0 értékelés
220-8KE-00103
5+ munkanap
Standard garancia: 12 hónap

Zebra 220 Xi4 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, ZPL, USB, RS232, LPT (Parallel), 10/100 Ethernet, RTC (Real Time Clock) + Wi-Fi 802.11 b/g + vágó

2 713 300 Ft
( Bruttó ár: 3 445 891 Ft)

3-5 munkanap

Tekercs átmérő

Címke belső átmérő 76 mm
 

Festékszalag paraméterek

Cséve szélesség
999 mm
Max. TTR hossz
450 m
Max. TTR szélessége
220 mm
Min. TTR szélessége
60 db
Szalag rendezés
Középre
Tekercsátmérő
200 mm
Tekercselés
Out

Extra opció

Cutter - címke vágó
 
Folyamatos kellékanyag
 
RTC - Real time clock
 

Nyomtatási mód

Direkt termál nyomtatás
 
Fej típusa
Flat
Felbontás
203 dpi
Médiaszenzor
Állítható
Reflektív
 
Termál transzfer nyomtatás
 
Transzmisszív
 

Interfész

Ethernet - Hálózati port
 
LPT - Párhuzamos port
 
RS232 - Soros port
 
USB - Univerzális port
 
WiFi
 

Garanciális adatok

Garancia
12 hónap
Garancia nyomtatófej
6 hónap

Kompatibilitás

IOS és macOS
 
Windows
 

Kijelző

Kijelző leírás
240 x 128 pixeles grafikus LCD kijelző
Kijelző típusa
Grafikus

Címke paraméterek

Max. tekercs átmérő
81,3 mm
Max. címke magasság
991 mm
Max. címke szélesség
224 mm
Max. címke vastagság
0,305 µ
Max. nyomtatási hosszúság
3810 mm
Max. nyomtatási sebesség
254 mm/sec
Max. nyomtatási szélesség
216 mm
Min. címke magasság
18 mm
Min. címke szélesség
60 mm
Min. címke vastagság
0,076 µ
Napi nyomtatási mennyiség
30000 db

Méret

Nyomtató magassága
495 mm
Nyomtató mélysége
393,7 mm
Nyomtató szélessége
397,5 mm

Zebra 220 Xi4 ipari tekercses címkenyomtató

A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatásban szerzett tapasztalatai alapján a 220 Xi4 ipari nyomtatóval új követelményeket állított fel a felhasználóbarát felület és a megfizethetőség érdekében.

A Zebra 220 Xi4 címkenyomtató színe és habár nem gyakorol hatást a készülék teljesítményére vagy funkcióira, mégis fontos lehet. Ha az irodában lévő többi eszköz színével azonos színű címkenyomtatót választunk, akkor az összhangban lesz a többi eszközzel, így egységes lesz az iroda berendezése, ami több szempontból is előnyös.

Egyrészt a professzionalizmus látszatát kelti. Képzelj csak el egy irodát, ahol minden szekrény és nyomtató más-más színű. Nem az lenne az első gondolatom, hogy ebben a helyiségben minden rendben megy. Másrészt pedig az egységes megjelenés a dolgozókban is harmóniát teremt. A harmóniában lévő dolgozó pedig sokkal nyugodtabb és hatékonyabban dolgozik.

A Zebra 220 Xi4 címkenyomtató magassága 495 mm, mélysége 393,7 mm, a szélessége pedig 397,5 mm. A nyomtató kiválasztásánál szükséges tudni, hogy hol szeretnénk elhelyezni azt, hiszen ha túl nagy címkenyomtatót választunk, akkor nem biztos, hogy elfér ott, ahova szánjuk azt. Kisebb címkenyomtatóknál előfordulhat, hogy mondjuk egy íróasztal egyik polcára szeretnénk rakni azt. Ilyenkor előzetesen bizonyosodjunk meg arról, hogy a választott nyomtató befér-e oda. A nagyobb nyomtatóknál pedig – ha mondjuk az íróasztalon szeretnénk használni – túl sok helyet foglalhat el, így akadályozhatja a többi munkafolyamatot.


A 220 Xi4 címke nyomtatási képességei

A Zebra ipari címkenyomtatók jól ismertek a tartósságukról, a gyors nyomtatási sebességről (254 mm/másodperc). Ezeket a hosszú élettartam és páratlan megbízhatóság jellemzi. A 220-8KE-00103 cikkszámú nyomtató, a már évtizedek óta bevált flat nyomatátviteli technológiát használja a címkék előállításához. A 220 Xi4 épít a több 10 éves tapasztalatra és hagyományra, a legfejlettebb, legátfogóbb jellemzőkkel Zebra nyomtatósorozat kínálatában. A Zebra címke nyomtatók a legnagyobb ígénybevételhez igazodnak ipari körülmények között. Gyakorlatilag kiküszöbölik a nyomtatóhiba által okozott kiesési időt.

A Zebra 220 Xi4 transzmisszív módon végzi a címkék nyomtatását, mely lényege, hogy a címke hátulról van megvilágítva, így az aktív szegmensek láthatóvá válnak. Ez azért fontos, mert a nyomtató így tudja érzékelni a címkék közötti réseket. Mikor lehet hasznos a transzmisszív nyomtatási mód? Ez a technológia olyan környezetben lehet hasznos, ahol rosszak a fényviszonyok, mint például egy ablaktalan, zárt helyiségben, vagy akár egy raktár sötétebb helyiségében.

A Zebra 220 Xi4 címkenyomtató flat típusú nyomtatófejjel rendelkezik, mely a nyomtatás alatt folyamatosan érintkezik a szalaggal. Nagy előnye, hogy magasabb DPI nyomtatására képes, mint más típusú nyomtatófejek, viszont lassabban nyomtat.


A Zebra 220 Xi4 címkenyomtató a termál transzfer nyomtatási módszert alkalmazza, mely a nyomtatás során a címke és a nyomtatófej között egy festékszalag fut, amelyről hő hatására kerül át a szöveg vagy ábra a címkére.

A termál transzfer nyomtatás előnyei:

 • sokáig olvasható marad a címke
 • különböző felületekre is lehet nyomtatni (papír, műanyag, textil)
 • a festékszalag és a címke együtt fogy (termó címke esetén csak a címke)

A termál transzfer nyomtatás során a gépben nem csak a címkét kell pótolni, hanem papír vagy műanyag alapanyag esetén a festékszalagot is kell benne cserélni. 


Milyen festékszalag használható a 220 Xi4 nyomtatóba?

Csendes, megbízható működés és intuitív kialakítás teszi a 220 Xi4 nyomtatót a legkülönbözőbb iparágakban a legmegfelelőbb címke nyomtatójává. A 220-8KE-00103 cikkszámú nyomtató, 12,7 mm (0,5 hüvelyk) belső tekercsátmérő konfigurációban kapható. A nyomtató akár 220 mm széles és 450 méter hosszú festékszalagot is támogat, és akár a már kialakított nyomtatási környezetbe illeszkedhet a Zebra firmware-nek köszönhetően. A 12,7 mm (0,5 hüvelyk) konfiguráció kompatibilis a 450 méteres festékszalag hosszúsággal. A hosszabb, nagyobb kiszerelésű festékszalagok támogatása miatt az állásidő csökken. A festékszalagok akár más tekercses címke nyomtatókkal is megoszthatók, hogy még nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot biztosítsanak.

A szalag rendezés a címkenyomtatók esetében lehet bal, közép illetve jobb. Ezt azt jelenti, hogy a cséve melyik területén helyezkedik el a szalag. Előfordul ugyanis, hogy olyan cséve fér csak egy gépbe, ami szélesebb mint maga a festékszalag, ami a csévére fel van tekerve. A 220-8KE-00103 cikkszámú eszköz kiépítése középre rendezett a festékszalag szempontjából.

A cséve szélessége 999 mm. Arra kell figyelni vásárlásnál, hogy maximum olyan szélességű címkét vásároljunk, amekkora kezelésére a Zebra 220 Xi4 címkenyomtató képes, a szélesebb papír ugyanis nem fog beférni a gépbe.


Beépített interfészekkel kapcsolódhat

Maximálisan 5 port van beépítve: USB, soros (RS232), párhuzamos (LPT), Ethernet, WiFi. A felhasználó által könnyedén telepíthető USB-port kábellel a 220 Xi4 tekercses nyomtató. Egyszerűen, bármilyen környezetbe illeszthető. Az adatátvitel ezáltal egyszerűbb és gyorsabb lesz, a munkára és a nyomtatásra szánt idő rövidül.

A Zebra 220 Xi4 címkenyomtató RS232 soros porttal is el van látva, ami egy régóta használt, távközlésben használatos adatátviteli szabvány. A soros port egy széles körben elterjedt szabvány, mely a számítógépeknél a mai napig használt – igaz egyre kisebb a jelentősége. A soros porttal ellátott Zebra 220 Xi4 nyomtatót így ezen a porton keresztül is csatlakoztatni tudod a számítógéphez, ami akkor lehet egy jó megoldás, ha régebbi típusú gépről van szó, aminek az alaplapján még nincsen mondjuk USB, vagy Ethernet port.

A párhuzamos port vagy LPT port (Linear Print Terminal) amivel a Zebra 220 Xi4 is rendelkezik, a 90-es évek leggyakrabban használt nyomtató portja volt, és még ma is építenek nyomtatókba és számítógépekbe ilyen párhuzamos portot. Ma már gyakrabban használt csatlakozónak tekinthetők a USB vagy a FireWire portok, és a laptopokba már egyáltalán nem is építik be az LPT portot, de még vásárolhatóak LPT- USB átalakítók.

A Zebra 220 Xi4 rendelkezik WiFi porttal, így csatlakozni tud WiFi hálózatokhoz. A WiFi egy vezeték nélküli, mikrohullámú kommunikációt megvalósító szabvány. A WiFi segítségével kétirányú kapcsolatot lehet létesíteni egymástól távol (akár 50 méteres távolságra) lévő elektromos eszközök között.

És miért jó, ha egy címkenyomtató tud csatlakozni egy WiFi-hálózathoz?

Ebben az esetben nem szükséges a címkenyomtatóba kábel segítségével csatlakoztatni az internetet, hanem a WiFi-hálózatra lehet csatlakoztatni, akár az okostelefont vagy egy tabletet.A címkenyomtató WiFi hálózatra való csatlakoztatásával más eszközökről – számítógépekről, tabletről vagy akár okostelefonról – is lehet feladatokat adni a címkenyomtatónak, ami nagy kényelmet nyújt. 

A WiFi előnyei:

 • vezeték nélküli technológia
 • nagy hatótávolság
 • stabil kapcsolat
 • magas adatátviteli sebesség

A WiFi-hálózatok egyetlen hátránya talán az instabilitás, hiszen ha valamilyen oknál fogva a központi egység (router vagy modem) meghibásodik vagy leáll, akkor a WiFi-hálózat és ezáltal az internetkapcsolat is megszűnik.

Az Ethernet hálózati port az a csatlakozó, ahova az internet kábelt tudjuk csatlakoztatni. Ez a legegyszerűbb és a legmegbízhatóbb módja annak, a címkenyomtatót a hálózathoz csatlakoztassuk.

Mik az előnyei a Ethernet portnak?

 • megbízható és stabil kapcsolat
 • magas sávszélesség

A Zebra 220 Xi4 címkenyomtatóba akkor éri meg Ethernet porton keresztül csatlakoztatni az internetet, ha a nyomtatónak megvan a fix helye és könnyen elvezethető oda a kábel. Érdemes figyelni a kábelezésnél, hogy az ne akadályozza a munkavégzést, hiszen balesetet is okozhat. A kábel sérülékeny lehet, úgy kell tehát elvezetni, hogy ne érjék különböző hatások (munkagépek, dolgozók rálépnek, túl alacsony vagy magas hőmérséklet).

Az USB a legelterjedtebb számítógépes csatlakozó, aminek számos előnye van:

 • minden modern operációs rendszer támogatja
 • gyors adatátvitel
 • egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható

Az univerzális USB port egy olyan USB csatlakozó, ahova több USB eszköz is csatlakoztatható, hiszen több aljzat is van a portba építve. Kifejezetten akkor lehet hasznos, ha a címkenyomtatóra több eszközt is szeretnénk egyszerre csatlakoztatni. Egy irodában vagy raktárban akár több számítógépet is lehet például egy címkenyomtatóra csatlakoztatni, így több gépről is lehet végezni a nyomtatást anélkül, hogy várni kellene arra a gépre, ami csatlakoztatva van a nyomtatóhoz.


Zebra 220 Xi4 nyomtató operációs rendszer kompatibilitás

A Windows egy mindenki számára jól ismert operációs rendszer, amely több évtizedes múlttal rendelkezik. 

A Windows operációs rendszert támogató címkenyomtatók előnyei a következők:

 • Stabil rendszer
 • Mindenki számára ismerős kezelőfelület
 • Felhasználóbarát 

A Windows a legelterjedtebb és legismertebb operációs rendszer nemcsak Magyarországon, hanem Európa szerte. Ma már az elektronikai eszközök nagy része képes a Windows rendszerrel együtt dolgozni. A Zebra címkenyomtatók tekintetében is a legtöbb modell kompatibilis a Windows operációs rendszerrel, így ahol ezt a rendszert használják, ott lényegében szinte az összes 220 Xi4 címkenyomtató használható.

Az iOS és macOS az Apple által fejlesztett operációs rendszerek. Mindkettő az Apple saját tervezésű eszközeihez, az iPhone-hoz és az Apple számítógépekhez fejlesztette az Apple.

Az Apple operációs rendszerek előnyei:

 • Gyors, gördülékeny működés
 • Egyszerű kezelőfelület
 • Stabil, zárt rendszer

Az iOS-szel és a macOS-szel együttműködő Zebra címkenyomtatók jó szolgálatot nyújtanak olyan irodákban vagy raktárakban, ahol Apple termékeket is használnak a dolgozók. A 220 Xi4 nyomtatókra ugyanis csatlakoztatni lehet az iOS és macOS operációs rendszerrel működő eszközöket is.

Az RTC (Real time clock) azért nagy előnye a 220-8KE-00103 cikkszámú nyomtatónak, mert ennek a funkciónak köszönhetően rendelkezik egy saját, belső órával, így nincs szüksége a számítógépre ahhoz, hogy a valós időt és dátumot nyomtassa a címkére. 

A Zebra 220 Xi4 címkenyomtatóban található Cutter óriási kényelmet nyújt, hiszen a nyomtatás mellett a címke vágását is elvégzi. ami nagy segítség a nyomtatót használók számára.

De miért is jó a Cutter funkció a Zebra 220 Xi4 esetében?

A Cutter segítségével nem kell attól tartanunk, hogy a címke letépése közben beletépünk a már kinyomtatott címkébe. Így minimalizálható a rontott címke, ami költséghatékony, hiszen kevesebb selejtet termelnek a nyomtatót használó dolgozók.

A vágó opcióval szerelt eszközöknél a címke nyomtatás után már automatikusan vághatóak a médiák. A 220 Xi4 nyomtató kinyomtatja a címkét és vágási pozícióba mozgatja. A vágási pozíció a nem folyamatos hordozók esetében érzékelt címkeköz lesz (ha folyamatos a szalag, a megadott címke hossza). A vágó modult külön engedélyezni kell a szoftveralkalmazás vagy illesztőprogram segítségével. Keresse meg a Print Mode (Nyomtatási mód) beállításokat, amelyek kapcsolódnak a vágó konfigurációhoz. Ez magában foglalhatja a nyomtatás előtt nyomtatni kívánt címkék számát is. Az értéket nem szabad nullára állítani (0). Ha az Zebra illesztőprogramot használja, akkor a konfigurációs beállítások használatával kapcsolatos további részletek találhatóak.

A 220-8KE-00103 cikkszámú eszközben a vágó opció úgy van megtervezve, hogy a címkéket ragasztó nélkül, vagy olyan címke részén keresztül vágja át, ahol a pengéknek nem kell áthaladnia a ragasztóanyagon. Ha a vágó ismételten átmegy a ragasztóanyagon, akkor a ragasztó felhalmozódik a pengékre, és végül elakad.


Bár a Zebra gyártó saját kellékanyagaival optimális nyomtatást kínál az 220 Xi4 eszközhöz, állítható média-érzékelőjével lehetséges gyakorlatilag az összes gyártó bármilyen tekercses címkéjének nyomtatása 216 mm szélességig.

A Zebra 220 Xi4 felbontása 203 DPI (dot per inch) ami azt jelzi, hogy 1 inch területen hány darab festékpont (dot) helyezkedik el. Mit jelent a magasabb DPI a Zebra készülékek esetében?

Minél magasabb a DPI, annál több pont helyezkedik egy 1 inch területen, így a magasabb DPI szám jobb minőségű felbontást jelent a nyomtatónál. A jobb felbontást pedig jobb képminőséget jelent. A jobb képminőség olvashatóbbá és szebbé teszi a kinyomtatott címkét, ami jótékony hatást gyakorol az eladni kívánt termék megjelenésére. A 203 dpi-s nyomtatási felbontással több felhasználási terület is alkalmazható. Akár 4 pontos betűméret is nyomtatható. A kiemelkedő képminőség lehetővé teszi a kis 2 dimenziós vonalkóddal vagy grafikákkal ellátott címkék nyomtatását, például logó, piktogram vagy ikon-ok.

A por és egyéb részecskék elleni védelem rendkívül fontos egy címkenyomtató esetében. A Zebra 220 Xi4 címkenyomtató IP védettséggel van ellátva. Ezeket az eszközöket sokszor használjuk poros helyiségekben, ahol elkerülhetetlen az, hogy szennyeződés érje a címkenyomtatót. A címkenyomtató belsejében a felgyülemlett por gátolhatja az alkatrészek zavartalan működését, ami a nyomtató hibás működéséhez vagy akár teljes leállásához vezethet.

Az IP-védettség (International Protection Marking) a műszaki berendezések áramköreit és belső alkatrészeit védő burkolat környezeti behatások elleni védettségét jelöli. Egy elektronikai eszköz IP besorolása általában két számjegyből áll. Az első szám jelöli a por és más egyéb részecskék elleni védelem szintjét, a második szám pedig a vízállóság szintjét mutatja. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent.

A Zebra 220 Xi4 rendelkezik Flash memóriával, melynek mérete 64 MB. Ez a típusú memória egy megmaradó, nem felejtő memória, ami gyors olvasási- és hozzáférési sebességet biztosít. De mit is jelent a nem felejtő memória Zebra termékek esetében?

A nem felejtő memória lényege, hogy a készülék (220-8KE-00103) kikapcsolása során sem ürül ki a memória, hiszen a Flash (64 MB) memóriának nincs szükséges egyéni áramellátásra az adattároláshoz. Minél nagyobb a Flash memória, annál több fontos adatot tud ebben a memóriában tárolni az eszköz. A Flash memória nem tartalmaz mozgó alkatrészt, aminek köszönhetően jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak, mint például a rázkódás vagy az egyéb tárggyal való ütközés. 

A 220 Xi4 belső memóriájának mérete 16 MB, A RAM (Random Access Memory) egy tetszőleges hozzáférésű, írható-olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a végrehajtandó feladatokat illetve a feldolgozásra váró adatokat is. Minél több egy eszköz RAM-ja, annál több ilyen művelet tárolására illetve végrehajtására képes. Meddig tárolja a RAM az adatokat a Zebra 220 Xi4 termékek esetében?

A RAM – a Flash memóriával ellentétben – csak addig tárolja az adatokat, amíg a készülék áram alatt van. Ha például a címkenyomtatón beállítunk három különböző programot, a nyomtató leállítása után eltűnnek ezek a beállítások. Így ha nem mentettük el őket mondjuk egy másik memóriába (Flash), akkor újra be kell majd állítani őket. A RAM egyébként egy sokkal gyorsabb memória, így az ezen tárolt adatok és információk elérése sokkal gyorsabb mint például a merevlemezről való beolvasás. Épp ezért szokták a RAM-ot a processzor (CPU) legjobb segítségének nevezni.


Hasonlóan hangzik, de mégsem ugyanaz: mi a különbség a RAM és a ROM között?


A Zebra különböző megoldásokat is kínál a garanciákat tekintve

A Zebra 220 Xi4 címkenyomtatóra a gyártó 12 hónap standard, minden vásárláshoz járó garanciát vállal, melyhez opciónálisan kiválasztható az az ajánlat, ami a legjobban illeszkedik a vállalat költségvetéséhez és üzleti igényeihez. Ezt garancia kiterjesztésnek hívjuk, melyről bővebben az alábbi hivatkozáson olvashat.

A nyomtatófejére külön 6 hónap garancia van, melyre extra vagy rejtett költség nem kerül felszámolásra.

A címkenyomtató 220-8KE-00103 cikkszámú modell csomagjában az alábbiak találhatóak:
Zebra 220 Xi4 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, ZPL, USB, RS232, LPT (Parallel), 10/100 Ethernet, RTC (Real Time Clock) + Wi-Fi 802.11 b/g + vágó

Segítségre van szüksége a tekercses címkenyomtató kiválasztásához?
Olvassa el Címke nyomtató vásárlási útmutatónkat vagy keressen bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.
Betöltés
×

Nyomtatási mód

Tekercs átmérő

Interfész

Kompatibilitás

Extra opció

 • 2 249 200 Ft
  (0)
  220-80E-00003
  5+ munkanap

  Zebra 220 Xi4 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, ZPL, USB, RS232, LPT (Parallel), 10/100 Ethernet, RTC (Real Time Clock)

 • 2 317 300 Ft
  (0)
  223-80E-00003
  5+ munkanap

  Zebra 220 Xi4 (TT) címkenyomtató, 300 dpi, ZPL, USB, RS232, LPT (Parallel), 10/100 Ethernet, RTC (Real Time Clock)

 • 2 415 200 Ft
  (0)
  220-80E-00203
  5+ munkanap

  Zebra 220 Xi4 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, ZPL, USB, RS232, LPT (Parallel), 10/100 Ethernet, RTC (Real Time Clock) + belső címke csévélő (rewind) + címkeleválasztó (peel)

 • 2 483 300 Ft
  (0)
  223-80E-00203
  5+ munkanap

  Zebra 220 Xi4 (TT) címkenyomtató, 300 dpi, ZPL, USB, RS232, LPT (Parallel), 10/100 Ethernet, RTC (Real Time Clock) + belső címke csévélő (rewind) + címkeleválasztó (peel)