Így segítik a mobil számítógépek a logisztikai feladatokat

Így segítik a mobil számítógépek a logisztikai feladatokat

A kereskedelmi láncolat egyik legfontosabb elemét a logisztikai teendőket ellátó cégek jelentik. Legyen szó akár a gyártáshoz szükséges alkatrészek szállításáról, akár a megrendelt csomagok kézbesítéséről, elengedhetetlen, hogy feladatukat gördülékenyen végezzék. Ez pedig komoly koordinációt és odafigyelést igényel.

A munka zavartalan menetéhez éppen ezért már elengedhetetlen a megbízható, gyors, és legfőképp modern eszközök használata. A legjobb megoldás am pedig egyértelműen az tekinthető, ha a jó tulajdonságok többségét egyetlen, könnyen kezelhető, hordozható készülékben egyesítjük.

Az alábbiakban szeretnénk megmutatni, milyen helyzetekben, a munka mely pontjain lehet leginkább hasznos egy sokoldalú, hordozható kompjúter használata.

A csomagelosztó raktárban

A szállítási logisztikai feladatok első, egyben legfontosabb pontját a raktár jelenti. A szállítók itt kapják meg azokat a csomagokat, melyeket el kell juttatniuk a célállomásra. Legyen szó akár egy autógyár számára csomagolt alkatrészekről, akár egy webáruház bedobozolt megrendeléseiről, fontos, hogy minden egyes tételt megfelelően vegyünk leltárba, és minden egyes átvett csomag pontosan bekerüljön az adminisztrációs rendszerbe.

A mobileszközök használata ezen a ponton nem csak gyorsabbá, de biztonságosabbá is teszi a munkát. A modern, hordozható kompjúterek többségét nem csak kommunikációs funkciókkal, de vonalkódolvasóval is ellátják, ilyen módon pedig az eszközök segítenek a pontos nyilvántartás vezetésében, a megfelelő adminisztrációs procedúra betartásában.

A kiszállítás során

A modern munkaeszközök egyik legnagyobb szépsége, hogy segítségükkel csökkenthető a felesleges papírmunka. Ezáltal pedig nem csak kevesebb dokumentumot kell tárolnunk, de egyúttal környezetbarátabbá is tehetjük vállalkozásunkat. A hordozható számítógépek és terepi munkára alkalmas tabletek használatával többé nincs szükségünk nyomtatott átvételi elismervényekre, hiszen a szállítók eszközeinek érintőképernyőjén ezek könnyen és gyorsan szignózhatók digitális dokumentumok formájában is.

További nagy előnyt jelent ezen kívül, hogy a hordozható készülékek az adminisztrációs és kommunikációs feladatok mellett a navigáció során is segítségünkre lehetnek. Az Android operációs rendszerrel működő mobil kompjúterek kiválóan működnek ugyanis az autóban használható GPS-ként is, ilyen módon mindig friss térképpel közlekedhetünk, és sosem kell amiatt aggódnunk, hogy kiszállítás közben eltévednénk.

Az elosztópontokon

A logisztikai feladatokat ellátó dolgozók sok esetben nem a végső tulajdonosnak szállítják az autóban lévő csomagokat, hanem egy olyan elosztópontra, ahonnan később azok megérkeznek a harmadik félhez. Mivel ezekről az elosztópontokról a csomagok tovább utaznak, fontos, hogy szállítóként mindig pontosan dokumentáljuk a szállítmányt, hiszen, ha valami a későbbiek során elkeveredik, nem a mi felelősségünk lesz.

A mobil adatgyűjtők lehetővé teszik azt, hogy a dokumentáció gyorsan és gördülékenyen történjen, segítségükkel pedig akár azonnal rögzíthetjük az átadott csomagokat, akár online adatbázisban is.

És mivel az eszközök használata rendkívül egyszerű, így akár ideiglenes alkalmazottakra, új dolgozókra, vagy beugrós szállítókra is nyugodt szívvel bízhatjuk rá a csomagok fuvarozásának és átadásának feladatát.

Milyen mobileszközt válasszak?

Az, hogy milyen hordozható adatgyűjtő mellett döntünk, kizárólag az általunk végzett munka módjától, céljainktól függ. Míg egy fix raktárban a vonalkódos nyilvántartás kezelésére elég lehet egy egyszerűbb eszköz is, addig a logisztikai feladatok ellátására érdemes a kommunikációs feladatokat is hatékonyan ellátó, multifunkciós mobil számítógépet választanunk.

Webshopunkban mindkét kategóriából szemezgethet, és olyan, neves gyártók csúcsminőségű eszközei közül választhatja ki a céljainak megfelelőt, mint a Honeywell, a Datalogic, vagy a méltán világhírű Zebra.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés