A vonalkódókról
Hogyan működik a vonalkód?

A vonalkód lényegében egy olyan módszert jelent, amely az adatokat olyan vizuális mintán kódolja, amelyet a gép képes olvasni. A fekete-fehér sávok (elemek) kombinációja különböző szöveges karaktereket jelent, amelyek az adott vonalkód-típushoz tartozó algoritmust követik. Ha megváltoztatja az elemek sorrendjét, más szöveget kap. A vonalkód-olvasó leolvassa ezt a fekete-fehér mintát, amelyet ezután egy olyan szövegsorba alakít át, amelyet a számítógép megért.

Az áru ára a vonalkódban?

A vonalkód bármilyen formázott szöveges információt tartalmazhat, de a termékcímkéknél az általában nem kódolják bele az árat. A vonalkód jelzi, hogy melyik termékről van szó, majd ehhez kapcsolódó árazási információkat lekérdezi a POS szoftver vagy adatbázis.

Mi az 1D (lineáris) vonalkód? Mi a 2D vonalkód?

Az 1D (lineáris) kód a tipikus "fogazott kerítés" stílusú vonalkód, amelyet az emberek legjobban ismernek. Az 1D-kódoknak több változata létezik, és néhányan csak számokat kódolnak vele, míg mások bármilyen karaktert kódolhatnak. A kódban szereplő összes információ vízszintesen, balról jobbra van rendezve. Ezeket a kódokat bármilyen típusú vonalkód-olvasó leolvashatja. A 2D vonalkódok egy kicsit bonyolultabbak, mivel az információkat vertikálisan és vízszintesen rendezik. Ez lehetővé teszi a 2D kódok számára, hogy sokkal több információt tároljanak, és kevesebb helyet foglaljanak el, mint egy 1D kód. A 2D kódok megkövetelik, hogy a vonalkód-olvasó megfelelően olvassa le a tartalmukat.

Hány karakter férhet el egy vonalkódban?

Az adott vonalkód típusától függően az 1D vonalkódok 20-25 karakterből állhatnak, míg a 2D kódok legfeljebb 2000 karakterből állhatnak. A legfontosabb gyakorlati probléma az, hogy miközben növeli az információ mennyiségét a vonalkódban, annál nagyobb és szélesebb lesz. Ez különösen igaz az 1D vonalkódokra, a legtöbb ember 8-15 karaktert kódol.

Mekkora minimális méretben lehet vonalkódot készíteni?

A vonalkódok sokféle mérettartományban érhetők el, és 2/8-os kód használatával akár 1/8 hüvelykes négyzet is lehet. Azonban ennek ára van, mert egy ilyen kis kód korlátozza az Ön által használt karakterek mennyiségét, és nagy felbontású címkenyomtatóra lesz szüksége annak biztosítása érdekében, hogy a nyomtatás minősége még mindig olvasható legyen egy szkennerrel. Minél kisebb a kód, annál nehezebb olvasni.

UPC szám és UPC vonalkód szükség van egy UPC számra?

Ha termékeket forgalmaz egy forgalmazónak vagy egy kiskereskedőnek, tipikusan UPC vonalkódra van szüksége. Ha nem biztos benne, a legjobb, ha felveszi a kapcsolatot a terméket értékesítő céggel, hogy megtudja, milyen irányúak a UPC vonalkódok. Amikor megkapja a UPC számát, akkor is kap egy tanúsítványt, amely hitelesíti a számát. A legtöbb kiskereskedőnek igazolnia kell a tanúsítványt annak igazolására, hogy a szám egyedi és engedélyezett.

Használat UPC szükséges?

- Belső leltár nyomon követésére? Nem
- Értékesítés közvetlenül az ügyfelek részére? Nem
- Értékesít termékeket forgalmazó vagy kiskereskedő révén? Legtöbbször igen (Lépjen kapcsolatba a forgalmazóval vagy a kiskereskedővel)
- Biztosított termékek értékesítése? Mindig

Hogyan szerezhetek UPC számot?

Csak a GS1 USA adhat meg globálisan egyedülálló "GS1 vállalati előtagot", amelyet UPC számok létrehozására használnak.

Mennyibe kerül egy UPC szám?

A díjat az egyedülálló termékek számának és a bruttó árbevételnek a száma határozza meg. Mivel az árak ennyire változnak, csak a GS1 ad pontos költségeket ehhez.

Mi az UPC vonalkód?

Valószínűleg ismeri azokat a vonalkódokat, amelyeket a legtöbb csomagolt terméken lát. Ezek a vonalkódok UPC-A kódformátumban vannak. 12 számjegy hosszú, és így néz ki: A UPC számot nevezzük GTIN-nek (Global Trade Item Number). A GTIN két részből áll: A UPC cég előtagjának és az adott termékhez rendelt számnak. A számjegyek számát az határozza meg, hogy hány termékhez kell rendelnie a számokat. Tehát ha több ezer terméke van, a vállalkozás előtagjának kevesebb számmal kell rendelkeznie. Ha csak néhány termékünk van, a vállalati előtag valószínűleg közelebb lesz 10 számjegyig. Ez a vállalat előtagszám képviseli Önt, mint a gyártó az összes termékén, valamint bármely EDI (Electronic Data Interchange) alkalmazásban. A második része a kódnak az egyedi szám, amely egy adott termékre hivatkozik. Ezt "Tételazonosító számnak" hívják. Ezt a számot a GS1 nem jelöli ki - a gyártónak kell megadnia az egyedi termékazonosító számot egy adott termékhez. Az utolsó szám egy ellenőrző számjegy az előző 11 számjegyből számítva. Nem véletlenszerűen van hozzárendelve. A címkék létrehozásához használt vonalkód-címke-nyomtatási szoftver kiszámolja az Ön ellenőrző számjegyét.

Nyomtathatom a saját UPC vonalkódokat?

Igen! Ha már rendelkezik egyedi GS1 számával, keressen minket bizalommal a vonalkód-címke nyomtató, vonalkód-szoftver és vonalkód-címkék kiválasztásához.

Vonalkód nyomtatás

Mi a különbség a közvetlen termikus (DT) és a hőátadás (TT) között?

A közvetlen termikus olyan nyomtatási folyamat, amely egy hőérzékeny réteggel bevont címkét használ, és nem használ szalagot / tintát a nyomtatáshoz. Egy képet égetnek be a papírba, ahol hőátvitel esetén szalagot használnak a címkére történő nyomtatáshoz. A közvetlen hő hatására az idő múlásával (kb. 1 év) eltűnik, és nem jó választás a magasabb hőmérsékletű vagy a napfénynek kitett környezetben. A hőátadás nyomtatása tartósabb megoldás, és nem fakul.

Mit jelent a DPI?

A DPI a Dots Per Inch értéket jelenti, és a nyomtatók felbontásának mérete. Minél nagyobb a szám, annál finomabb a nyomtatás. A legtöbb alkalmazás 203 dpi felbontásra alkalmas, de olyan esetekben, amikor logók / képek vagy nagyon kicsi címkék készülnek, 300 vagy 600 dpi felbontást igényel.

Hány címke van a tekercsben?

A címkék száma tekercsenként attól függ, hogy mennyire magas a címke. Minél rövidebb a címke, annál többet kapsz tekercsenként.

Hogyan készíthetek vonalkód-címkét?

Ha van vonalkód-címke nyomtató és kellékanyag, akkor vonalkód-címke tervező szoftverrel kell létrehozni és kinyomtatni a címkét. Ebben a szoftverben vonalkódokat, szövegeket és képeket helyezhet el a tervezési követelményeknek megfelelően, majd elküldi a nyomtatónak a nyomtatási feladatot.

Mi az adagoló?

Az adagoló egy olyan tartozék, amely a címkenyomtatókon található, amelyek a címkén leválaszthatják a nyomtató hátlapját. Ez nagyon hasznos olyan alkalmazásoknál, amelyek a címkét közvetlenül a nyomtatás után alkalmazzák, mivel időt takarít meg a felhasználó számára. Ha nem szükséges, letiltható.

Mi a különbség asztali és az ipari nyomtatók között?

A címkenyomtatók két kategóriába sorolhatók, méretük és maximális nyomtatási ciklusuk alapján. Asztali nyomtatók kisebbek és a olcsóbbak az alacsony volumenű alkalmazásokhoz, például az irodai címkézéshez vagy egy kis kiskereskedelmi üzlethez. A ipari címkenyomtatók napi több száz vagy több ezer címkét használnak, és fizikailag robusztusabbak a kíméletesebb környezetek kezelésére.

Vonalkód-olvasás

Hogyan működik egy vonalkód-szkenner?

A vonalkód-szkenner azonosítja a vonalkód váltakozó fekete-fehér elemeit, amelyek egy speciális algoritmust követnek, melyet a szkenner megfelelő szöveggá alakít. Ezt az információt akkor továbbítja a számítógépre, a szkenner nem különbözik a normál billentyűzettől. Ez a szövegsor oda íródik be, ahol a kurzor a képernyőn áll.

Szükségem van speciális szkennerre szoftverre?

A vonalkód-szkennerek nem igényelnek semmilyen speciális szoftvert vagy illesztőprogramot a megfelelő működéshez. Emulálják a billentyűzetet, és a számítógépet plug and play bemeneti eszközként ismeri fel.

Mennyi a vezeték nélküli vonalkód-szkenner hatótávolsága?

A vezeték nélküli vonalkód-olvasó hatótávolsága modellenként változik, de a legtöbb egység Bluetooth (2. osztályú) technológiát használ, és a hatótávolsága 33 méter. A robusztus vonalkód-szkennerek egy része az 1. osztályú Bluetooth technológiát használja, amelynek hatótávolsága meghaladja a 300 métert.

Elolvashatok egy vonalkódot a képernyőn?

Annak érdekében, hogy egy vonalkódot le lehessen olvasni a képernyőn, szükség van egy 2D imagerre, mivel ez a technológia másképpen dolgozza fel a képet. A szabványos lézeres vonalkód-olvasó nem fog tudni olvasni semmilyen adatot a képernyőről.

Lézeres szkenner veszélyes?

A vonalkód-szkennerek olyan II. Osztályú lézert használnak, amely nem káros a testére vagy a szemére.

Mennyi ideig tart a szkenner kábele?

A legtöbb vonalkód-szkenner ~2 méter kábellel rendelkezik, de sok modellhez választható nagyobb hosszúságú kábel. Lehet-e a vonalkód olvasóval 2D vonalkódot olvasni?

A 2D vonalkódok nem igényelnek egy speciális típusú szkennert, olyat kell választani melyet 2D Imagernek neveznek. A lézeres vonalkód-olvasó a vonalkódok fekete-fehér vonalainak fény vissza tükröződését olvassa be, és mivel a lézer egy vonal ezért ez a technológia alkalmatlan 2 dimenziós kódok olvasására. Az Imager készít egy képet a vonalkódról, és elemzi ezt az információ dekódolásához. Mivel a 2D vonalkód-adatok vertikálisan és vízszintesen vannak rendezve, csak egy imager képes megfelelően dekódolni az összes információt.

Mobil számítógépek

A mobil számítógéphez (adatgyűjtőhöz) tartozik szoftver?

A általános számítógéphez hasonlóan a mobil számítógépnek is csak operációs rendszere van telepítve, egyéb célszoftver nincs. A kompatibilis alkalmazások széles skálájával telepíthetők a készüléken bizonyos funkciók, például eszközkövetés, raktárkezelés, mobil POS stb. Mit jelent 802.11a/b/g/n?

A 802.11a/b/g/n egy vezeték nélküli kommunikációs protokoll, amelyet általánosan Wi-Fi-nak hívnak. E képességgel rendelkező egységek a vezeték nélküli hálózathoz hasonlóan számítógéphez vagy laptophoz is hozzáférhetnek.

Hogyan különbözik a Windows Mobile/WindowsCE a Windows 7 és 10 operációs rendszertől?

A mobil operációs rendszerek különböznek a Windows 7 és 10 operációs rendszertől, és bár hasonló megjelenéssel rendelkeznek, az egyik alkalmazás nem kompatibilis a másikval. Például létezik egy Excel-verzió, amely Windows Mobile eszközön fut, de ez nem ugyanaz, mint az asztali számítógépén.

Mit jelent a WAN? Hogyan különböznek a GSM/HSPA és az EVDO?

A WAN a Wide Area Network és a vezeték nélküli kommunikációs mobiltelefonok. Az Egyesült Államokban kétfajta WAN technológia áll rendelkezésre: GSM/HSPA. A GSM/HSPA egy SIM-kártyát használ és elsősorban az Telenor, Vodafone és a T-Mobile nyújt szolgáltatást.

Mit jelent a tétel?

A köteg arra utal, hogy adatokat gyűjtenek mobileszközön és tárolják a készülék memóriájába. Ebben az esetben nem valós időben küld adatokat hálózaton, hanem tárolja az adatokat a mobileszközön, majd később egy vezetékes kapcsolaton keresztül feltölti a számítógépre egy adatcsomagként.

Kaphatok online mobiltelefonon?

A mobil számítógépek kétféle módot kínálnak Wi-Fi (802.11a/b/g/n) vagy WAN (szélessávú hálózat) mobilhálózaton keresztül. Mindaddig, amíg Ön a hálózat lefedettségén belül van, és engedélyhez/szolgáltatáshoz csatlakozik, hozzáférhet az internethez.

Plasztik kártya nyomtatás

Milyen tényezőket kell figyelembe venni az azonosító kártya nyomtatójának vásárlásakor?

Mennyiség: Hány kártyát tervez nyomtatáskor?
Nyomtatási képesség: Szeretné nyomtatni a kártya egyik oldalán vagy két oldalán?
Nyomtatási technológia: Lehet-e a kártyája a kártya körül nem nyomtatott szegéllyel rendelkezik, vagy szükség van a "szélén" lefedettségre?
Biztonság: Biztonsági és tartósságra van szüksége a lamináláshoz?
Kódolás: Milyen technológiát tervez a Mágnescsíkkal, a SmartCard vagy az UHF RFID azonosítóval?
Választhatja a nyomtatóm kiválasztását a kártyák köre alapján? Igen. A nyomtató költsége és kapacitása a nyomtatni kívánt kártyák száma alapján változik.

A nyomtatók három kategóriába sorolhatók:

Belépő szint - Azonosító kártyákhoz a leghasznosabbak.
A korlátozott lábnyom és a lecsökkentett képességek miatt ez a nyomtató tökéletes a kis nyomtatási feladatokhoz és a munkahelyeken végzett munkákhoz. A kategóriába tartozó nyomtatók tökéletesek a 1000 példányban nyomtatott nyomtatási mennyiségekhez.

Általános - A formatervezési és nyomtatási képességek fokozottabbá válásával ez a nyomtatóosztály megbízható nyomtatási teljesítményt kínál, mérsékelt lábnyomokkal.
A kategóriában a nyomtatók általában 1000 - 10 000 nyomtatást képesek kezelni, és tökéletesek a kis- és középvállalkozások számára.

Premium - Az iparág legbiztonságosabb nyomtatói.
Ezek a nyomtatók általában nagyobb lábnyomot foglalnak el, és általában több lehetőséget kínálnak a lamináláshoz és a nyomtatási technológiákhoz. A kategóriában a nyomtatók általában 10 000 - 25 000 nyomtatást képesek kezelni, és nagy volumenű és nagy biztonsági követelményeknek is megfelelnek.

Egy vagy két oldalas nyomtatóra van szükségem?

Az egyoldalas nyomtatók ideálisak azon személyi igazolványok számára, amelyek korlátozott számú kártyatulajdonos információt tartalmaznak. A kétoldalas nyomtatók ideálisak olyan helyzetekben, amikor jelentős mennyiségű adatot kell rögzíteni a kártyán. A kártyák hátulján lévő információk áthelyezésekor az elülső rész megszakadt és a zavaró elemek semmibe kerülnek.

Mi a különbség a közvetlen kártyák és az átirányítás között?

A Direct to Card a legelterjedtebb kártyanyomtatási technológia, amely hőnyomtatófej alatt egy szalagot melegít. A színt egy üres kártyára helyezi át, a kép éles éleivel, mély feketeivel és a teljes spektrummal rendelkezik. A kártya körül van egy nem nyomtatott szegély, mivel a szegély közelében történő nyomtatás drága nyomtatófej kárt okozhat a DTC nyomtatókban. A fordított átvitel kevésbé gyakori, mint a Direct to Card, és átmásolja a képet egy áttételes filmre. Ez a film az üres kártyára kerül, amely "az él szélén" és élénk, tartós nyomtatást biztosít.

Szükségem van az azonosító kártyák laminálására?

Az azonosító kártya nyomtatójának laminálása az alábbi előnyökkel járhat: - Biztonság: A laminálás extra biztonsági réteget biztosít az Ön személyi igazolványának, csökkenti a hamisított kártyák lehetőségét, és megszünteti a kártyán lévő információk beavatkozását.
- Tartósság: A laminálás extra tartósság a szabványos személyi igazolványokhoz. A lamináló opcióval rendelkező nyomtató megvásárlása ideális kártyákhoz, durva körülmények között és olyan helyzetekben, ahol a folyamatos használat túl nagy kopást és kopást eredményez a kártyákon.
- Költségmegtakarítás: Bár a lamináló képességekkel rendelkező nyomtatók nagyobb előremutató költségekkel járhatnak, jelentős költségmegtakarítást eredményeznek az úton a biztonsági események megszüntetése és a kártyanyomtatás csökkentése miatt.

Milyen kódolási lehetőségek vannak a kártyámhoz?

Mágneses csíkos: Ez a típusú kártya képes arra, hogy adatokat tároljon egy mágneses anyag sávján. A mágnescsíkot (más néven swipe kártyát vagy magstripe-t) fizikai érintkezéssel olvassuk el, amikor egy mágneses olvasófej mögé húzzuk.
Contact Smart Card: A kártyán több aranyozott érintkezőbetétből álló, kb. 15 négyzetcentiméteres érintkezési felület kerül beépítésre. Ezek elektromos csatlakozást biztosítanak, amikor érintkezésbe kerülnek az Input Smart Smart kártya olvasójával vagy beillesztik őket: Ezek tartalmaznak egy újraírható intelligens kártya mikrochipet, amely feldolgozhatja és tárolhatja az adatokat. Termelettel kommunikálnak rádióhullámokon keresztül, legfeljebb körülbelül 5 inches olvasási tartományban.
Gen 2 UHF RFID: Az RFID kártyák olyan adatokat tárolnak, amelyek szélesebb olvasási tartományokon (általában 3 és 10 láb) szélesebb olvasási tartományokon keresztül olvashatók, lehetővé teszik több A kártya egyszerre olvasható és rendkívül biztonságos.

Mit kell még egy nyomtató mellett?

A nyomtató önmagában csak egy része az egész megoldásnak. A puzzle elkészítéséhez szüksége lesz a nyomtatóhoz szükséges kellékekre, szoftverekre és tartozékokra is. A megoldás széles választékát kínálja a nyomtatószalagok, azonosító kártyák, szoftverek, kulcstartók és jelvények számára. Azt is megengedheti, hogy vegyük ki a találgatást az egyenletből. Olyan személyi igazolvány-rendszereket kínálunk, amelyek tartalmazzák a nyomtatót, a szoftvert és a tartozékokat az Ön személyi igazolványának nyomtatási igényeihez. Kérjük, forduljon egy értékesítési képviselőhöz, hogy segítsen megtalálni az Ön számára megfelelő rendszert. A nyomtató önmagában csak egy része az egész megoldásnak. A puzzle elkészítéséhez szüksége lesz a nyomtatóhoz szükséges kellékekre, szoftverekre és tartozékokra is. A megoldás széles választékát kínáljuk a nyomtatószalagok, azonosító kártyák, szoftverek, kulcstartók és jelvények számára. Kérjük, forduljon egy értékesítési képviselőhöz, hogy segítsen megtalálni az Ön számára megfelelő rendszert.

Cikk letöltése PDF formátumban
Bakos Bence
Bakos Bence

A DigiCode Kft. ügyvezetője, az Online ügyfél és vásárlási élményért felelős vezető, akinek az egyik legfontosabb feladata a Sales csapat koordinálása.

Fontos, használható tippek, trükkök,
infók, tanulmányok.

Iratkozzon fel és értesüljön egyszerűen!

Feliratkozás

Érdeklődés és árajánlatkérés