Egyszerűen fertőtleníthető eszközökkel lép piacra a Honeywell

Egyszerűen fertőtleníthető eszközökkel lép piacra a Honeywell

A COVID-19 vírus visszaszorulásával lassan az egész világ kezd visszatérni a szokásos munkavégzéshez. A cégek azonban a járvány hatásának köszönhetően igyekeznek fokozottan odafigyelni a higiéniára.

Azok a szervezetek, melyek alkalmazottai rendszeresen használnak okoseszközöket, különösen nagy veszélynek vannak kitéve, hiszen a készülékek a műszakváltások során gazdát cserélnek. Így különösen ügyelni kell azok megfelelő fertőtleníthetőségére.

Annak érdekében pedig, hogy ez a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb módon kivitelezhető legyen, egyre több vállalat áll rá a higiéniai szempontból könnyen kezelhető eszközök gyártására. Többek közt a vonalkód olvasók és mobil adatgyűjtők iparának egyik legnagyobb gyártója, a Honeywell is.

Tartós kialakítás, egyszerűbb fertőtlenítés

A Honeywell nemrégiben jelentette be, hogy a legnépszerűbb szkennerei, mobil számítógépei, valamint nyomtatói is hamarosan olyan burkolattal kerülnek piacra, mely lehetővé teszi a gyorsabb és hatékonyabb fertőtlenítésüket.

Ezeket a borításokat úgy tervezték, hogy ne csak a hétköznapi felhasználásnak, de az egészségügyi ágazatban elvárt fertőzés- és betegségkezelési igényeknek is megfeleljenek.

Miben más a vírus-biztos borítás?

Nézzük meg kissé közelebbről, miben is különbözik a vírus-biztos borítás, mint a hagyományos eszközök házától.

A fertőtlenítőszerrel történő kezelésre nem felkészített eszközök borítása általában amorf szerkezetű műanyagokból készülnek. Ezeket a műanyagokat általában azért választják a gyártók, mert könnyen és olcsón legyárthatók.

A belőlük készült házak azonban kevésbé biztonságosak, hiszen a kémiai tisztítószerek rendszeres használata hosszabb távon elszíneződést, keményedést és repedést okozhat rajtuk. Ezáltal a szerek könnyen a beszivároghatnak az elektronikába, így a rendszeres fertőtlenítés könnyen tönkreteheti magát a készüléket.

A fertőtleníthető borítások ezzel szemben olyan anyagból készülnek, mely ellenáll a kémiai anyagok hatásainak, és a rendszeres, naponta többszöri tisztítás sem csökkenti eszközeink élettartamát.

Baktériumellenes adalékok?

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált, hogy a gyártók kiemelik azt, hogy termékeik baktériumellenes, antimikrobiális adalékanyagokat tartalmaznak. Az igazság azonban az, hogy ezeknek az adalékanyagoknak a hatása erősen megkérdőjelezhető.

Nincs olyan bizonyíték, ami alátámasztaná azt, hogy az antibakteriális adalékanyagokat tartalmazó termékek használata hatékonyabban óvná meg a dolgozókat és a fogyasztókat a fertőzés terjedésétől.

Bármennyire vonzónak is tűnik tehát, az adalékanyagok gyártás során történő használata képtelen kiküszöbölni az eszközök folyamatos fertőtlenítésének szükségességét és a higiéniai protokoll szigorú betartását.

A Honeywell, mint a higiénia úttörője

Világszerte a Honeywell volt az első olyan cég, amely a vonalkód olvasók iparában bevezette a fertőtlenítőszerekhez kész házak használatát. Eredetileg egészségügyi megoldásként, melyet kifejezetten az erős tisztítószerek gyakori használatával szemben történő ellenállásra terveztek.

A koronavírus megjelenésével ezt a technológiát a cég már általános és ipari felhasználásra szánt termékei gyártása során is alkalmazza, így a készülékek képesek megfelelni a járványhelyzet által bevezetett, új higiéniai protokollok követelményeinek.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés