1 értékelés
ZT41042-T0E0000Z
5+ munkanap
Standard garancia: 12 hónap

Zebra ZT410 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, EPL, ZPLII, USB, RS232, 10/100 Ethernet, Bluetooth 2.1, USB Host, RTC

335 300 Ft
( Eredeti ár: 606 933 Ft , Bruttó ár: 425 831 Ft)

3-5 munkanap

Kompatibilitás

Android
 
IOS és macOS
 
LinkOS
 
Windows
 

Interfész

Bluetooth
 
Ethernet - Hálózati port
 
RS232 - Soros port
 
USB - Univerzális port
 
USB host
 

Tekercs átmérő

Címke belső átmérő 76 mm
 

Festékszalag paraméterek

Cséve szélesség
999 mm
Max. TTR hossz
450 m
Max. TTR szélessége
110 mm
Min. TTR szélessége
50 db
Szalag rendezés
Középre
Tekercsátmérő
200 mm
Tekercselés
Out

Nyomtatási mód

Direkt termál nyomtatás
 
Fej típusa
Flat
Felbontás
203 dpi
Médiaszenzor
Állítható
Reflektív
 
Termál transzfer nyomtatás
 
Transzmisszív
 

Garanciális adatok

Garancia
12 hónap
Garancia nyomtatófej
6 hónap

Kijelző

Kijelző leírás
Kijelző típusa
Grafikus

Címke paraméterek

Max. tekercs átmérő
81,3 mm
Max. címke magasság
3988 mm
Max. címke szélesség
114 mm
Max. címke vastagság
0,25 µ
Max. nyomtatási hosszúság
3988 mm
Max. nyomtatási sebesség
356 mm/sec
Max. nyomtatási szélesség
104 mm
Min. címke magasság
12,7 mm
Min. címke szélesség
25,4 mm
Min. címke vastagság
0,058 µ
Napi nyomtatási mennyiség
30000 db

Extra opció

NFC technológia
 
RTC - Real time clock
 

Méret

Nyomtató magassága
324 mm
Nyomtató mélysége
495 mm
Nyomtató szélessége
269 mm

Zebra ZT410 ipari tekercses címkenyomtató

A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatásban szerzett tapasztalatai alapján a ZT410 ipari nyomtatóval új követelményeket állított fel a felhasználóbarát felület és a megfizethetőség érdekében.

A Zebra ZT410 címkenyomtató színe fekete és habár nem gyakorol hatást a készülék teljesítményére vagy funkcióira, mégis fontos lehet. Ha az irodában lévő többi eszköz színével azonos színű címkenyomtatót választunk, akkor az összhangban lesz a többi eszközzel, így egységes lesz az iroda berendezése, ami több szempontból is előnyös.

Egyrészt a professzionalizmus látszatát kelti. Képzelj csak el egy irodát, ahol minden szekrény és nyomtató más-más színű. Nem az lenne az első gondolatom, hogy ebben a helyiségben minden rendben megy. Másrészt pedig az egységes megjelenés a dolgozókban is harmóniát teremt. A harmóniában lévő dolgozó pedig sokkal nyugodtabb és hatékonyabban dolgozik.

A Zebra ZT410 címkenyomtató magassága 324 mm, mélysége 495 mm, a szélessége pedig 269 mm. A nyomtató kiválasztásánál szükséges tudni, hogy hol szeretnénk elhelyezni azt, hiszen ha túl nagy címkenyomtatót választunk, akkor nem biztos, hogy elfér ott, ahova szánjuk azt. Kisebb címkenyomtatóknál előfordulhat, hogy mondjuk egy íróasztal egyik polcára szeretnénk rakni azt. Ilyenkor előzetesen bizonyosodjunk meg arról, hogy a választott nyomtató befér-e oda. A nagyobb nyomtatóknál pedig – ha mondjuk az íróasztalon szeretnénk használni – túl sok helyet foglalhat el, így akadályozhatja a többi munkafolyamatot.


A ZT410 címke nyomtatási képességei

A Zebra ipari címkenyomtatók jól ismertek a tartósságukról, a gyors nyomtatási sebességről (356 mm/másodperc). Ezeket a hosszú élettartam és páratlan megbízhatóság jellemzi. A ZT41042-T0E0000Z cikkszámú nyomtató, a már évtizedek óta bevált flat nyomatátviteli technológiát használja a címkék előállításához. A ZT410 épít a több 10 éves tapasztalatra és hagyományra, a legfejlettebb, legátfogóbb jellemzőkkel Zebra nyomtatósorozat kínálatában. A Zebra címke nyomtatók a legnagyobb ígénybevételhez igazodnak ipari körülmények között. Gyakorlatilag kiküszöbölik a nyomtatóhiba által okozott kiesési időt.

A Zebra ZT410 transzmisszív módon végzi a címkék nyomtatását, mely lényege, hogy a címke hátulról van megvilágítva, így az aktív szegmensek láthatóvá válnak. Ez azért fontos, mert a nyomtató így tudja érzékelni a címkék közötti réseket. Mikor lehet hasznos a transzmisszív nyomtatási mód? Ez a technológia olyan környezetben lehet hasznos, ahol rosszak a fényviszonyok, mint például egy ablaktalan, zárt helyiségben, vagy akár egy raktár sötétebb helyiségében.

A Zebra ZT410 címkenyomtató flat típusú nyomtatófejjel rendelkezik, mely a nyomtatás alatt folyamatosan érintkezik a szalaggal. Nagy előnye, hogy magasabb DPI nyomtatására képes, mint más típusú nyomtatófejek, viszont lassabban nyomtat.


A Zebra ZT410 címkenyomtató a termál transzfer nyomtatási módszert alkalmazza, mely a nyomtatás során a címke és a nyomtatófej között egy festékszalag fut, amelyről hő hatására kerül át a szöveg vagy ábra a címkére.

A termál transzfer nyomtatás előnyei:

 • sokáig olvasható marad a címke
 • különböző felületekre is lehet nyomtatni (papír, műanyag, textil)
 • a festékszalag és a címke együtt fogy (termó címke esetén csak a címke)

A termál transzfer nyomtatás során a gépben nem csak a címkét kell pótolni, hanem papír vagy műanyag alapanyag esetén a festékszalagot is kell benne cserélni. 


Milyen festékszalag használható a ZT410 nyomtatóba?

Csendes, megbízható működés és intuitív kialakítás teszi a ZT410 nyomtatót a legkülönbözőbb iparágakban a legmegfelelőbb címke nyomtatójává. A ZT41042-T0E0000Z cikkszámú nyomtató, 12,7 mm (0,5 hüvelyk) belső tekercsátmérő konfigurációban kapható. A nyomtató akár 110 mm széles és 450 méter hosszú festékszalagot is támogat, és akár a már kialakított nyomtatási környezetbe illeszkedhet a Zebra firmware-nek köszönhetően. A 12,7 mm (0,5 hüvelyk) konfiguráció kompatibilis a 450 méteres festékszalag hosszúsággal. A hosszabb, nagyobb kiszerelésű festékszalagok támogatása miatt az állásidő csökken. A festékszalagok akár más tekercses címke nyomtatókkal is megoszthatók, hogy még nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot biztosítsanak.

A szalag rendezés a címkenyomtatók esetében lehet bal, közép illetve jobb. Ezt azt jelenti, hogy a cséve melyik területén helyezkedik el a szalag. Előfordul ugyanis, hogy olyan cséve fér csak egy gépbe, ami szélesebb mint maga a festékszalag, ami a csévére fel van tekerve. A ZT41042-T0E0000Z cikkszámú eszköz kiépítése középre rendezett a festékszalag szempontjából.

A cséve szélessége 999 mm. Arra kell figyelni vásárlásnál, hogy maximum olyan szélességű címkét vásároljunk, amekkora kezelésére a Zebra ZT410 címkenyomtató képes, a szélesebb papír ugyanis nem fog beférni a gépbe.


Beépített interfészekkel kapcsolódhat

Maximálisan 5 port van beépítve: USB, USB host, soros (RS232), Ethernet, Bluetooth. A felhasználó által könnyedén telepíthető USB-port kábellel a ZT410 tekercses nyomtató. Egyszerűen, bármilyen környezetbe illeszthető. Az adatátvitel ezáltal egyszerűbb és gyorsabb lesz, a munkára és a nyomtatásra szánt idő rövidül.

A Zebra ZT410 címkenyomtató RS232 soros porttal is el van látva, ami egy régóta használt, távközlésben használatos adatátviteli szabvány. A soros port egy széles körben elterjedt szabvány, mely a számítógépeknél a mai napig használt – igaz egyre kisebb a jelentősége. A soros porttal ellátott Zebra ZT410 nyomtatót így ezen a porton keresztül is csatlakoztatni tudod a számítógéphez, ami akkor lehet egy jó megoldás, ha régebbi típusú gépről van szó, aminek az alaplapján még nincsen mondjuk USB, vagy Ethernet port.

Az Ethernet hálózati port az a csatlakozó, ahova az internet kábelt tudjuk csatlakoztatni. Ez a legegyszerűbb és a legmegbízhatóbb módja annak, a címkenyomtatót a hálózathoz csatlakoztassuk.

Mik az előnyei a Ethernet portnak?

 • megbízható és stabil kapcsolat
 • magas sávszélesség

A Zebra ZT410 címkenyomtatóba akkor éri meg Ethernet porton keresztül csatlakoztatni az internetet, ha a nyomtatónak megvan a fix helye és könnyen elvezethető oda a kábel. Érdemes figyelni a kábelezésnél, hogy az ne akadályozza a munkavégzést, hiszen balesetet is okozhat. A kábel sérülékeny lehet, úgy kell tehát elvezetni, hogy ne érjék különböző hatások (munkagépek, dolgozók rálépnek, túl alacsony vagy magas hőmérséklet).

A Bluetooth interfész jó, mert vezeték nélküli. A Zebra ZT410 címkenyomtató egy raktárban vagy irodában kifejezetten hasznos lehet, hiszen ha így csatlakoztatjuk a nyomtatót a hálózathoz, nem kell a kábeleket kerülgetni. Könnyebbé teszi a munkavégzést.

Arra azonban figyelni kell, hogy a Bluetooth hatótávolsága korlátozott, így nem lehet nagy távolságokból használni. Időnként a kapcsolat meg is szakadhat, ha a két eszköz eltávolodik egymástól, így csak olyan munkafolyamatokhoz érdemes ezt a csatlakozási módot használni, ahol ez nem okoz nagy gondot. A Bluetooth hálózatokat célszerűbb kisebb helyiségekben létrehozni, mondjuk egy irodában vagy egy szobában, ahol kisebb az esélye annak, hogy a kapcsolat megszakad a túl nagy távolság miatt.

Az USB a legelterjedtebb számítógépes csatlakozó, aminek számos előnye van:

 • minden modern operációs rendszer támogatja
 • gyors adatátvitel
 • egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható

Az univerzális USB port egy olyan USB csatlakozó, ahova több USB eszköz is csatlakoztatható, hiszen több aljzat is van a portba építve. Kifejezetten akkor lehet hasznos, ha a címkenyomtatóra több eszközt is szeretnénk egyszerre csatlakoztatni. Egy irodában vagy raktárban akár több számítógépet is lehet például egy címkenyomtatóra csatlakoztatni, így több gépről is lehet végezni a nyomtatást anélkül, hogy várni kellene arra a gépre, ami csatlakoztatva van a nyomtatóhoz.


Zebra ZT410 nyomtató operációs rendszer kompatibilitás

A Windows egy mindenki számára jól ismert operációs rendszer, amely több évtizedes múlttal rendelkezik. 

A Windows operációs rendszert támogató címkenyomtatók előnyei a következők:

 • Stabil rendszer
 • Mindenki számára ismerős kezelőfelület
 • Felhasználóbarát 

A Windows a legelterjedtebb és legismertebb operációs rendszer nemcsak Magyarországon, hanem Európa szerte. Ma már az elektronikai eszközök nagy része képes a Windows rendszerrel együtt dolgozni. A Zebra címkenyomtatók tekintetében is a legtöbb modell kompatibilis a Windows operációs rendszerrel, így ahol ezt a rendszert használják, ott lényegében szinte az összes ZT410 címkenyomtató használható.

Az iOS és macOS az Apple által fejlesztett operációs rendszerek. Mindkettő az Apple saját tervezésű eszközeihez, az iPhone-hoz és az Apple számítógépekhez fejlesztette az Apple.

Az Apple operációs rendszerek előnyei:

 • Gyors, gördülékeny működés
 • Egyszerű kezelőfelület
 • Stabil, zárt rendszer

Az iOS-szel és a macOS-szel együttműködő Zebra címkenyomtatók jó szolgálatot nyújtanak olyan irodákban vagy raktárakban, ahol Apple termékeket is használnak a dolgozók. A ZT410 nyomtatókra ugyanis csatlakoztatni lehet az iOS és macOS operációs rendszerrel működő eszközöket is.

Az Android a legismertebb operációs rendszer, amit érintőkijelzős eszközök kezelésére tervezett és hozott létre a Google. 

Az Android előnyei:

 • Személyre szabható felület
 • Nyílt forráskód, felhasználók által is alakítható 
 • Felhasználóbarát környezet

Az Android kompatibilis a ZT410 címkenyomtatókkal, segítségével olyan eszközöket is csatlakoztathatunk a nyomtatóhoz, amik ugyan csak az Android operációs rendszert használják.

A ZT410 támogatja a Zebra Link-OS-t, ami  a Zebra saját fejlesztésű nyomtató operációs rendszere, melyet a Zebra nyomtatókhoz és címkenyomtatókhoz terveztek. Beépített alkalmazásokkal és segédprogramokkal a LinkOS egy egy könnyen kezelhető, egyszerűen üzembe helyezhető rendszer. Ezzel az operációs rendszerrel a címkenyomtatás gördülékeny és problémamentes. A LinkOS zavartalan működéséhez elengedhetetlen a folyamatos frissítés, tehát a címkenyomtatókon rendszeresen ellenőrizni kell, hogy a megfelelő frissítések telepítve legyenek az eszközre.

Az NFC technológia úgy vált a mindennapjaink részévé, hogy nem is tudunk róla. Az NFC (Near field communication) egy 40-60 mm távolságig működő, gyors és biztonságos adatátviteli módszer. Hogy hol találkozunk ilyennel a mindennapokban? A bankkártyákkal történő érintéses fizetés – amikor nem dugjuk be a kártyát a terminálba – az NFC technológia egyik legelső felhasználási módja, ami azóta is osztatlan sikert arat. 

Az NFC technológia előnyei:

 • nagyon alacsony energiaigény (passzív chipeket használ)
 • nincs szükség vonalkódra sem
 • automatikus adatátvitel

Az NFC technológia azonban sokkal többre hivatott a bankkártyás fizetések megkönnyítésénél. A raktárakban a polcokon elhelyezett áru mennyisége és helyzete is könnyebben azonosítható egy NFC rendszer kiépítésével, ami az adminisztrációs folyamatokat is megkönnyíti. Segítségével a raktárak készlete gyorsabban és pontosabban kezelhető, ellenőrizhető. Egy raktárban a termékek rendezettsége és átláthatósága óriási hatást gyakorol a dolgozók teljesítményére, ezáltal a vállalkozás sikerességének kulcsa.


Az RTC (Real time clock) azért nagy előnye a ZT41042-T0E0000Z cikkszámú nyomtatónak, mert ennek a funkciónak köszönhetően rendelkezik egy saját, belső órával, így nincs szüksége a számítógépre ahhoz, hogy a valós időt és dátumot nyomtassa a címkére. 

Bár a Zebra gyártó saját kellékanyagaival optimális nyomtatást kínál az ZT410 eszközhöz, állítható média-érzékelőjével lehetséges gyakorlatilag az összes gyártó bármilyen tekercses címkéjének nyomtatása 104 mm szélességig.

A Zebra ZT410 felbontása 203 DPI (dot per inch) ami azt jelzi, hogy 1 inch területen hány darab festékpont (dot) helyezkedik el. Mit jelent a magasabb DPI a Zebra készülékek esetében?

Minél magasabb a DPI, annál több pont helyezkedik egy 1 inch területen, így a magasabb DPI szám jobb minőségű felbontást jelent a nyomtatónál. A jobb felbontást pedig jobb képminőséget jelent. A jobb képminőség olvashatóbbá és szebbé teszi a kinyomtatott címkét, ami jótékony hatást gyakorol az eladni kívánt termék megjelenésére. A 203 dpi-s nyomtatási felbontással több felhasználási terület is alkalmazható. Akár 4 pontos betűméret is nyomtatható. A kiemelkedő képminőség lehetővé teszi a kis 2 dimenziós vonalkóddal vagy grafikákkal ellátott címkék nyomtatását, például logó, piktogram vagy ikon-ok.

A por és egyéb részecskék elleni védelem rendkívül fontos egy címkenyomtató esetében. A Zebra ZT410 címkenyomtató IP védettséggel van ellátva. Ezeket az eszközöket sokszor használjuk poros helyiségekben, ahol elkerülhetetlen az, hogy szennyeződés érje a címkenyomtatót. A címkenyomtató belsejében a felgyülemlett por gátolhatja az alkatrészek zavartalan működését, ami a nyomtató hibás működéséhez vagy akár teljes leállásához vezethet.

Az IP-védettség (International Protection Marking) a műszaki berendezések áramköreit és belső alkatrészeit védő burkolat környezeti behatások elleni védettségét jelöli. Egy elektronikai eszköz IP besorolása általában két számjegyből áll. Az első szám jelöli a por és más egyéb részecskék elleni védelem szintjét, a második szám pedig a vízállóság szintjét mutatja. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent.

A Zebra ZT410 rendelkezik Flash memóriával, melynek mérete 0.512 MB. Ez a típusú memória egy megmaradó, nem felejtő memória, ami gyors olvasási- és hozzáférési sebességet biztosít. De mit is jelent a nem felejtő memória Zebra termékek esetében?

A nem felejtő memória lényege, hogy a készülék (ZT41042-T0E0000Z) kikapcsolása során sem ürül ki a memória, hiszen a Flash (0.512 MB) memóriának nincs szükséges egyéni áramellátásra az adattároláshoz. Minél nagyobb a Flash memória, annál több fontos adatot tud ebben a memóriában tárolni az eszköz. A Flash memória nem tartalmaz mozgó alkatrészt, aminek köszönhetően jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak, mint például a rázkódás vagy az egyéb tárggyal való ütközés. 

A ZT410 belső memóriájának mérete 256 MB, A RAM (Random Access Memory) egy tetszőleges hozzáférésű, írható-olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a végrehajtandó feladatokat illetve a feldolgozásra váró adatokat is. Minél több egy eszköz RAM-ja, annál több ilyen művelet tárolására illetve végrehajtására képes. Meddig tárolja a RAM az adatokat a Zebra ZT410 termékek esetében?

A RAM – a Flash memóriával ellentétben – csak addig tárolja az adatokat, amíg a készülék áram alatt van. Ha például a címkenyomtatón beállítunk három különböző programot, a nyomtató leállítása után eltűnnek ezek a beállítások. Így ha nem mentettük el őket mondjuk egy másik memóriába (Flash), akkor újra be kell majd állítani őket. A RAM egyébként egy sokkal gyorsabb memória, így az ezen tárolt adatok és információk elérése sokkal gyorsabb mint például a merevlemezről való beolvasás. Épp ezért szokták a RAM-ot a processzor (CPU) legjobb segítségének nevezni.


Hasonlóan hangzik, de mégsem ugyanaz: mi a különbség a RAM és a ROM között?


A Zebra különböző megoldásokat is kínál a garanciákat tekintve

A Zebra ZT410 címkenyomtatóra a gyártó 12 hónap standard, minden vásárláshoz járó garanciát vállal, melyhez opciónálisan kiválasztható az az ajánlat, ami a legjobban illeszkedik a vállalat költségvetéséhez és üzleti igényeihez. Ezt garancia kiterjesztésnek hívjuk, melyről bővebben az alábbi hivatkozáson olvashat.

A nyomtatófejére külön 6 hónap garancia van, melyre extra vagy rejtett költség nem kerül felszámolásra.

Növelje a nyomtató rendelkezésre állási idejét, és csökkentse a termelésből kiesett időt, az előre nem tervezett javítási költségeket a Zebra® szolgáltatási szerződés kiválasztásával. A megállapodás biztosítja Önnek, hogy képzett Zebra technikusok nézik át nyomtatója gyári specifikációit és végzik a karbantartást, javítási munkákat. Költséghatékony megoldást jelent. Előre tervezhető kiadás és akár része is lehet az éves költségvetésének. A Zebra különböző kondíciók szerint kínál megoldásokat. Önnek csak választania kell, hogy melyik illeszkedik leginkább a költségvetéséhez és az üzleti igényeihez.

A címkenyomtató ZT41042-T0E0000Z cikkszámú modell csomagjában az alábbiak találhatóak:
Zebra ZT410 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, EPL, ZPLII, USB, RS232, 10/100 Ethernet, Bluetooth 2.1, USB Host, RTC

Segítségre van szüksége a tekercses címkenyomtató kiválasztásához?
Olvassa el Címke nyomtató vásárlási útmutatónkat vagy keressen bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.
Betöltés
×

Nyomtatási mód

Tekercs átmérő

Interfész

Kompatibilitás

Extra opció

 • 335 300 Ft 606 933 Ft
  (1)
  ZT41042-T0E0000Z
  5+ munkanap

  Zebra ZT410 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, EPL, ZPLII, USB, RS232, 10/100 Ethernet, Bluetooth 2.1, USB Host, RTC

 • 354 900 Ft
  (0)
  ZT41142-T0E0000Z
  5+ munkanap

  Zebra ZT410 (TT) címkenyomtató, 203 dpi, EPL, ZPLII, USB, RS232, 10/100 Ethernet, Bluetooth 2.1, USB Host, RTC

 • 445 700 Ft
  (0)
  ZT41043-T0E0000Z
  5+ munkanap

  Zebra ZT410 (TT) címkenyomtató, 300 dpi, EPL, ZPLII, USB, RS232, 10/100 Ethernet, Bluetooth 2.1, USB Host, RTC

 • 445 700 Ft
  (0)
  ZT41143-T0E0000Z
  5+ munkanap

  Zebra ZT410 (TT) címkenyomtató, 300 dpi, EPL, ZPLII, USB, RS232, 10/100 Ethernet, Bluetooth 2.1, USB Host, RTC