Ezért érdemes befektetned egy nagy hatótávolságú szkennerbe

Ezért érdemes befektetned egy nagy hatótávolságú szkennerbe

Rengeteg vállalkozás gondolja úgy, hogy a raktári munka során felesleges ipari megoldásokra hagyatkoznia akkor, ha az olcsóbb, kézi eszközök is elvégzik a munkát. Éppen ezért kevesen dolgoznak nagy hatótávolságú vonalkód olvasókkal.

Pedig ha tudnák, használatuk milyen jelentősen képes megkönnyíteni a mindennapos munkafolyamatokat, egészen biztos, hogy nem sajnálnák a befektetést.

Az egyre növekvő vásárlói igények ugyanis versenyképes megoldásokat kívánnak, az ipari szkennerek pedig nem csak gyorsan, de pontosan és megbízhatóan is dolgoznak.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, miért lehetnek hasznosak a nagy hatótávolságú szkennerek, és miért érdemes rájuk akár kisebb, akár nagyobb méretű raktár üzemeltetése esetén is beruházni.

Sebességnövekedés

Egy jól működő raktár életében fontos, hogy a ma elvégezhető munkát soha ne halasszuk holnapra. Ez sok esetben rengeteg vonalkód leolvasását is jelentheti, amihez olyan eszközre van szükségünk, mely képes lépést tartani a feszített munkatempóval.

A kiterjesztett hatótávolságú szkennerek nem csak nagyobb távolságból tudják beolvasni a vonalkódokat, de egyszerre több elem azonosítására is képesek. Ilyen módon nem csak hatékonyak, de minden eddiginél jobban fel tudják turbózni a munka menetét.

A gyors szkennelés lehetősége ráadásul egyaránt képes növelni a termelékenységet és a dolgozók általános hatékonyságát, elégedettségét is.

Intuitív működés

A nagy hatótávolságú szkennerek általában többirányú szkennelési technológiát alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a leolvasni kívánt vonalkódot nem feltétlenül kell a leolvasóhoz igazítanunk.

Ez a lehetőség a nagy hatótávolságú képességekkel kombinálva egy nagyobb raktár üzemeltetése esetén lényegesen képes lecsökkenteni az információk beszerzéséhez szükséges időt, és felgyorsítja a mindennapos munkatempót.

Kimagasló teljesítmény

Megeshet az, hogy olyan környezetben kell dolgoznunk, ahol a takarítás nem mindennapos, vagy akár egyéb, környezeti tényezők nehezítik a vonalkód leolvasás feladatát.

A nagy hatótávolságú, ipari szkennerek azonban gyengén megvilágított, poros és piszkos működési környezetben is képesek biztosítani azt a teljesítményt, melyet más leolvasókkal csak tiszta, jól megvilágított környezetben tudnánk produkálni.

Az ipari leolvasókat ezen felül a dobozokon található, több rétegű csomagolófólia sem zavarja, és használatukkal az ezek alatt található vonalkódok beolvasása is gyorsan, zavartalanul lehetséges. 

Szívós kialakítás

Az ipari környezetben használt szkennerek a legkeményebb körülmények közt is képesek helytállni és hatékonyan elvégezni a rájuk kiszabott feladatokat. A szélsőséges időjárási körülmények közt sem tétlenkednek, valamint a folyadékok és vegyi anyag közt történő munka elvégzésére is alkalmasak.

Sőt, az ipari szkennerek kialakítása a komolyabb ütésektől is megvédi az eszközt, így attól sem kell félnünk, hogyha magasból ejtjük le vonalkód olvasónkat, vagy épp puha felület helyett a betonon landol a mobil adatgyűjtőnk. 

Kis hatótávolságra is tökéletes

Általános tévhitnek számít, hogy a kiterjesztett hatótávolságú szkennelési technológia csak az elérhetetlen vonalkódokra alkalmazható. Az igazság azonban éppen ennek az ellenkezője.

A kiterjesztett hatótávolságú szkennerek kiváló képességeket kínálnak kis távolságra is. A néhány centiméter távolságra lévő vonalkód ugyanolyan elérhető, mint egy 21 méterre, egyenesen felfelé, keresztben vagy átlósan fekvő vonalkód.

Ilyen módon spórolhatunk is, hiszen nincs szükségünk arra, hogy több eszközt vásároljunk. Egy nagy hatótávolságú szkenner segítségével az egyszerűbb raktári feladatok és a komolyabb, nagyobb erőfeszítést igénylő munkák is könnyedén elvégezhetők.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés