Ezek elé a kihívások elé állítja 2020 a kereskedőket

Ezek elé a kihívások elé állítja 2020 a kereskedőket

A kétezer-tízes évek az okostechnológia elterjedésének és fejlődésének időszaka volt. Rengeteg újdonságot hozott magával az évtized, és egyik oldalról könnyebbé, egy másik szempontból pedig nehezebbé tette a kereskedők munkáját.

Az új eszközökkel egyszerűbb és gyorsabb lett a munka, és kevesebbet kell aggódnunk a lehetséges hibák miatt. Másfelől azonban a folyamatosan változó trendekhez nem egyszerű felzárkózni, és ha szeretnénk kihozni vállalkozásunkból a maximumot, folyamatosan képben kell lennünk a legújabb megoldásokat és lehetőségeket illetően.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a dolgokat, melyek az előttünk álló év meghatározó tényezői lehetnek, ha szeretnénk lépést tartani a szakmai modernizációval.

Egyre fontosabbá válik a tervezés

A legtöbb kereskedő egyetért abban, hogy a produktivitás növelése és a hatékonyság érdekében fontos a modernizáció. Sokan azonban nem tudják, hogyan, milyen eszközök cseréjével érdemes nekivágni a folyamatnak.

Legyen szó akár az üzleten, akár a raktárban zajló folyamatok automatizálásáról, érdemes mindig előre tervezni, és olyan eszközöket választani a feladatra, melyek hosszútávon is jó szolgálatot tesznek.

A modern okoseszközök két nagy előnnyel is rendelkeznek. Az egyik, hogy multi-funkcionalitásuknak köszönhetően egy kütyü több feladat ellátására is alkalmas. A másik, hogy a legtöbb kézi adatgyűjtő és modern munkaeszköz Android operációs rendszerrel működik, mely lehetővé teszi, hogy mindig a legújabb elvárásoknak megfelelően, a legfrissebb szoftverekkel dolgozhassunk.

Felvenni a harcot az e-kereskedelemmel

Az elmúlt évtizedben egyre népszerűbbé váltak a webáruházak, és egyre többen döntenek a hagyományos vásárlás helyett az online alternatíva mellett. Nem véletlenül, hiszen digitális kosarunkba anélkül pakolhatjuk be a szükséges árucikkeket, hogy otthonunk kényelmét akár egy percre is el kellene hagynunk.

Az e-kereskedelem fellendülése a kényelmen kívül persze az egyre gyorsabb és precízebb szállításnak is köszönhető, mely mögött szintén az okostechnológia rohamos fejlődése áll. Ezekkel az előnyökkel kell felvennie a versenyt annak, aki a 2020-as években szeretne saját boltot nyitni és hatékonyan üzemeltetni azt.

Annak érdekében, hogy képesek legyünk ringbe szállni a webáruházakkal, egyre fontosabb feladatnak számít a tökéletes vásárlói élmény megteremtése, mely leginkább a gyors kiszolgáláson, valamint a munkafolyamatok optimalizálásán múlik.

Persze már a mögöttünk hagyott évtizedben is rendkívül sokat számított az interaktivitás és a mobileszközök munkafolyamatok során történő integrálása. Ám nagy valószínűséggel ez 2020-tól még számottevőbbé válik.

A gyors és hatékony munka mellett nagy hangsúlyt kaphat továbbá a perszonalizáció is, mely leginkább a személyre szabott ajánlatokra, akciókra, és hűségprogramokra építhető.

Modernizálni a raktározás folyamatát

Ha saját boltot üzemeltetünk, a raktár tulajdonképpen afféle hátországnak számít. Ha nem működik megfelelően, az egész munkafolyamat instabillá válik. Nem tudjuk ellátni vevőinket a számukra szükséges árucikkekkel, ilyen módon pedig pénzüket és bizalmukat egyaránt elveszíthetjük.

A hibák minimalizálása és a raktári munkafolyamatok felgyorsítása éppen ezért elkerülhetetlen feladat, melynek megoldása az adminisztráció modernizálásával kezdődik. Erre pedig továbbra is a hagyományos, vonalkódos megoldás, valamint az RFID rendszerek használata jelenti a legjobb, leghatékonyabb módszert.

Alapvető kelléknek számítanak tehát a nagy hatótávolságú vonalkód olvasók, valamint a mobil adatgyűjtők, melyek használatával az adminisztrációs munka nem csak gyorsabbá és egyszerűbbé, de biztonságosabbá is válik.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés