3 ok, amiért ipari környezetben nem érdemes általános vonalkód olvasót használnod

3 ok, amiért ipari környezetben nem érdemes általános vonalkód olvasót használnod

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy az alapvetően kisebb teljesítményű, általános felhasználásra tervezett vonalkód olvasók használhatók-e nagyobb raktárakban, esetleg ipari környezetben. Nos, a válasz az, hogy nem.

Persze ha egészen pontosak szeretnénk lenni, azt mondhatnánk, hogy akadnak olyan körülmények, amikor még igen, azonban ilyenkor sem éri meg kísérletezni velük.

Habár ezek a modellek olcsóbbak a nagy igénybevételre tervezett társaiknál, rengeteg érv szól amellett, hogy raktári munkához, esetleg extrém munkakörülmények között a kifejezetten ipari felhasználásra tervezett, strapabíró készülékeket válasszuk.

Három pontba szedve most azt is megmutatjuk, miért!

Akkumulátor

Az általános vonalkód olvasókat leginkább üzletben, kisebb raktárakban történő felhasználásra tervezték. Olyan helyekre, ahol a mobilitás másodlagos, éppen ezért nagyobb igénybevétel mellett a vezeték nélküli változatok akkumulátora lényegesen kevesebb ideig bírja, mint az ipari felhasználásra tervezett daraboké.

Akadnak persze olyan modellek, melyek akár több műszakon keresztül is képesek töltés nélkül működni, azonban a túlzottan nagy igénybevétel ezeknek az eszközöknek sem tehet jót.

A nagyobb raktárakban történő munkára tervezett készülékek áramforrása jóval tovább kitart, és gond nélkül dolgozhatunk vele végig egy egész műszakot a raktárban anélkül, hogy a töltés miatt kellene aggódnunk, hiszen kifejezetten nagy igénybevételre tervezték őket.

Kialakítás

Habár az általános szkennerek között is akadnak rendkívül masszív darabok, alapvetően elmondható, hogy ezek az készülékek nem arra lettek tervezve, hogy túl nagy ütéseket kapjanak, éppen ezért sérülékenyek. Az ipari felhasználású vonalkód olvasók egyik legfőbb erénye ezzel szemben az, hogy rendkívül strapabíróak.

Kialakításuknak köszönhetően extrém munkakörnyezetben is megállják a helyüket, és akkor sem kell velük a szervizbe rohannunk, ha erősebb ütést éri őket, vagy munka során a raktár egy magasabb pontjáról ejtjük le őket.

Hatékonyság

Az ipari célokra tervezett vonalkód olvasók a szkennerek családjának csúcsdarabjai. Rendkívül távolról, akár több méteres távolságból is képesek hibátlanul beolvasni a vonalkódokat, ráadásul gyorsabbak és hatékonyabbak is, mint az általános célokra tervezett testvéreik.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az általános szkennerek használhatatlanok. Épp ellenkezőleg. Az egyszerű bolti feladatok, valamint kisebb raktárakban történő adminisztrációs munka elvégzésére éppen ezek ajánlottak, hiszen egyszerűbben kezelhetők, olcsóbbak, és fenntartásuk is kevésbé körülményes.

Akadnak azonban olyan feladatok, melyek elvégzésére már nem alkalmasak, így a lényeg, hogy mindig a céljainknak megfelelő eszközt válasszunk.

A motiváció is számít

A megfelelő munkaeszköz kiválasztása nem kizárólag a hatékonyság és a fenntarthatóság szempontjából fontos. Jó minőségű, a munka jellegének megfelelő eszközökkel dolgozóink is motiváltabban végzik feladataikat, ami rövid időn meglátszik majd a produktivitás ugrásszerű növekedésén.

Ha szeretnéd megtalálni a számodra leginkább megfelelő szkennert, nincs más dolgod, mint benézni webáruházunkba, ahol az általános vonalkód olvasók mellett a legkomolyabb és legmegbízhatóbb ipari megoldások közül is kedvedre válogathatsz!


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés