Ezért éri meg saját, minőségi címkét gyártatni termékeinkre

Munkánk során sokszor szegezték már nekünk a következő kérdéseket: valóban megéri beruházni a drága, saját gyártású termékcímkékre? Megtérül-e hosszabb távon az, ha minőségi alapanyagokkal, drága nyomtatókon készítem (vagy készíttetem) a polcra kerülő árucikkek vonalkódját és etikettjeit?

A válaszunk természetesen az, hogy igen! A termékcímke nyomtatására szánt pénz, ha nem is direkt módon, de szinte minden esetben megtérül. Hogy hogyan?

A jó minőségű címkékkel nem csak a vásárlóink bizalmát egyszerűbb elnyernünk, de azok komolyabb problémáktól, büntetésektől is megóvhatnak minket.

Ha korábban úgy vélte, nem érdemes jó minőségű alapanyagot vásárolnia, vagy prémium kategóriás nyomtatókra, esetleg szakemberek munkájára költenie, megmutatjuk, miért érdemes újragondolnia az álláspontját!

Profi tervezés – több vásárló

Abban nyilván a legtöbben egyet tudunk érteni, hogy minél esztétikusabb egy termék megjelenése, annál szívesebben fogjuk rá elkölteni vérrel és verejtékkel megkeresett fizetésünk. Az első benyomás ugyanis kiemelten nagy jelentőséggel bír, ennek pedig az is része, hogy az általunk forgalmazott terméket milyen minőségű, mennyire esztétikus megjelenésű termékcímkével tudjuk ellátni.

Ha a terméken található jelölés jó minőségben kerül nyomtatásra, minden olvasható rajta, és még a megjelenése is esztétikus, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a vásárlók felfigyelnek rá, és a kosarukba helyezik, mintha gyenge minőségű címkékkel dolgoznánk.

Az jó minőségű, esztétikus címke tehát hozzájárul a profit hatékonyan növeléséhez, amiből jól látható, hogy egyáltalán nem felesleges. Sőt!

Tartós címke – nagyobb megbízhatóság

A raktári és logisztikai munka, vagy az ipari tevékenységek során rendkívül nagy jelentőséggel bír az adminisztráció. Abban az esetben, ha raktárkészletünk, árucikkeink, vagy épp munkaeszközeink jelölésére gyenge minőségű címkéket használunk, nagy az esélye annak, hogy plusz munkát, vagy akár plusz költségeket is csinálunk magunknak. Hogy miért?

A gyenge alapanyagra készülő termékcímkék, vagy épp a feladatnak nem megfelelő nyomtatóval gyártott etikettek olyan végeredményt eredményeznek, melyek könnyen kopnak, szakadnak, rövid idő alatt olvashatatlanná válnak. A legtöbb ezek közül pedig teljesen alkalmatlan arra, hogy ipari körülmények közt is felhasználjuk őket.

Ez komoly problémát jelent, ugyanis a szigorú raktári adminisztráció során például előfordulhat, hogy egy gyenge minőségű vonalkód miatt egy árucikk nem kerül nyilvántartásba, és már kész is a baj.

Ezzel szemben a minőségi alapanyagok felhasználásával, a célnak megfelelő nyomtatón készült termékcímkék és etikettek nem csak könnyebben kezelhetők, de az idő vasfogának, valamint a raktári, esetleg ipari munka során tapasztalható, extrém körülményeknek is képesek hatékonyan ellenállni.

Ezáltal garantáltan nem kell attól tartanunk, hogy a hibás, gyenge minőségű címkék miatt felesleges pénzt dobnánk ki az ablakon!

Jól olvasható adatok – nincs több büntetés!

A termékcímke egyik legfontosabb feladata a vásárlók pontos tájékoztatása. Amennyiben az árucikkeinken található címkén az adatok hanyag tervezésből, vagy épp a rossz minőségű alapanyagokból fakadóan olvashatatlanná válnak, az sajnos mulasztásnak minősül. Ez pedig a termék jellegétől (is) függően komoly büntetéseket vonhat maga után.

Akadnak olyan iparágak, melyekben különösen nagy jelentőséggel bír, hogy az adott árucikkeken található címke minden esetben jól olvasható legyen, és minden lényeges adatot tartalmazzon. Ilyen például az egészségügy és a vegyipar, vagy épp az élelmiszeripar is, mely az előbbi kettővel ellentétben rengeteg kereskedőt és vásárlót egyaránt érint.

Az üzletek polcain található élelmiszerek címkézése során figyelnünk kell a megfelelő mennyiségű információ feltüntetésére, és arra is, hogy ezek az adatok jól olvashatóak legyenek.

Éppen ezért a címkék megtervezésén és kivitelezésén nem szabad spórolnunk, hiszen a hanyagság komoly büntetésekkel járhat, ami hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő.

Ha kevesebbet költene, bízza profikra!

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy egy igazán jó címkenyomtató és a hozzá tartozó alapanyagok folyamatos beszerzése elsőre komoly beruházásnak tűnhet. Ez a beruházás azonban, ahogyan fentebb is látható, rövid vagy hosszabb időn belül, de garantáltan megtérül.

Ettől függetlenül persze, ha úgy érzi, cégének nincs szüksége saját eszközök fenntartására, a termékeire kerülő címkék tervezését és kivitelezését az ár töredékéért profikra is bízhatja!

Legyen szó termékcímkéről, tekercses etikettről, színes vagy fekete-fehér megoldásról, mi ügyfeleink megrendelésére szinte bármilyen, különleges címkét elkészítünk. Elvárásaihoz igazodva megtaláljuk a legmegfelelőbb alapanyagokat, melyek segítségével vállaljuk az ön igényeihez és munkakörülményeihez passzoló, esztétikus és tartós címkék elkészítését!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés