számítógépre ahhoz, hogy a valós időt és dátumot nyomtassa a címkére. 

A Linerless címkenyomtatók nagy előnye, hogy a nyomtatás során nem keletkezik papírhulladék, hiszen itt a kinyomtatott címke nem egy papíron van, amiről le kell szedni. Így rengeteg időt lehet megspórolni, így sokkal gyorsabb a munka. Ráadásul a nyomtató papírhulladékot sem termel, ami környezetvédelmi szempontból is roppant vonzóvá teszi a TSC MB240T nyomtatókat.

Bár a TSC gyártó saját kellékanyagaival optimális nyomtatást kínál az MB240T eszközhöz, állítható média-érzékelőjével lehetséges gyakorlatilag az összes gyártó bármilyen tekercses címkéjének nyomtatása 108 mm szélességig.


Megfizethető áron, modern funkciókkal

A MB240T címkenyomtató intelligens megoldást jelent a nagyobb vállalatok számára, amelyek a címkézési műveletek termelékenységének javítását célozzák meg. Az eszköz fogyasztói ára és a használata is gazdaságos, a MB240T nyomtató nagyszerű választás azok számára, akik a tekercses termál címkék nyomtatását szeretnék bevezetni, illetve azok számára, akik a drágább tintasugaras vagy lézeres címkézési módszerekről szeretnének áttérni.

A TSC MB240T felbontása 200 DPI (dot per inch) ami azt jelzi, hogy 1 inch területen hány darab festékpont (dot) helyezkedik el. Mit jelent a magasabb DPI a TSC készülékek esetében?

Minél magasabb a DPI, annál több pont helyezkedik egy 1 inch területen, így a magasabb DPI szám jobb minőségű felbontást jelent a nyomtatónál. A jobb felbontást pedig jobb képminőséget jelent. A jobb képminőség olvashatóbbá és szebbé teszi a kinyomtatott címkét, ami jótékony hatást gyakorol az eladni kívánt termék megjelenésére. A 200 dpi-s nyomtatási felbontással több felhasználási terület is alkalmazható. Akár 4 pontos betűméret is nyomtatható. A kiemelkedő képminőség lehetővé teszi a kis 2 dimenziós vonalkóddal vagy grafikákkal ellátott címkék nyomtatását, például logó, piktogram vagy ikon-ok.

A por és egyéb részecskék elleni védelem rendkívül fontos egy címkenyomtató esetében. A TSC MB240T címkenyomtató IP védettséggel van ellátva. Ezeket az eszközöket sokszor használjuk poros helyiségekben, ahol elkerülhetetlen az, hogy szennyeződés érje a címkenyomtatót. A címkenyomtató belsejében a felgyülemlett por gátolhatja az alkatrészek zavartalan működését, ami a nyomtató hibás működéséhez vagy akár teljes leállásához vezethet.

Az IP-védettség (International Protection Marking) a műszaki berendezések áramköreit és belső alkatrészeit védő burkolat környezeti behatások elleni védettségét jelöli. Egy elektronikai eszköz IP besorolása általában két számjegyből áll. Az első szám jelöli a por és más egyéb részecskék elleni védelem szintjét, a második szám pedig a vízállóság szintjét mutatja. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent.

A TSC MB240T rendelkezik Flash memóriával, melynek mérete 128 MB. Ez a típusú memória egy megmaradó, nem felejtő memória, ami gyors olvasási- és hozzáférési sebességet biztosít. De mit is jelent a nem felejtő memória TSC termékek esetében?

A nem felejtő memória lényege, hogy a készülék (99-068A001-0303) kikapcsolása során sem ürül ki a memória, hiszen a Flash (128 MB) memóriának nincs szükséges egyéni áramellátásra az adattároláshoz. Minél nagyobb a Flash memória, annál több fontos adatot tud ebben a memóriában tárolni az eszköz. A Flash memória nem tartalmaz mozgó alkatrészt, aminek köszönhetően jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak, mint például a rázkódás vagy az egyéb tárggyal való ütközés. 

A MB240T belső memóriájának mérete 128 MB, A RAM (Random Access Memory) egy tetszőleges hozzáférésű, írható-olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a végrehajtandó feladatokat illetve a feldolgozásra váró adatokat is. Minél több egy eszköz RAM-ja, annál több ilyen művelet tárolására illetve végrehajtására képes. Meddig tárolja a RAM az adatokat a TSC MB240T termékek esetében?

A RAM – a Flash memóriával ellentétben – csak addig tárolja az adatokat, amíg a készülék áram alatt van. Ha például a címkenyomtatón beállítunk három különböző programot, a nyomtató leállítása után eltűnnek ezek a beállítások. Így ha nem mentettük el őket mondjuk egy másik memóriába (Flash), akkor újra be kell majd állítani őket. A RAM egyébként egy sokkal gyorsabb memória, így az ezen tárolt adatok és információk elérése sokkal gyorsabb mint például a merevlemezről való beolvasás. Épp ezért szokták a RAM-ot a processzor (CPU) legjobb segítségének nevezni.


Hasonlóan hangzik, de mégsem ugyanaz: mi a különbség a RAM és a ROM között?


A TSC különböző megoldásokat is kínál a garanciákat tekintve

A TSC MB240T címkenyomtatóra a gyártó 12 hónap standard, minden vásárláshoz járó garanciát vállal, melyhez opciónálisan kiválasztható az az ajánlat, ami a legjobban illeszkedik a vállalat költségvetéséhez és üzleti igényeihez. Ezt garancia kiterjesztésnek hívjuk, melyről bővebben az alábbi hivatkozáson olvashat.

A nyomtatófejére külön 6 hónap garancia van, melyre extra vagy rejtett költség nem kerül felszámolásra.

A címkenyomtató 99-068A001-0303 cikkszámú modell csomagjában az alábbiak találhatóak:
TSC MB240T címkenyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), max címke szélesség: 120 mm, max nyomtatási szélesség: 108 mm, max tekercs átmérő: 203mm, max nyomtatási sebesség: 203 mm/s, USB, RS232, Ethernet, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), EPL, ZPL, ZPLII, DPL, RAM: 64 MB, Flash: 128 MB, kijelző (érintőkijelző), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (UK)

Segítségre van szüksége a tekercses címkenyomtató kiválasztásához?
Olvassa el Címke nyomtató vásárlási útmutatónkat vagy keressen bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.
Betöltés
×

Nyomtatási mód

Tekercs átmérő

Interfész

Kompatibilitás

Extra opció

 • 269 711 Ft
  (0)
  99-068A001-1202
  5+ munkanap

  TSC MB240T címkenyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), max címke szélesség: 120 mm, max nyomtatási szélesség: 108 mm, max tekercs átmérő: 203mm, max nyomtatási sebesség: 203 mm/s, USB, RS232, Ethernet, EPL, ZPL, ZPLII, DPL, RAM: 128 MB, Flash: 128 MB, kijelző (érintőkijelző), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (EU)

 • 332 788 Ft
  (0)
  99-068A001-0302
  5+ munkanap

  TSC MB240T címkenyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), max címke szélesség: 120 mm, max nyomtatási szélesség: 108 mm, max tekercs átmérő: 203mm, max nyomtatási sebesség: 203 mm/s, USB, RS232, Ethernet, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), EPL, ZPL, ZPLII, DPL, RAM: 64 MB, Flash: 128 MB, kijelző (érintőkijelző), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (EU)

 • Egyedi áras
  (0)
  99-068A001-0303
  5+ munkanap

  TSC MB240T címkenyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), max címke szélesség: 120 mm, max nyomtatási szélesség: 108 mm, max tekercs átmérő: 203mm, max nyomtatási sebesség: 203 mm/s, USB, RS232, Ethernet, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), EPL, ZPL, ZPLII, DPL, RAM: 64 MB, Flash: 128 MB, kijelző (érintőkijelző), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (UK)

Vásárlóink értékelései


A terméket még egyetlen vásárló sem értékelte, legyen Ön az első!


Értékelje a “TSC MB240T” terméket

Az Ön E-mail címe nem kerül megjelenítésre.
A * jelölt mezők megadása kötelező!

Legjobb ár-érték arány
Kiemelkedő ügyfélszolgálat
Műszaki szakértelem