Ipari vagy fogyasztói mobil adatgyűjtő? – melyik a leginkább alkalmas a vállalkozásom számára?

Ipari vagy fogyasztói mobil adatgyűjtő? – melyik a leginkább alkalmas a vállalkozásom számára?

Mivel a mobil technológia piaca egyre nagyobb, így a vállalkozások is egyre több olyan eszköz közül választhatnak, melyek támogatják őket a mindennapi feladatok elvégzésében. Különféle operációs rendszerek, funkciók és árkategóriák állnak rendelkezésre, a túlkínálatnak köszönhetően azonban a választás egyre nehezebb.

Éppen ezért fontos, hogy egy lényeges kérdést már azelőtt meg tudjunk válaszolni, hogy belemerülnénk az eszközök közt válogatásba: egyszerű fogyasztói mobileszközre vagy komolyabb, robusztus, ipari kategóriájú készülékre van szükségünk?

Ezek a szempontok fontosak a cégeknek, ha mobil adatgyűjtőről van szó

Ha új mobileszköz vásárlására kerül a sor, nehéz olyan készüléket találni, ami univerzálisan jó döntés lehet bárki számára. Minden vállalkozás igényei eltérőek lehetnek ugyanis. A helyes választás nagymértékben függ az egyes szervezetek sajátos munkafolyamataitól, a felhasználási környezettől, a preferenciáktól és a költségvetéstől.

Egy korábbi, a Panasonic által végzett tanulmányból tudhatjuk azonban, mely tulajdonságok a leginkább lényegesek. A felmérés alapján ezek nem mások, mint a megbízhatóság és a folyamatos üzemeltethetőség. A megkérdezettek 43%-a emelte ki, hogy egy mobileszköz esetében fontos az állandó kapcsolat lehetősége és a nap 24 órájában történő elérhetőség, míg 41% arra is kitért, hogy az eszköz alacsony szervizigényű, megbízható legyen.

A különböző mértékű, hosszabb-rövidebb meghibásodások ugyanis nem csak extra költségekkel, de a termelékenység komoly csökkenésével is járhatnak.

A legfontosabb tényező: a környezet

Mobil adatgyűjtőnk kiválasztása előtt fel kell tennünk magunknak a legfontosabb kérdést: milyen környezetben, milyen munkakörülmények mellett szeretnénk használni új eszközünket?

A raktárakban, gyárakban és terepen használt készülékek szempontjából fontos, hogy a hétköznapitól eltérő körülmények közt is megállják a helyüket. Legyen szó akár porról, magas hőről, páratartalomról, vagy egyszerűen az ütésekkel és kopással szembeni kiszolgáltatottságról.

A fogyasztói eszközökkel ellentétben a robusztus, ipari eszközöket kifejezetten úgy tervezték, hogy még akkor is működjenek, ha több méter magasról ejtjük le őket, vagy a nap 24 órájában folyamatos terhelésnek vannak kitéve.

Alkalmazkodás a különleges igényekhez

Ha dolgozóinknak a hatékony munka érdekében speciális eszközkonfigurációra és folyamatos frissítésekre van szükségük, szintén érdemes a lakossági megoldás helyett ipari mobileszközt választanunk.

A legtöbb modern készülék ma Android operációs rendszert használ, így nem csak egyszerűen kezelhető, de folyamatosan napra készen tartható. Ezen kívül lehetővé teszi azt, hogy a cégek igényeiknek megfelelően konfigurálhassák készüléket a hatékony és produktív munka érdekében.

A megbízhatóság nem csak az időtállóságban nyilvánul meg

Napjaink egyik legfontosabb kérdése az adatvédelem. Nem véletlenül, hiszen az internet térnyerésének köszönhetően a hackerek egyre könnyebben törhetik fel eszközeinket és egyre könnyebben élhetnek vissza a bizalmas információkkal.

A fogyasztói mobilkészülékek sajnos a vírusokra is érzékenyebbek, és több, célirányos támadás is éri őket. éppen ezért, ha munka céljából használjuk őket, nem csak vállalati titkokat, de munkavállalóink személyes adatait is nagyobb fenyegetésnek tesszük ki, mint ha kifejezetten professzionális, ipari megoldások mellett döntünk.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés