„Valahol a raktárban talán még akad belőle...”

„Valahol a raktárban talán még akad belőle...”

Avagy hogyan tegyük egyszerűvé a raktárkészlet nyilvántartását és folyamatos követését?

Szóval valahol a raktárban még akad belőle egy, csak nem tudjuk, merre keressük. Nincs ennél kiábrándítóbb mondat, amit egy potenciális vevő az eladótól hallhat. Az ilyen szituációk azért is frusztrálóak, mert egy alapvetően egyszerű, könnyen kezelhető nyilvántartási rendszer létrehozásával pillanatok alatt elkerülhetők lennének.

Most megmutatjuk, mit tehetsz annak érdekében, hogy raktárkészleted mindig tűpontosan nyomon követhesd, és sose legyen problémád a termékek helyének megtalálásával.

Sosem volt még egyszerűbb az adminisztráció

A vonalkód technológia egyáltalán nem új dolog, és nyilvánvalóan sem a kereskedelemben dolgozóknak, sem a vásárlóknak nem kell bemutatnunk. Az elmúlt évtizedben azonban a vonalkódos adminisztráció feladata még hatékonyabbá és még sokoldalúbbá vált, köszönhetően az okoseszközök elterjedésének.

Az egyre több dologra képes mobiltelefonok és a hordozható számítógépek egyre több feladatot képesek ellátni, és multifunkcionalitásuknak köszönhetően a kereskedelem terén is hatékonyan alkalmazhatók. A raktárkészlet nyilvántartására épp úgy, mint a kommunikációra, vagy a vevők segítésére, kiszolgálására.

Az alapoktól kell kezdeni

A raktári logisztika és adminisztráció során rendkívül hasznosak lehetnek az olyan eszközök, mint a Zebra, vagy a Honeywell kézi adatgyűjtői, azonban a munkafolyamat újragondolása során érdemes mindent az alapoktól kezdeni.

Ahhoz, hogy a raktározási feladatok hatékonyabban működjenek, érdemes először felmérnünk vonalkódos nyilvántartási rendszerünk erősségeit és gyengeségeit. A gyenge minőségű nyomtatás, vagy a nem megfelelő címkére készített vonalkód is olyan tényező lehet, mely akadályozhatja a raktári adminisztráció lehetőségét, és megnehezítheti a munkafolyamatot. Éppen ezért a mindenek előtt vonalkód-tervező szoftverünkre, illetve nyomtatónk és címkéink minőségére érdemes leginkább koncentrálnunk.

Webáruházunkban nem csak a címkenyomtatáshoz, valamint a vonalkódolvasáshoz szükséges kellékeket találhatod meg, de a kézi adatgyűjtők sokaságából is válogathatsz, vagy akár raktárkezelő alkalmazások terén is megtalálhatod a számodra megfelelőt!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés