Így válaszd ki a tökéletes mobil adatgyűjtőt

A tökéletes mobil adatgyűjtő kiválasztása céljainktól és vállalkozásunk jellegétől egyaránt függ. Akadnak azonban olyan tulajdonságok, melyek egy profi eszköz esetében nem hiányozhatnak a repertoárból.

Ebben a bejegyzésben négy olyan szempontot mutatunk be, melyek segítenek kiválasztani a számodra leginkább megfelelő mobil adatgyűjtő eszközt.

Kialakítás

Egy hordozható számítógép esetében fontos, hogy az eszköz minden körülmények közt ellenálljon az ütéseknek, komolyabb sérülés nélkül viselje az esetleges baleseteket.

Raktári vagy terepi használat során ugyanis előfordulhat, hogy elejtjük, valamihez hozzáütjük mobileszközünket, a gyenge műanyag borítás és az edzetlen kijelző pedig könnyedén törés, repedés áldozata lehet. Ezek cseréje egyáltalán nem olcsó mulatság, már persze abban az esetben, ha egyáltalán van lehetőség arra, hogy lecseréljük a sérült alkatrészeket.

Egyáltalán nem mindegy az sem, leendő mobileszközünket milyen környezetben, milyen körülmények között szeretnénk használni. Az extrém időjárási körülmények közt végzett terepi munka ugyanis jóval masszívabb kialakítás igényel, mint az egyszerű, bolti vagy raktári használat.

Ilyenkor nagyobb figyelmet kell fordítanunk mind a borítás, mind a képernyő kialakítására, és olyan eszközt kell választanunk, ami minden szempontból megfelelően strapabírónak tűnik ahhoz, hogy hosszabbtávon is elviselje a szélsőséges munkakörülményeket.

Biztonság

Napjaink egyik legfontosabb kérdése az adatbiztonság. Egyre több olyan esetről hallani ugyanis, melyben elszánt hackerek és kiberbűnözők személyes adatokkal, bizalmas információkkal élnek vissza.

Új mobileszközünk esetében fontos, hogy olyan operációs rendszerrel működjön, és olyan szoftverek fussanak rajta, melyek minden esetben megbízhatók, és száz százalékosan garantálják adataink mindenkori védelmét.

A teljes körű biztonság különösen fontos egy vállalkozás életében, hiszen cégvezetőként nem csak saját adatainkra, de munkavállalóink és cégünk bizalmas információinak biztonságára is fokozott figyelmet kell fordítanunk.

Élettartam

Az egyik legfontosabb szempont egy mobileszköz esetében az, hogy milyen hosszú ideig képes aktívan üzemelni töltés nélkül. A terepi és a raktári munka folyamán gyakorta előfordul, hogy nem található a közelünkben megfelelő áramforrás, így adatgyűjtőnket nem tudjuk feltölteni abban az esetben, ha akkumulátora épp egy fontos feladat közben adná meg magát.

Érdemes tehát olyan eszközt választanunk, melynek akkumulátora kibír legalább 12 óra aktív munkát, és mindig érdemes úgy útnak indulnunk, hogy egy plusz akksi vagy powerbank formájában van a táskánkban egy tartalék áramforrás.

Kompatibilitás

Új mobil adatgyűjtő vásárlása esetén fontos szempont, hogy az eszköz használható-e már meglévő munkaeszközeinkkel, hatékonyan összekapcsolható-e cégünk szoftveres rendszerével.

A vállalati adatgyűjtők nagy része Android operációs rendszerrel működik, és a legtöbb raktárkezelő szoftverrel kompatibilissé tehető. Ezen kívül a WI-FI és Bluetooth elérési lehetőségeknek köszönhetően bármilyen egyéb, hasonló képességekkel bíró eszközzel könnyedén összekapcsolhatók.

Az Androidos kezelőfelület ráadásul könnyedén és gyorsan frissíthető, naprakészen tartható, ezáltal egy prémium adatgyűjtő megvásárlása hosszú évekre szóló befektetést jelent. Ilyen esetekben a gyártó folyamatosan biztosítja a szükséges frissítéseket, és nekünk nincs más dolgunk, mint odafigyelni arra, hogy eszközeink mindig használatra készek legyenek.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés