A mobil adatgyűjtők biztonságának három alappillére

Egy mobil adatgyűjtő vásárlása komoly befektetés. Rengeteg eszköz közül választhatunk a piacon, melyek többsége látszólag hasonló tudással rendelkezik. Nem szabad megfeledkeznünk azonban arról, hogy bizonyos feladatok speciális megoldásokat igényelnek.

Éppen ezért a lakossági használatra tervezett PDA-k teljesen más igények kiszolgálására készültek, mint a vállalati felhasználású mobil adatgyűjtők. Utóbbiak külső kialakításukat, szoftveres és hardveres teljesítményüket tekintve is feladatspecifkusak. Éppen ezért vásárlás során érdemes olyan eszközt választanunk, mely megfelel céljainknak.

Ne hagyjuk, hogy az ár legyen a domináns tényező! Koncentráljunk a funkcionalitásra és a biztonságra, hiszen munkánk minősége és cégünk produktivitása nagyban függ attól, milyen munkaeszközökkel dolgozunk a hétköznapok során!

És hogy mire érdemes odafigyelni az ideális PDA kiválasztásánál? Most ezt is megmutatjuk!

Külső kialakítás

Egy nap, mint nap használt munkaeszköz esetében a biztonság a kialakításnál kezdődik. Az üzletekben, raktárakban, vagy ipari körülmények közt használt okoseszközök esetében rendkívül fontos, hogy kialakításuk tartós és masszív legyen, és képes legyen ellenállni az ütésnek, törésnek, különböző baleseteknek is.

Terepi munka és ipari felhasználás esetén ráadásul sok esetben szükséges az is, hogy az eszköz extrém körülmények közt, magas vagy épp alacsony hőmérsékleten, porban, homokban is megállja a helyét.

Megbízhatóság szempontjából kiemelten nagy jelentőséggel bír tehát eszközünk kialakítása. Fontos tehát, hogy mindig olyan adatgyűjtőt válasszunk, mely megfelel céljainknak. Raktári munkára ne használjunk egyszerű, hétköznapi felhasználásra tervezett PDA-t, ipari körülmények közt pedig kizárólag olyan eszközbe fektessük pénzünket, mely a nagy igénybevétel és az extrém viszonyok közt is képes sokáig és megbízhatóan működni.

Hardveres és szoftveres felépítés

Mint azt már jól tudjuk, a külső nem minden. A megbízható munkához olyan eszközökre lesz szükségünk, melyek nem csak a törésteszten, de a hardveres és szoftveres felépítés terén is sikeres vizsgát tettek.

Az igazán jó mobil adatgyűjtő a legjobb technikai megoldásokat ötvözi annak érdekében, hogy mindig naprakész, hosszú távon is hatékonyan használható legyen. A legtöbb raktári és ipari körülmények közt használt PDA ennek érdekében Android operációs rendszerrel üzemel, hiszen ez stabil, könnyen és hatékonyan frissíthető hátteret biztosít a munka szempontjából fontos szoftverek használatához.

Az egyik legkedveltebb vállalati adatgyűjtő a Zebra TC20-as modellje, mely minden olyan tulajdonságot ötvöz, melyre szükségünk lehet a hatékony üzleti, raktári, vagy terepi munka során.

Vírusvédelem

Manapság egyetlen olyan eszköz sem létezhet a megfelelő védelmi megoldások nélkül, mely valamilyen formában csatlakozik az internethez. Napjainkban ugyanis egyre többet hallani a személyes adatokat megcélzó, online bűncselekményekről, melyek hazánkban leginkább a kis- és középvállalkozásokat érintik.

Mivel egy mobil adatgyűjtő gyakorlatilag nem más, mint egy kézi számítógép, így rendkívül fontos, hogy megfelelő védelemmel rendelkezzen az online kártevőkkel szemben. Annak érdekében, hogy eszközünk mindig megfelelő védelemben részesüljön, érdemes eredeti, licencelt vírusirtó szoftvert használnunk, mely megnehezíti a kártevőkkel operáló hackerek feladatát és megvédi az eszközön tárolt, bizalmas adatainkat.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés