Mit kell tudnia egy minőségi mobil adatgyűjtőnek?

Napjainkban egyre nehezebb a munkavégzés megbízható mobileszközök nélkül. Ezt bizonyítja többek közt a Zebra 2020-as tanulmánya is, mely szerint a kereskedelem és a raktározás területén mára nélkülözhetetlenné válta a magas fokú mobilitást kínáló, vezeték nélküli eszközök használata.

Ahhoz azonban, hogy készülékeink valóban segítségünkre legyenek a munkában, meg kell találnunk a számunkra megfelelő eszközöket, ami már alapvetően nehéz feladat.

Fontos funkciók a hatékony munkavégzés érdekében

Egy jó mobileszköz legfőbb feladata a munkafolyamatok egyszerűsítése, ezzel egyidejűleg pedig a produktivitás növelése. Ezáltal járul hozzá dolgozóink mindennapos feladatainak egyszerűsítéséhez, vásárlóink megtartásához, valamint a profit folyamatos növekedéséhez.

Az, hogy ennek érdekében milyen funkciókkal rendelkezik, kizárólag céljainktól függ. Azonban a kereskedelem és a raktározás terén akadnak olyan feladatok, melyeket egy PDA-nak mindenképp el kell látnia, ha azt szeretnénk, hogy valóban a hasznunkra váljon.

Akár a pénztárban, akár az üzletben, akár a raktárban használjuk az eszközt, fontos funkció többek közt a vonalkódok olvasása és kezelése. Egy üzlet életében ugyanis a pontos adminisztráció nélkülözhetetlen, ennek legjobb módját pedig a vonalkódos rendszer használata jelenti.

Legalább ennyire fontos feladat lehet a címkék instant nyomtatása. Sok esetben lehet ugyanis szükségünk azonnal egy vonalkódra, melyet a megfelelő hordozható eszköz segítségével gyorsan és hatékonyan elkészíthetünk.

Fontosak lehetnek továbbá a kommunikációra alkalmas funkciók, melyek lehetővé teszik, hogy a munkatársak egy esetlegesen felmerülő probléma esetén gyorsan és hatékonyan egyeztetessenek egymással. Egy jó mobil adatgyűjtő pedig egyszerre számítógép és telekommunikációs eszközként is hatékonyan használható.

Nem minden eszköz egyforma

Mint ahogy azt fentebb is említettük, az, hogy milyen mobil adatgyűjtőt választunk, leginkább attól függ, milyen feladatok ellátására szeretnénk alkalmazni. Nem minden eszköz egyforma ugyanis, és más funkciókkal rendelkezik egy egyszerű, lakossági célra tervezett PDA, valamint egy ipari körülmények közt is helytálló mobil számítógép.

Sokan mégis úgy döntenek, megpróbálnak spórolni, és a munkához olyan készüléket választanak, mely akár kialakítását, akár funkcionalitását tekintve alkalmatlan a feladatra.

Már abban az esetben sem érdemes egyszerű, hétköznapi felhasználásra tervezett mobileszközt használnunk, ha csak kisebb boltban vagy raktárban van szükségünk a segítségre. A lakossági eszközök ugyanis nem csak funkcionalitásukat, de külső kialakításukat és hardveres tulajdonságaikat tekintve is alkalmatlanok erre a feladatra.

Érdemes tehát rögtön egy olyan eszközre beruházni, mely egyszerre képes kielégíteni a mindennapos munka szempontjából esszenciális igényeinket. Mindezek mellett pedig szoftveres és hardveres szempontból gyors és hatékony, kialakítását tekintve pedig masszív és időtálló.

A feladatra kiválóan alkalmasak az olyan, iparágon belül leginkább elismertnek számító gyártók eszközei, mint a Zebra, a Digicode, vagy a honeywell. Webáruházunk kínálatában ön is kedvére válogathat az egyszerűbb, bolti és raktári, valamint a kifejezetten ipari feladatok ellátására tervezett, nagy teljesítményű és kiemelten strapabíró PDA-k közül!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés