Mit kell tudnia egy mobil adatgyűjtőnek a hatékony munka érdekében?

A kiskereskedelemben és a raktározásban a mobileszközök használata egyre inkább elterjedtnek számít. A hordozható számítógépek segítenek abban, hogy a dolgozók produktívabban láthassák el munkaköri feladataikat és hatékonyabban segíthessék a vásárlókat, ügyfeleket.

Ennek ellenére sokan nem elégedettek saját eszközeikkel, ami nem minden esetben alaptalan.

Az olcsó, megbízhatatlan mobileszközök sokszor jobban hátráltathatják a munkát, mint amennyire elősegítenék a produktivitás növekedését. Gyakorta meghibásodnak, többször kell őket szervizeltetni, és tudásukat tekintve is gyengébbek a megbízható gyártók eszközeinél.

Most megmutatjuk, mik azok a minimum követelmények, melyeknek a hatékony, problémamentes munka érdekében egy hordozható eszköznek meg kell felelnie.

Multi-funkcionalitás

Egy jó mobileszköz legfőbb célja, hogy egyszerűsítse munkafolyamatainkat, így több, korábban használt készülék feladatát is képes legyen hatékonyan ellátni. Egyszerre lehet vonalkód olvasó, címkenyomtató, navigációs berendezés, vagy épp telekommunikációs eszköz.

Ez hozzájárul ahhoz, hogy munkánkat hatékonyabban és gördülékenyebben végezzük, és ahhoz is, hogy ezáltal növeljük a cég produktivitását. Főként azért, mert egyetlen technológia segítségével elvégezhetővé válnak azok a feladatok, melyekre korábban csak több, kevésbé fejlett és effektív eszköz bevetésével volt lehetőségünk.

És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fenntartási költségek is drasztikusan csökkenthetők, hiszen többé nem kell több, külön eszköz szervizelésére gondot fordítanunk.

Frissíthetőség

Az igazán jó mobileszköz egyik alapvető ismérve, hogy operációs rendszere és szoftveres megoldásai minden esetben könnyen frissíthetők és naprakésszé tehetők. A legtöbb hordozható adatgyűjtő ma már Android rendszerrel működik, melynek legnagyobb előnye a rugalmassága és a kompatibilitása.

Abban az esetben, ha mobileszközünkön elavult szoftvereket futtatunk, a munka lényegesen lassabbá válik, növekszik a lehetséges hibák száma, és jelentősen csökken a produktivitás.

A nem megfelelő operációs rendszer pedig biztonsági frissítések hiányában akár az egész munkahelyi rendszerünket, bizalmas és értékes adatainkat is veszélybe sodorhatja.

Egyszerű kezelhetőség

Sok kisvállalkozás idegenkedik az új, modern technológiák munka során történő bevezetésétől. Legtöbben attól félnek, hogy a mobileszközök használata túl sok gyakorlatot igényel, és a dolgozóknak külön oktatásra lenne szüksége ahhoz, hogy az új megoldásokhoz hatékonyan alkalmazkodjanak.

A legjobb gyártók prémium mobileszközeit azonban olyan egyszerű kezelni, akárcsak egy pofon. Ha valakinek volt már a kezében okostelefon, akkor pillanatok alatt megbirkózik egy mobil adatgyűjtő használatával, és a funkciók kiismerése után jóval gyorsabban és hibáktól mentesen végezheti a munkáját.

Masszív kialakítás

A mobil adatgyűjtőket sokan használják olyan körülmények közt, ahol fontos, hogy ellenállóak legyenek a sérülésekkel ütésekkel és szennyeződésekkel szemben.

Egy raktárban, gyárban, vagy egyéb, ipari körülmények között egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű eszközre bízunk egy fontos feladatot, így az olcsó, lakossági használatra tervezett mobileszközöket ilyen jellegű munka során érdemes kerülni, és az extrém terhelést és különleges körülményeket is jól viselő, masszív kialakítású alternatívát választani,

Miért ne a legolcsóbbat válasszuk?

Sok olyan mobileszköz akad a piacon, mely látszólag jól használható, olcsó alternatívát kínál a munkavégzéshez. Ezek legtöbbje azonban sem hardveres, sem szoftveres teljesítményüket, sem pedig kialakításukat tekintve nem megfelelő a mindennapos igénybevételre.

Általánosságban elmondható, hogy az olcsó kézi adatgyűjtők kevésbé masszív kialakításúak, teljesítményüket tekintve gyengébbek, és sokkal gyakrabban szorulnak szervizelésre, mint az olyan, megbízható gyártók eszközei, mint a webshopunkban is elérhető Zebra, Datalogic, illetve Honeywell.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés