3+1 terület, ahol a vonalkódok használata mindennapos

3+1 terület, ahol a vonalkódok használata mindennapos

Sokan úgy gondolják, hogy a vonalkód-technológia használata kizárólag a kereskedelemre koncentrálódik. Azonban ők nagyobbat nem is tévedhetnének. Az elmúlt évtizedek során a vonalkódok használata a legtöbb iparágban hétköznapivá vált, és olyan területeken is alkalmazzák a technológiát, ahol elsőre talán nem is gondolnánk, hogy szükség lehet rá.

Ebben a bejegyzésben bemutatunk négy olyan területet, ahol a vonalkódok használata a mindennapos munka szerves részét jelenti.

Egészségügy

A vonalkód-technológia előnyei az egészségügyi ellátásban régóta széles körben használatosak. A vonalkódok segítségével a kórházi eszközök jelölése, a gyógyszerek kiadása és a receptek biztonsági hitelesítése, valamint a betegek adatainak egyszerű és gyors kezelése is hatékonyan megoldható.

A vonalkódok mindezek mellett felhasználhatók a kórházi eszközök biztonságos adminisztrációjára és nyomon követésére is. Segítségükkel nem csak azt regisztrálhatjuk például, hogy egy adott eszköz kinek és mikor került kiadásra a szertárból, de azt is nyomon követhetjük, hogy ki volt az, aki hozzáfért a készlethez.

Könyvelés

Az elmúlt évtizedben bevett szokássá vált a vonalkód-technológia használata bizonyos számviteli feladatok automatizálása során. A számlák és könyveléshez kapcsolódó dokumentumok vonalkóddal történő jelölése segít abban, hogy egy nagy forgalmú kereskedelmi egység gyorsabban és egyszerűbben, és főként, hibáktól mentesen tudja rögzíteni az elszámoláshoz szükséges adatait.

Manapság már nem ritka tehát, hogy a könyvelési feladatok egyszerűsítése és a számlákkal kapcsolatos ügyintézés felgyorsítása céljából a vállalkozások vonalkódos adminisztrációs rendszert használjanak, ezáltal biztosítva azt, hogy minden fontos adat időben és hibáktól mentesen a helyére kerüljön.

Sport

Bármilyen meglepő is lehet, a vonalkódok használata manapság már a professzionális sport területén is bevett szokásnak számít. Elég csak egy nagyobb meccs során a jegyárusításra gondolni, és rögtön evidenssé válik a dolog.

Napjainkban az online vásárolt belépőkön, valamint a pénztárnál kiosztott karszalagokon is 1D-s vonalkódokat, vagy QR-kódokat láthatunk.

A beléptetés mellett a vonalkódok rengeteg egyéb feladat ellátására is alkalmasak lehetnek. Úgy, mint ahogyan az egészségügy esetében, például az eszközök nyomon követése, az adatbázisok kezelése is történhet vonalkódos adminisztráció segítségével.

Marketing

A kétdimenziós vonalkódok megjelenése új korszakot nyitott a reklámszakma történetében. Egyre több olyan promóciós kampánnyal találkozhatunk, melyek szerves részükként integrálják az okoseszközeink segítségével is könnyedén leolvasható QR-kódokat.

Mivel a 2D vonalkódok a hagyományos bárkódoknál több adat tárolására képesek, így akár egy adott termék weboldalára mutató link, vagy épp egy kedvezményes kupon kódolására is hatékonyan alkalmazhatjuk őket.

A QR-kódok használata egyre gyakoribb a vásárlói hűségprogramok során, és manapság nem csak a nagy üzletláncok, de a kisebb vállalkozások is egyre inkább igyekeznek kihasználni a 2D vonalkódok által hordozott, megannyi lehetőséget.

Ha nem szeretnél kimaradni a sorból, webáruházunkban te is megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő vonalkódolvasót. A kétdimenziós vonalkódok kezelésére a speciális szkennerek közül is választhatsz, de ha egyetlen eszközzel több feladat ellátását is szeretnéd megoldani, akkor egy multi-funkciós mobil adatgyűjtő beszerzése is jó megoldás lehet a számodra.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés