Ezért kell a hatékony működés érdekében digitális adminisztrációra váltani

Ezért kell a hatékony működés érdekében digitális adminisztrációra váltani

A hatékony raktári munka mind bevételek maximalizálása, mind az ügyfelek elégedettségének szempontjából kulcsfontosságú. Minden olyan perc, melyet egy raktári dolgozó kevésbé hatékony eljárásokkal tölt, értékes időveszteséget jelent, és mint tudjuk, az idő pénz.

Ezek a kieső percek egy nap alatt a produktivitás jelentős csökkenéséhez vezetnek. A legtöbb energia- és időpazarlást pedig egyértelműen a papíralapú adminisztráció jelenti.

Most megmutatjuk, miért érdemes kiküszöbölni a papírmunkával járó terheket és azt is, hogyan állhatunk át gyorsan és hatékonyan a jóval biztosabb digitális megoldásokra.

Így segíti a digitalizáció a termelékenység növekedését

A manuális adminisztráció rengeteg hátulütővel rendelkezik. Egyrészt rendkívül lassú, másrészt extra munkaerőt igényel. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg hibalehetőséget is magában rejt, melyek hozzájárulnak a profit további csökkenéséhez.

Azt is mondhatnánk tehát, hogy a papíralapú adminisztrációs munkanapjainkban egy vállalkozás egyik leggyengébb pontja, ami olyan, mintha egy aktív pénznyelő lenne.

Manapság azonban szerencsére a raktári munka eredményességének fokozására rengeteg modern eszköz áll rendelkezésre. Intelligens raktári szoftverek, hordozható adatgyűjtő eszközök, melyek segítségével a pontatlanságok és hatékonyságot csökkentő tényezők könnyedén kiküszöbölhetők.

Az ilyen módon összegyűjtött adatok amellett, hogy hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat, segítenek megtalálni egy adott vállalkozás gyengepontjait is. Azokat a területeket, melyek fejlesztést igényelhetnek annak érdekében, hogy a jövőben a munka gördülékenyebb legyen.

A modern munkaeszközök tehát nem csak egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a munkát, de segítenek a munkafolyamatok optimalizálásában is. Lehetővé teszik azt, hogy kihasználjuk a rendelkezésünkre álló lehetőségeket és kiküszöböljük a manuális adminisztrációban rejlő hibalehetőségeket.

Mi szükséges a papíralapú adminisztráció elhagyásához?

Sok hazai kis- és középvállalkozás az előnyök ellenére is vonakodik a digitális adminisztráció bevezetésétől. A leggyakrabban hangoztatott okok ebben az esetben általában a következők:

  • a digitális adminisztrációra történő átállás túlságosan költséges;
  • az új eszközök kezelése túlzottan bonyolult és hosszú betanulási időt igényel.

Az igazság azonban az, hogy ezek közül mindkettő tévedés.

Egy jól működő digitális adminisztrációs rendszer kiépítéséhez a következőre lesz ugyanis szükségünk:

Ezek birtokában már hatékony és egyszerűen kezelhető adatbázist építhetünk, melynek köszönhetően a munka nem csak gyorsabban, de hatékonyabban és az emberi mulasztásból adódó hibáktól mentesen végezhető.

Az eszközök kezelése pedig még külön tréninget sem igényel, hiszen egy mai, modern vonalkód olvasó vagy mobil adatgyűjtő üzemeltetése semmivel sem bonyolult, mintha egy mindennapok során használt okostelefont kezelnénk.

Milyen eszközöket válasszak?

A piacon manapság rengeteg olyan eszközzel találkozhatunk, melyek a digitális adminisztrációra történő átállást hívatottak megkönnyíteni. Akadnak köztük olyanok, melyekkel a feladat gyorsan és egyszerűen megy, másokkal olcsóbban, ámde döcögősebben tud haladni a munka.

Minél hatékonyabban szeretnénk átállni a digitális munkára és minél hosszabb távra tervezünk, annál nagyobb a jelentősége annak, hogy honnan, és legfőképp milyen eszközt választunk.

Sokak számára csábítóak a kevésbé ismert gyártók olcsó termékei, azonban ezekről érdemes tudni, hogy nagyrészük kevésbé megbízható és időtálló, mint a piacvezető cégek készülékei. Az olyan nevek, mint az iparágon belül piacvezetőnek számító Zebra vagy Honeywell egészen biztosan nem okoznak csalódást, és nem csak egyszerűbbé és megbízhatóbbá, de lényegesen élvezetesebbé is teszik a munkahelyi adminisztráció digitalizálásának folyamatát.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés