3 dolog, ami segít a mobil adatgyűjtő kiválasztásában

3 dolog, ami segít a mobil adatgyűjtő kiválasztásában

A megfelelő adatgyűjtő kiválasztása nem egyszerű feladat. Vállalkozásunk jellegétől és munkakörülményeinkről függően több feltételnek is meg kell felelnie. Ráadásul az üzemeltetés és karbantartás költségeit is érdemes számba vennünk, mielőtt megvásárolnánk a tökéletesnek látszó eszközt.

Ebben a bejegyzésben mutatunk néhány alapvető dolgot, melyekre érdemes odafigyelni a tökéletes mobil adatgyűjtő kiválasztása során.

Felépítés

Többször is foglalkoztunk már a témával, azonban nem lehet elégszer megemlíteni: az egyik leglényegesebb dolog mobil adatgyűjtő vásárlása során az, hogy pontosan tudjuk, milyen körülmények közt, milyen munkafolyamatokra szeretnénk használni az eszközt.

Amíg ugyanis az egyszerű, bolti munkára akár egy általános kialakítású modell is megfelelhet, addig ipari körülmények közt fontos, hogy ipari munkára tervezett készüléket vásároljunk. Az ipari adatgyűjtők külső burkolata extrém munkakörülmények közt is segít megóvni az eszközünket, szoftveres és hardveres kialakításuk pedig alkalmassá teszi őket a folyamatos, napi terhelésre és a fokozott igénybevételre.

Konfiguráció

Fontos, hogy mindig olyan adatgyűjtőt válasszunk, mely megfelelően működik az általunk használt adminisztrációs rendszerrel összekapcsolva, illetve igényeink változásával megfelelően konfigurálható legyen.

Ha ez a feltétel nem teljesül, előfordulhat, hogy egy olyan egyszerű folyamatnál, mint a WLAN-ról 4G-re történő áttérés, az egész eszközparkot cserélnünk kell, ami hatalmas befektetést jelenthet.

A legtöbb piacon lévő mobil adatgyűjtő miatt azonban ma már nem kell aggódnunk, hiszen legtöbbjük a rendkívül rugalmas Android operációs rendszerrel működik, és probléma nélkül konfigurálható, valamint bővíthető.

Ez azért is jó, mert így az eszközök átkonfigurálásával járó leállási időt, valamint a bevételkiesést és produktivitás-csökkenést is könnyedén megspórolhatjuk.

Garancia

A megbízható gyártók készülékeire bizonyos ideig érvényes a javítási vagy cserélhetőségi garancia. Minél hosszabb az eszközre vonatkozó garanciaidő, annál érdemesebb beruháznunk rá, hiszen így jó ideig bebiztosíthatjuk magunkat a gyártási hibákból eredő problémák, és az ezekből fakadó leállások ellen.

Érdemes azonban vásárláskor arra is odafigyelnünk, hogy az esetleges javítást vagy cserét a gyártó milyen feltételek mellett vállalja. Nem minden cég biztosít ugyanis azonnali javítást, vagy az elhúzódó munkálatok idejére cserekészüléket.

Akadnak viszont olyan márkák is, ahol a garancia tetszés szerint hosszabbítható, kiterjeszthető, és akár folyamatos ügyfélszolgálati elérhetőséggel, egyéb extrákkal is kiegészíthető. Ilyen például a távoli kezelhetőség lehetősége, mely a nagyszámú eszközökből álló adatgyűjtő flották esetében is jó szolgálatot tehet.

Mindig csak a legjobbat

Fontos tehát, hogy leendő adatgyűjtőnket ne csak aktuális igényeinknek, hanem hosszú távú terveinknek is megfelelően válasszuk meg. A garasoskodás sok, hónapok, vagy évek után jelentkező problémával járhat, amik prémium kategóriás eszközök vásárlása esetén azonban egyszerűen elkerülhetők.

Webáruházunkban a legmegbízhatóbb gyártók legjobb minőségű adatgyűjtői közül válogathat, a Zebra eszközeire pedig akár extra karbantartási garanciát és ügyfélszolgálati támogatást is a Mobility DNA szolgáltatás megvásárlásával.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés