Ne féljünk a változástól! - Új szoftver és új eszközök lendítették fel az amerikai logisztikai cég produktivitását

Ne féljünk a változástól! - Új szoftver és új eszközök lendítették fel az amerikai logisztikai cég produktivitását

A Cardinal Logistics Amerika-szerte ismert logisztikai cég, mely rengeteg, különböző ügyféllel dolgozik együtt, és rengeteg eltérő projekt mögött áll szállítóként. Ez rengeteg teendőt jelent, melyek összehangolása egyáltalán nem egyszerű feladat, és különböző fajta technológiák bevetését igényli.

Vagy legalábbis igényelte, egészen idáig, hiszen a Cardinal Logistics a közelmúltban úgy döntött megreformálja a működése alappillérének tekinthető eszközparkot, és új hardverek, valamint szoftverek bevetésével teszi gördülékenyebbé és hatékonyabbá a mindennapi munkát.

A kihívás

A 233 különböző projekten 73 ügyféllel közösen dolgozó vállalat számára az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a különböző szoftverekkel működő, egymástól eltérő munkaeszközöket összehangolják. A munka hatékonyságának növelése érdekében azonban lépniük kellett, és megoldást találni a szerteágazó eszközpark problémájára, ugyanis a különböző projektek összehangolása ilyen módon évente több, mint fél millió dollár plusz kiadást jelentett.

A megoldás

A probléma megoldását a cég részéről egy új, központi szoftver bevezetése, valamint az ezzel kompatibilis, multifunkciós eszközök beszerzése jelentette. Míg a Dynamic Workflow nevű szoftvert a cég saját informatikusai tervezték, addig az eszközpark cseréje során a Cardinal Logistics vezetői a Zebra két mobilkompjútere, az MC65/67, illetve a TC55 mellett tették le voksukat.

Az eredmény

A Cardinal logistics vezetői maguk is meglepődtek azon, hogy az új szoftveres rendszer és az új eszközök bevezetése után mennyire gyorsan és mennyire látványosan emelkedett a produktivitás. Az új eszközöknek köszönhetően a flotta minden egyes sofőrje több feladat ellátására is képes, munkájukat pedig egyszerűbbé és gyorsabbá tette a mobil számítógépek használata. Az új technológia ezen túl hatékonyan csökkentette a vállalat korábbi kiadásait, és a mindennapi feladatokkal járó papírmunkát is sikerült minimalizálnia.

Az cég által fejlesztett szoftver és a Zebra eszközeinek közös használata olyannyira hatékonynak bizonyult a Cardinal Logistics számára, hogy a jövőben szeretnék a Dynamic Workflow-t más, a logisztikai iparágban dolgozó vállalkozások számára is elérhetővé tenni.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés