Hogyan válasszam ki a céljaimnak megfelelő etikett címkét?

Hogy milyen címkét választunk mindennapi feladataink ellátására, attól függ, milyen területen dolgozunk. Más megoldásokat igényel egy kis üzlet, mást egy raktár, és mást egy iskola, vagy egyéb közintézmény. Mindegyikben közös azonban, hogy jó munkát csak jó minőségű alapanyaggal lehet végezni.

Összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót az etikett címkék felhasználási területeiről, és arról, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha a címkézés munka során történő bevezetését tervezzük.

Hány féle etikett címke létezik?

Az etikett olyan öntapadós címke, melyre tetszés szerint bármit nyomtathatunk. kerülhet rá vonalkód, termékleírás, logó, vagy bármilyen szöveg, esetleg ábra. Az etikett címke az általánosan elterjedt fehér szín mellett több más színben, különböző méretben és formában is beszerezhető.

Találkozhatunk ezen kívül egyszerű papíralapú etikett címkékkel, és masszívabb anyagból készült, vízálló, fagyasztott termékekre tervezett, vagy épp visszaszedhető változatokkal is. Utóbbiak nagy előnye, hogy könnyen eltávolíthatók és egyáltalán nem hagynak nyomot maguk után. Ezeket használjuk főként a boltok polcain található, drágább árucikkek címkézésére is.

Ha pedig fényes felületek jelölésére alkalmas, átlátszó matricára lenne szükségünk, ennek sincs akadálya. Ilyen címkét is találhatunk a piacon, és fémen, vagy üvegfelületeken is bátran használhatjuk.

Mire használhatjuk az öntapadós címkéket?

Etikett címkét leggyakrabban termékek árazására, jelülésére, vagy épp raktárkészlet követésére használunk. Azonban a felhasználási módoknak csupán a fantáziánk szab határokat.

A nyomtatható címkéknek minden vállalkozás hasznát veheti, hiszen a termékek megjelölése mellett rengeteg egyéb, hétköznapi feladat ellátására is alkalmasak lehetnek. Címezhetünk velük például borítékokat. Egy egyszerű adatbázis segítségével az összes feladó, illetve címzett gyorsan és egyszerűen nyomtatható, majd ragasztható egyenesen a borítékokra. De használhatjuk dokumentumkövetésre, számlák jelölésére, illetve néhány etikett címke a leltár során is jó szolgálatot tehet.

A nyomtatható, öntapadós címkéknek ráadásul nem csak a vállalkozások, de a non-profit intézmények és szervezetek is hasznát veszik. Iskolákban, önkormányzatoknál, vagy bármilyen irodában pár etikett címke és egy jó címkenyomtató ugyanúgy használható a mindennapi munka során, mint bármelyik raktár, vagy kisebb/nagyobb üzlet esetében.

Hogyan készíthetek saját címkét?

Az etikett címkék a legtöbb fajta nyomtatón és fénymásolón is használható. Erős tapadásuk ellenére úgy tervezték őket, hogy ne akadjanak el a nyomtatófejben, így akár saját magunk is könnyedén legyárthatjuk a mindennapos feladatokhoz szükséges etikettjeinket.

Hogy milyen nyomtatót használunk a célra, az leginkább az általunk végzett munkán múlik, azonban a maximális minőség érdekében érdemes egy külön erre a célra tervezett, minőségi címkenyomtatóra beruháznunk.

Az olyan, prémium kategóriás eszközök, mint a Zebra nyomtatói minden helyzetben garantálják a tökéletes minőségű etikett címkék gyártását, melyeket bolti, raktári, vagy akár ipari körülmények közt is használhatunk

Webáruházunkban sokféle öntapadó címke közül válogathatsz, melyek méretükben és nyomtathatóságukban különböznek. Mindegyikben megegyezik azonban, hogy a legjobb minőségű alapanyagokból készül.

Saját tervezésű üzleti és raktári címkék nyomtatására is alkalmasak, ha pedig nem tudod, hogyan vágj neki a munkának, mi ebben is segítünk!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés