Ugrásszerű fejlődést hozott az új technológia a vezető sportcipő-gyártó cég életében

Ugrásszerű fejlődést hozott az új technológia a vezető sportcipő-gyártó cég életében

A japán ASICS 1949 óta tölt be vezető szerepet a sportmárkák piacán. A főként futócipők gyártására szakosodott cég európai leányvállalatának az elmúlt időszakban 10%-al sikerült megnövelnie a termelékenységét gyáraiban. Ráadásul nem akárhogyan, hiszen közben környezetbarátabbá is tették a munkafolyamatot.

Hogy hogyan? A titok nyitja nem másban rejlik, mint a raktári feladatokat ellátó eszközök modernizációjában.

Új eszközök, új remények

Az ASICS európai üzemeiben akkor merült fel a teljes, adminisztrációs területen történő megújulás gondolata, amikor a cég a raktárkészlet kezelésére korábban használt, idejétmúlt szoftvereit lecserélte, és a SimulScan nevű program mellett tette le a voksát. Az új rendszer a hatékony működés érdekében azonban új hardvereket is kívánt, így a cég végül az adminisztrációs munka során korábban használt eszközeit leselejtezve, és úgy döntött, ezentúl a Zebra legújabb technológiáit fogja alkalmazni.

Az ASICS a raktári feladatok ellátása céljából olyan eszközöket választott, mint a TC8000-es, érintőképernyős hordozható számítógép, a GK420D ipari címkenyomtató, és a vonalkód szkennerek különböző fajtái, például az LI2208-as, illetve az LS1203-as modellek.

Produktív és környezetbarát megoldás

A TC8000-es mobil számítógép szinte az összes, raktáron belüli feladat ellátására alkalmas, robosztus eszköz, melynek segítségével a dolgozók hatékonyan monitorozhatják a raktárkészlet folyamatos változását, nyomon követhetik a kimenő és bejövő árucikkeket, és ha szükséges, akár kommunikálhatnak is rajta keresztül egymással. Ezzel egy csapásra rengeteg feladatot sikerült egyetlen, hordozható eszközben integrálni, ami a munkát nem csak gyorsabbá, de hatékonyabbá is varázsolja.

Az olyan, különböző típusú szkennereket, mint az említett LI2208 és LS1203, a cég specifikus feladatokra, különböző, rendhagyó helyzetek kezelésére alkalmazza, például a targoncával történő, magas, vagy távoli pontokon történő vonalkód leolvasás során.

Az új hardverek bevezetése hamar komoly produktivitásbeli fellendülést hozott a cégnél, és termelésük mára elérte a 10%-os növekedést. Ráadásul az adminisztrációs feladatok során használt, új rendszer rengeteg papírmunka megspórolásával is együtt jár, így az ASICS európai üzemeiben és raktáraiban a munka nem csak gördülékenyebbé, de némileg környezetbarátabbá is vált az elmúlt időszakban.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés