0 értékelés
99-080A005-0302
5+ munkanap
Standard garancia: 24 hónap

TSC ML240P címkenyomtató, ipari nyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), 118 mm, 108 mm, max nyomtatási sebesség: 152 mm/s, USB, RS232, Ethernet, RAM: 64 MB, Flash: 128 GB, kijelző (szín), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (EU)

231 400 Ft
( Bruttó ár: 293 878 Ft)

3-5 munkanap

Tekercs átmérő

Címke belső átmérő 25 mm
 
Címke belső átmérő 40 mm
 

Festékszalag paraméterek

Cséve szélesség
110 mm
Max. TTR hossz
450 m
Max. TTR szélessége
110 mm
Min. TTR szélessége
40 db
Szalag rendezés
Középre
Tekercsátmérő
139,7 mm
Tekercselés
Out

Nyomtatási mód

Direkt termál nyomtatás
 
Fej típusa
Flat
Felbontás
200 dpi
Médiaszenzor
Állítható
Reflektív
 
Termál transzfer nyomtatás
 
Transzmisszív
 

Interfész

Ethernet - Hálózati port
 
RS232 - Soros port
 
USB - Univerzális port
 
USB host
 

Extra opció

Folyamatos kellékanyag
 
Linerless (hordozó nélküli nyomtatás)
 
PEEL - Címke leválasztó
 
RTC - Real time clock
 

Garanciális adatok

Garancia
24 hónap
Garancia nyomtatófej
12 hónap

Kompatibilitás

IOS és macOS
 
Linux/Unix
 
Windows
 

Kijelző

Kijelző leírás
3 gomb (Pause, Feed, Back Feed)
Kijelző típusa
Ikon

Címke paraméterek

Max. címke magasság
2794 mm
Max. címke szélesség
118 mm
Max. címke vastagság
0,19 µ
Max. nyomtatási hosszúság
2794 mm
Max. nyomtatási sebesség
152 mm/sec
Max. nyomtatási szélesség
108 mm
Max. tekercs átmérő
150 mm
Min. címke magasság
5 mm
Min. címke szélesség
20 mm
Min. címke vastagság
0,06 µ
Napi nyomtatási mennyiség
10000 db

Méret

Nyomtató magassága
245 mm
Nyomtató mélysége
330 mm
Nyomtató szélessége
248 mm

TSC ML240P ipari tekercses címkenyomtató

A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatásban szerzett tapasztalatai alapján a ML240P ipari nyomtatóval új követelményeket állított fel a felhasználóbarát felület és a megfizethetőség érdekében.

Kivételesen könnyen kezelhető és kompakt nyomtató a mindössze 248 mm szélességével és 245 mm magasságával. Egyszerűen telepíthető és gyorsan használatba vehető.

A TSC ML240P címkenyomtató színe fekete és habár nem gyakorol hatást a készülék teljesítményére vagy funkcióira, mégis fontos lehet. Ha az irodában lévő többi eszköz színével azonos színű címkenyomtatót választunk, akkor az összhangban lesz a többi eszközzel, így egységes lesz az iroda berendezése, ami több szempontból is előnyös.

Egyrészt a professzionalizmus látszatát kelti. Képzelj csak el egy irodát, ahol minden szekrény és nyomtató más-más színű. Nem az lenne az első gondolatom, hogy ebben a helyiségben minden rendben megy. Másrészt pedig az egységes megjelenés a dolgozókban is harmóniát teremt. A harmóniában lévő dolgozó pedig sokkal nyugodtabb és hatékonyabban dolgozik.

A TSC ML240P címkenyomtató magassága 245 mm, mélysége 330 mm, a szélessége pedig 248 mm. A nyomtató kiválasztásánál szükséges tudni, hogy hol szeretnénk elhelyezni azt, hiszen ha túl nagy címkenyomtatót választunk, akkor nem biztos, hogy elfér ott, ahova szánjuk azt. Kisebb címkenyomtatóknál előfordulhat, hogy mondjuk egy íróasztal egyik polcára szeretnénk rakni azt. Ilyenkor előzetesen bizonyosodjunk meg arról, hogy a választott nyomtató befér-e oda. A nagyobb nyomtatóknál pedig – ha mondjuk az íróasztalon szeretnénk használni – túl sok helyet foglalhat el, így akadályozhatja a többi munkafolyamatot.


A ML240P címke nyomtatási képességei

A TSC ipari címkenyomtatók jól ismertek a tartósságukról, a gyors nyomtatási sebességről (152 mm/másodperc). Ezeket a hosszú élettartam és páratlan megbízhatóság jellemzi. A 99-080A005-0302 cikkszámú nyomtató, a már évtizedek óta bevált flat nyomatátviteli technológiát használja a címkék előállításához. A ML240P épít a több 10 éves tapasztalatra és hagyományra, a legfejlettebb, legátfogóbb jellemzőkkel TSC nyomtatósorozat kínálatában. A TSC címke nyomtatók a legnagyobb ígénybevételhez igazodnak ipari körülmények között. Gyakorlatilag kiküszöbölik a nyomtatóhiba által okozott kiesési időt.

A TSC ML240P transzmisszív módon végzi a címkék nyomtatását, mely lényege, hogy a címke hátulról van megvilágítva, így az aktív szegmensek láthatóvá válnak. Ez azért fontos, mert a nyomtató így tudja érzékelni a címkék közötti réseket. Mikor lehet hasznos a transzmisszív nyomtatási mód? Ez a technológia olyan környezetben lehet hasznos, ahol rosszak a fényviszonyok, mint például egy ablaktalan, zárt helyiségben, vagy akár egy raktár sötétebb helyiségében.

A TSC ML240P címkenyomtató flat típusú nyomtatófejjel rendelkezik, mely a nyomtatás alatt folyamatosan érintkezik a szalaggal. Nagy előnye, hogy magasabb DPI nyomtatására képes, mint más típusú nyomtatófejek, viszont lassabban nyomtat.


A TSC ML240P címkenyomtató a termál transzfer nyomtatási módszert alkalmazza, mely a nyomtatás során a címke és a nyomtatófej között egy festékszalag fut, amelyről hő hatására kerül át a szöveg vagy ábra a címkére.

A termál transzfer nyomtatás előnyei:

 • sokáig olvasható marad a címke
 • különböző felületekre is lehet nyomtatni (papír, műanyag, textil)
 • a festékszalag és a címke együtt fogy (termó címke esetén csak a címke)

A termál transzfer nyomtatás során a gépben nem csak a címkét kell pótolni, hanem papír vagy műanyag alapanyag esetén a festékszalagot is kell benne cserélni. 


Milyen festékszalag használható a ML240P nyomtatóba?

Csendes, megbízható működés és intuitív kialakítás teszi a ML240P nyomtatót a legkülönbözőbb iparágakban a legmegfelelőbb címke nyomtatójává. A 99-080A005-0302 cikkszámú nyomtató, 12,7 mm (0,5 hüvelyk) belső tekercsátmérő konfigurációban kapható. A nyomtató akár 110 mm széles és 450 méter hosszú festékszalagot is támogat, és akár a már kialakított nyomtatási környezetbe illeszkedhet a TSC firmware-nek köszönhetően. A 12,7 mm (0,5 hüvelyk) konfiguráció kompatibilis a 450 méteres festékszalag hosszúsággal. A hosszabb, nagyobb kiszerelésű festékszalagok támogatása miatt az állásidő csökken. A festékszalagok akár más tekercses címke nyomtatókkal is megoszthatók, hogy még nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot biztosítsanak.

A szalag rendezés a címkenyomtatók esetében lehet bal, közép illetve jobb. Ezt azt jelenti, hogy a cséve melyik területén helyezkedik el a szalag. Előfordul ugyanis, hogy olyan cséve fér csak egy gépbe, ami szélesebb mint maga a festékszalag, ami a csévére fel van tekerve. A 99-080A005-0302 cikkszámú eszköz kiépítése középre rendezett a festékszalag szempontjából.

A cséve szélessége 110 mm. Arra kell figyelni vásárlásnál, hogy maximum olyan szélességű címkét vásároljunk, amekkora kezelésére a TSC ML240P címkenyomtató képes, a szélesebb papír ugyanis nem fog beférni a gépbe.


Beépített interfészekkel kapcsolódhat

Maximálisan 4 port van beépítve: USB, USB host, soros (RS232), Ethernet. A felhasználó által könnyedén telepíthető USB-port kábellel a ML240P tekercses nyomtató. Egyszerűen, bármilyen környezetbe illeszthető. Az adatátvitel ezáltal egyszerűbb és gyorsabb lesz, a munkára és a nyomtatásra szánt idő rövidül.

A TSC ML240P címkenyomtató RS232 soros porttal is el van látva, ami egy régóta használt, távközlésben használatos adatátviteli szabvány. A soros port egy széles körben elterjedt szabvány, mely a számítógépeknél a mai napig használt – igaz egyre kisebb a jelentősége. A soros porttal ellátott TSC ML240P nyomtatót így ezen a porton keresztül is csatlakoztatni tudod a számítógéphez, ami akkor lehet egy jó megoldás, ha régebbi típusú gépről van szó, aminek az alaplapján még nincsen mondjuk USB, vagy Ethernet port.

Az Ethernet hálózati port az a csatlakozó, ahova az internet kábelt tudjuk csatlakoztatni. Ez a legegyszerűbb és a legmegbízhatóbb módja annak, a címkenyomtatót a hálózathoz csatlakoztassuk.

Mik az előnyei a Ethernet portnak?

 • megbízható és stabil kapcsolat
 • magas sávszélesség

A TSC ML240P címkenyomtatóba akkor éri meg Ethernet porton keresztül csatlakoztatni az internetet, ha a nyomtatónak megvan a fix helye és könnyen elvezethető oda a kábel. Érdemes figyelni a kábelezésnél, hogy az ne akadályozza a munkavégzést, hiszen balesetet is okozhat. A kábel sérülékeny lehet, úgy kell tehát elvezetni, hogy ne érjék különböző hatások (munkagépek, dolgozók rálépnek, túl alacsony vagy magas hőmérséklet).

Az USB a legelterjedtebb számítógépes csatlakozó, aminek számos előnye van:

 • minden modern operációs rendszer támogatja
 • gyors adatátvitel
 • egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható

Az univerzális USB port egy olyan USB csatlakozó, ahova több USB eszköz is csatlakoztatható, hiszen több aljzat is van a portba építve. Kifejezetten akkor lehet hasznos, ha a címkenyomtatóra több eszközt is szeretnénk egyszerre csatlakoztatni. Egy irodában vagy raktárban akár több számítógépet is lehet például egy címkenyomtatóra csatlakoztatni, így több gépről is lehet végezni a nyomtatást anélkül, hogy várni kellene arra a gépre, ami csatlakoztatva van a nyomtatóhoz.


TSC ML240P nyomtató operációs rendszer kompatibilitás

A Windows egy mindenki számára jól ismert operációs rendszer, amely több évtizedes múlttal rendelkezik. 

A Windows operációs rendszert támogató címkenyomtatók előnyei a következők:

 • Stabil rendszer
 • Mindenki számára ismerős kezelőfelület
 • Felhasználóbarát 

A Windows a legelterjedtebb és legismertebb operációs rendszer nemcsak Magyarországon, hanem Európa szerte. Ma már az elektronikai eszközök nagy része képes a Windows rendszerrel együtt dolgozni. A TSC címkenyomtatók tekintetében is a legtöbb modell kompatibilis a Windows operációs rendszerrel, így ahol ezt a rendszert használják, ott lényegében szinte az összes ML240P címkenyomtató használható.

Az iOS és macOS az Apple által fejlesztett operációs rendszerek. Mindkettő az Apple saját tervezésű eszközeihez, az iPhone-hoz és az Apple számítógépekhez fejlesztette az Apple.

Az Apple operációs rendszerek előnyei:

 • Gyors, gördülékeny működés
 • Egyszerű kezelőfelület
 • Stabil, zárt rendszer

Az iOS-szel és a macOS-szel együttműködő TSC címkenyomtatók jó szolgálatot nyújtanak olyan irodákban vagy raktárakban, ahol Apple termékeket is használnak a dolgozók. A ML240P nyomtatókra ugyanis csatlakoztatni lehet az iOS és macOS operációs rendszerrel működő eszközöket is.

A TSC ML240P támogatja a Linux-ot, mely egy nyílt forráskódú operációs rendszer

Miért jó a nyílt forráskódú operációs rendszer?

A Linux forráskódjába a felhasználó – a megfelelő tudás birtokában – szabadon belenyúlhat, személyre szabhatja az operációs rendszer működését, megjelenését. A Linux egyre szélesebb körökben válik népszerűvé. Vannak olyan területek, ahol kiemelkedő szerepet játszik a Linux operációs rendszer. Webszerverek és szuperszámítógépek működtetésénél sokszor már kifejezetten ezt a rendszert alkalmazzák. A ML240P címkenyomtató kompatibilis a Linux rendszerrel, így olyan számítógépeket is csatlakoztathatunk a nyomtatóhoz, amelyek ezt az operációs rendszert használják.

A PEEL funkcióval ellátott címkenyomtatók – mint amilyen a TSC ML240P – segítségével a kinyomtatott címkék leválasztásával nem kell foglalkozni, hiszen a gép úgy nyomtatja ki azt, hogy le is választja a kész címkét a papírról. És hogy ez miért olyan jó?Aki tépett már le címkét egy nyomtatóról, az biztosan járt már úgy, hogy beletépett a már kész címkébe, ami így használhatatlanná vált. Ez óriási pazarlás is, hiszen az így tönkrement címkét újra kell nyomtatni. A PEEL címkeleválasztó lényegében megszünteti az ilyen eseteket, így rendkívül gazdaságos és gyorsabbá is teszi a munkavégzést.


Az RTC (Real time clock) azért nagy előnye a 99-080A005-0302 cikkszámú nyomtatónak, mert ennek a funkciónak köszönhetően rendelkezik egy saját, belső órával, így nincs szüksége a számítógépre ahhoz, hogy a valós időt és dátumot nyomtassa a címkére. 

A Linerless címkenyomtatók nagy előnye, hogy a nyomtatás során nem keletkezik papírhulladék, hiszen itt a kinyomtatott címke nem egy papíron van, amiről le kell szedni. Így rengeteg időt lehet megspórolni, így sokkal gyorsabb a munka. Ráadásul a nyomtató papírhulladékot sem termel, ami környezetvédelmi szempontból is roppant vonzóvá teszi a TSC ML240P nyomtatókat.

Bár a TSC gyártó saját kellékanyagaival optimális nyomtatást kínál az ML240P eszközhöz, állítható média-érzékelőjével lehetséges gyakorlatilag az összes gyártó bármilyen tekercses címkéjének nyomtatása 105,7 mm szélességig.


Megfizethető áron, modern funkciókkal

A ML240P címkenyomtató intelligens megoldást jelent a nagyobb vállalatok számára, amelyek a címkézési műveletek termelékenységének javítását célozzák meg. Az eszköz fogyasztói ára és a használata is gazdaságos, a ML240P nyomtató nagyszerű választás azok számára, akik a tekercses termál címkék nyomtatását szeretnék bevezetni, illetve azok számára, akik a drágább tintasugaras vagy lézeres címkézési módszerekről szeretnének áttérni.

A TSC ML240P felbontása 200 DPI (dot per inch) ami azt jelzi, hogy 1 inch területen hány darab festékpont (dot) helyezkedik el. Mit jelent a magasabb DPI a TSC készülékek esetében?

Minél magasabb a DPI, annál több pont helyezkedik egy 1 inch területen, így a magasabb DPI szám jobb minőségű felbontást jelent a nyomtatónál. A jobb felbontást pedig jobb képminőséget jelent. A jobb képminőség olvashatóbbá és szebbé teszi a kinyomtatott címkét, ami jótékony hatást gyakorol az eladni kívánt termék megjelenésére. A 200 dpi-s nyomtatási felbontással több felhasználási terület is alkalmazható. Akár 4 pontos betűméret is nyomtatható. A kiemelkedő képminőség lehetővé teszi a kis 2 dimenziós vonalkóddal vagy grafikákkal ellátott címkék nyomtatását, például logó, piktogram vagy ikon-ok.

A por és egyéb részecskék elleni védelem rendkívül fontos egy címkenyomtató esetében. A TSC ML240P címkenyomtató IP védettséggel van ellátva. Ezeket az eszközöket sokszor használjuk poros helyiségekben, ahol elkerülhetetlen az, hogy szennyeződés érje a címkenyomtatót. A címkenyomtató belsejében a felgyülemlett por gátolhatja az alkatrészek zavartalan működését, ami a nyomtató hibás működéséhez vagy akár teljes leállásához vezethet.

Az IP-védettség (International Protection Marking) a műszaki berendezések áramköreit és belső alkatrészeit védő burkolat környezeti behatások elleni védettségét jelöli. Egy elektronikai eszköz IP besorolása általában két számjegyből áll. Az első szám jelöli a por és más egyéb részecskék elleni védelem szintjét, a második szám pedig a vízállóság szintjét mutatja. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent.

A TSC ML240P rendelkezik Flash memóriával, melynek mérete 128 MB. Ez a típusú memória egy megmaradó, nem felejtő memória, ami gyors olvasási- és hozzáférési sebességet biztosít. De mit is jelent a nem felejtő memória TSC termékek esetében?

A nem felejtő memória lényege, hogy a készülék (99-080A005-0302) kikapcsolása során sem ürül ki a memória, hiszen a Flash (128 MB) memóriának nincs szükséges egyéni áramellátásra az adattároláshoz. Minél nagyobb a Flash memória, annál több fontos adatot tud ebben a memóriában tárolni az eszköz. A Flash memória nem tartalmaz mozgó alkatrészt, aminek köszönhetően jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak, mint például a rázkódás vagy az egyéb tárggyal való ütközés. 

A ML240P belső memóriájának mérete 64 MB, A RAM (Random Access Memory) egy tetszőleges hozzáférésű, írható-olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a végrehajtandó feladatokat illetve a feldolgozásra váró adatokat is. Minél több egy eszköz RAM-ja, annál több ilyen művelet tárolására illetve végrehajtására képes. Meddig tárolja a RAM az adatokat a TSC ML240P termékek esetében?

A RAM – a Flash memóriával ellentétben – csak addig tárolja az adatokat, amíg a készülék áram alatt van. Ha például a címkenyomtatón beállítunk három különböző programot, a nyomtató leállítása után eltűnnek ezek a beállítások. Így ha nem mentettük el őket mondjuk egy másik memóriába (Flash), akkor újra be kell majd állítani őket. A RAM egyébként egy sokkal gyorsabb memória, így az ezen tárolt adatok és információk elérése sokkal gyorsabb mint például a merevlemezről való beolvasás. Épp ezért szokták a RAM-ot a processzor (CPU) legjobb segítségének nevezni.


Hasonlóan hangzik, de mégsem ugyanaz: mi a különbség a RAM és a ROM között?


A TSC különböző megoldásokat is kínál a garanciákat tekintve

A TSC ML240P címkenyomtatóra a gyártó 24 hónap standard, minden vásárláshoz járó garanciát vállal, melyhez opciónálisan kiválasztható az az ajánlat, ami a legjobban illeszkedik a vállalat költségvetéséhez és üzleti igényeihez. Ezt garancia kiterjesztésnek hívjuk, melyről bővebben az alábbi hivatkozáson olvashat.

A nyomtatófejére külön 12 hónap garancia van, melyre extra vagy rejtett költség nem kerül felszámolásra.

A címkenyomtató 99-080A005-0302 cikkszámú modell csomagjában az alábbiak találhatóak:
TSC ML240P címkenyomtató, ipari nyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), 118 mm, 108 mm, max nyomtatási sebesség: 152 mm/s, USB, RS232, Ethernet, RAM: 64 MB, Flash: 128 GB, kijelző (szín), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (EU)

Segítségre van szüksége a tekercses címkenyomtató kiválasztásához?
Olvassa el Címke nyomtató vásárlási útmutatónkat vagy keressen bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.
Betöltés
×

Nyomtatási mód

Tekercs átmérő

Interfész

Kompatibilitás

Extra opció

 • 231 400 Ft
  (0)
  99-080A005-0302
  5+ munkanap

  TSC ML240P címkenyomtató, ipari nyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), 118 mm, 108 mm, max nyomtatási sebesség: 152 mm/s, USB, RS232, Ethernet, RAM: 64 MB, Flash: 128 GB, kijelző (szín), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (EU)

 • 258 900 Ft
  (0)
  99-080A005-0203
  5+ munkanap

  TSC ML240P címkenyomtató, ipari nyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), 118 mm, 108 mm, max nyomtatási sebesség: 152 mm/s, USB, RS232, Bluetooth, Ethernet, RAM: 64 MB, Flash: 128 GB, kijelző (szín), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (UK)

 • 287 800 Ft
  (0)
  99-080A005-0402
  5+ munkanap

  TSC ML240P címkenyomtató, ipari nyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), 118 mm, 108 mm, max nyomtatási sebesség: 152 mm/s, USB, RS232, Ethernet, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), RAM: 64 MB, Flash: 128 GB, kijelző (szín), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (EU)

 • 287 800 Ft
  (0)
  99-080A005-0403
  5+ munkanap

  TSC ML240P címkenyomtató, ipari nyomtató, termál transzfer, 8 dots/mm (203 dpi), 118 mm, 108 mm, max nyomtatási sebesség: 152 mm/s, USB, RS232, Ethernet, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), RAM: 64 MB, Flash: 128 GB, kijelző (szín), real time clock, Black Mark Sensor, Gap Sensor, csomagban: tápegység, tápkábel (UK)

Vásárlóink értékelései


A terméket még egyetlen vásárló sem értékelte, legyen Ön az első!


Értékelje a “TSC ML240P” terméket

Az Ön E-mail címe nem kerül megjelenítésre.
A * jelölt mezők megadása kötelező!

Legjobb ár-érték arány
Kiemelkedő ügyfélszolgálat
Műszaki szakértelem